• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Okullarda Dağıtılan Sütlerin Kutuları Ne olacak??

Ümit Aydın

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
17 Temmuz 2011
Firma
Vepsan Vera Plastik Geri Dönüşüm Amb. San. Tic. Ltd. Şti.
arkadaşlar lisanslı bir toplama ayırma tesisinde çalışıyorum ve atık yönetim planı uyguladığımız bölgedeki okullarda süt dağıtılmaya başlandı. bu süt kutularını kağıt fabrikası almıyor sebebi de %20 kağıt çıkıyormuş gerisi fire diyorlar. bununla ilgili çalışan arkadaşlar varsa yardımcı olursa sevinirim. teşekkürler
 
Bu konuyla ilgili çalışma yapan arkadaşlar yardımcı olabilirse ben de çok sevinirim. süt kutuları kompozit malzeme olduğu için kağıt fabrikalarına verilemiyor. Bu malzemeleri değerlendiren geri dönüşüm firmaları var mıdır?
 
Merhaba arkadaşlar..
Uzun ömürlü sut kutuları herkesin bileceği üzere kompozit bir yapıya sahip ve ayrışması muhtemelen zor diye düşünüyorum bununla ilgili üreticisi tetrapak ile görüşülebilir derim ben sonuçta ambalaj atığının üreticiside atıktan sorumludur.
 
@metinsengul
tetrapak çevkoya yönlendiriyor. çevkoda internetten bakın diyor. yani tetrapak da çözüm yok :))
 
Kompozit malzemeler ayrıştırılmalarından ziyade yalıtım malzemesi olarak kullanılır,tat firmaları presleyip yalıtım malz. üreten firmalara veremezlermi yani yarı mamül olarak..
 
arkadaşlar tetrapak heryerde sorun malesef elimde birikenleri en son bi kağıt fabrikasına gönderdim ama adam bidaha almam dedi.Şimdide bu süt dağıtımı başladı miktarlar çoğalıcak bakalım napıcaz .çözüm bulabilen yada bunları alan bi firma bulabilen arkadaşlar olursa bizleride bilgilendirirse sevinirim.
 
aynen bende dün birkaç yerle görüştüm kendi stoklarını tüketemediklerini bu nedenle alamayacaklarını söylediler. yapılan yalıtım malzemesinin fazla bir piyasası olmadığı için bu süt kutularını da almak istemiyorlar ki alsalar bile 60 Tl/ton gibi rakamlar dan bahsediyorlar.buda masrafını kurtarmıyor. bende bu yüzden bunları toplamıyorum artık.
 
arkadaslar okullara dağıtılan süt kutularını değerlendirebileceğimiz bir yer varmı? sizler alıyormusunuz ? piyasasına pek hakim değiliz yardımcı olursanız seviniriz
 
merhaba,
biz alıyoruz mecburen fakat bunların içerisinde naylon alüminyum olduğu için( kompozit bir ürün olduğu için) verebılecegımız bır yer yok açıkçası almamaya çalışıyoruz çok. eğer bu mazlemeyi alan firma varsa hemen gönderelim. kağıt gibi suyla temas edınce hamurlasmıyor çünkü sıkıntı yarattıgı ıcın fırmalar pek almıyor.
 
aynı konuyu daha önce burada tartıştık ama bir sonuç alamadık. ben toplamıyorum artık
 
bu kutulardan yekpan adlı bi inşaat malzemesi yapılıyormuş bunun üretimini yapan firmada yekasan şuna alım yapmıyormuş.. alım yapan tek bir firma var aydında kompozit atıkların geri dönüşümünü yapan bir firma onlarada düşük fiyata alıyorlar.
 
alırlarsa ankaradaki ANKAş'a gönderin...tonaj olması lazım nakliye size ait para etmez kısacası

ÇEVKO yetkililerinden biri bu konuda 1 Milyon Avro yatırımla alınabilen bir makina olduğunu söylemişti..... kağıdını içindeki PVC streci ve alüminyumu ayıran ....bir keresinde onu da kim yapar bu ülkede bilmem
 
o makinayı inceledim ben internette adam geriye hiçbirşey bırakmıyor herşeyi değerlendiriyor.
 
valla bu süt kutuları için tesis ararken denk gelmişti orda izledim link yok maalesef :((
 

firmanın adını hatırlamıyorum internette lisanslı geri dönüşüm tesilerinin olduğu listeden bulmuştum ordan bakabilirsiniz
 
Üst