• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Ömrünü tamamlamış araç

cansu ERGÜL

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
17 Şubat 2012
Şehir
Samsun
Firma
-
merhabalar

ömrünü tamamlamış araç geçici depolama tesisimiz için
yeniden kullanım-geri kazanım ve yeniden kullanım-geri dönüşüm oranlarına ilişkin Ek-4’te yer alan tabloları dolduruyoruz. yönetmelikte geçen
Ömrünü tamamlamış araçlarda yeniden kullanım ve geri kazanım oranları ortalama araç ağırlığının en az % 85’i; yeniden kullanım ve geri dönüşüm oranları ise ortalama araç ağırlığının en az % 80’i olmalıdır.
maddesini sağlamak biraz zor görünüyor. araç sökümleri daha bitmedi ama neyi denersek deneyelim %50nin üzerine çıkamıyoruz.
rakamın üzerine çıkan biri yardımcı olabilir mi ?
 
kaporta da geri dönüşüme gitmiyor mu? motor da aynı durum yok mu? nelerde fire fazla oluyor da sağlayamıyorsunuz?
 
Benim anlayamadağım Ek 4 teki dolduramıyor olmanız. Sizler araçtan çıkan parçalara geri dönüşüm, kazanım, bertaraf veya yeniden kullanımdan hangisini uygulayacağınıza karar verin. sistemden kg olarak girin. zaten ek 4 otomatik olarak oluşacaktır.
 
Sisteme girişler firma tarafından yapılmış Ek 4 leri zaten ben de sistemden çekiyorum. Giriş şase numarasından toplam ağırlık olarak giriyor ama firma barkodlanacak parçaları kg olarak yeniden kullanımda düşmemiş öyle olunca geri kazanım oranı % 40-50 lerde kalıyor. Geriye dönük girişleri açtırmak zor deniyor çözüm arıyorum. Bir de kaza yapan araç kabul ediliyor bu araçlarda tam ağırlık da tesise ulaşmıyor kaza yerinde cam, lastik vs parçalar da kalıyor bu ağırlıkları düşebildiğimiz bir yer var mı?
 
En Son aracı sevkettikten sonra geri dönüşü dediğiniz gibi sıkıntılı. Bakanlığa Zİya Bey'e dilekçe yazıp telefonla da durumu bildirmeniz gerekiyor. barkodlanan parçaları sistemde yeniden kullanım olarak gösterilmeden sevketme işlemi yapılmışsa dediğiniz gibi oranlar çok düşük kalır. Ki bu durum düzeltilmesi gereken bir durumdur. Kazalı araçlarda da elinizde olan parçaları sisteme girersiniz. eksik kısım da fire olarak görünür. Muhtemelen istenilen oranın altına düşürmez bu kaybolan parçalar. Düştüğü takdirde yine bir dilekçe ile bildirmeniz gerekebilir. Konu ile bakanlıkta ziya durucan ilgilenir. Onu da arayabilirsiniz. Saygılarımla.
 
Ziya Beyle görüştüm 5 yıllık düzeltmeye sistemin müsade etmediğini belirtti ama yarına tekrar görüşeceğim. Umarım çözüm bulacağım.

Teşekkür ederim.
 
Merhabalar,

Ömrünü Tamamlamış Araç Geçici Depolama faaliyeti yürüten tesisler arındırma ve söküm sonrası oluşan hurda atıklarını tat tesislerine vermesi uygun mudur? Yönetmelikte konu ile ilgili net bir ifadeye rastlayamadım.

Teşekkürler..
 
@Yasemin Kocabey

İşleme tesisleri
MADDE 19- (1) İşleme tesisleri, arındırma ve söküm işlemleri sonrasında oluşan hurdaların kesme, parçalama, öğütme gibi yöntemlerle geri kazanıma veya bertarafa hazır hale getirilmesini sağlayan tesislerdir. Yönetmelikte bu maddeyi görünce kendimce arındırma ve söküm sonrası oluşan hurdaların işleme tesislerine verilmesi gerektiğini düşünmüştüm. Bakanlıkla da konu hakkında görüştüm ancak Net olarak bir cevap alamadım görüşmemiz oluşan hurda atıkları(örn: 160117 - Demir Metalleri) işleme tesislerine göndermeniz gerekiyor denilerek sonlandı.

Ömrünü Tamamlamış Araç Geçici Depolama faaliyeti ile ilgili çok bilgi sahibi olmadığım için size bir sorum daha olacak ?

İşleme tesisleri
Madde 19 (4) Arındırma ve söküm işlemleri tamamlanmış olan araçlara ait kayıttan düşme ve bertaraf formları, geçici depolama alanları tarafından çevre izin ve lisansına sahip hurda metal işleme tesislerine gönderilir. Formlar toplu halde takip eden yılın şubat ayı sonuna kadar bu tesisler aracılığı ile Bakanlığa ulaştırılır. Bu konuda nasıl bir yol izlemektesiniz ??

Yardımlarınız için teşekkür ederim.
 
@Mert A. Geçici depolama tesislerinde de her yıl şubat ayında Ek-4 beyanları yapılıyor. Önceden o form takipleri vardı yine form alınıyor ancak öta sisteminde araç giriş kayıtları sonrası sistemden alınıyor. Her yıl geri kazanım, geri dönüşüm oranlarının kontrolü için de bakanlığa bu raporları çıktı alarak göndermeniz gerekiyor.
 
MERHABALAR, ÖTA GEÇİCİ DEPOLAMA TEKNİK UYGUNLUK RAPORU HAZIRLAYIP İZİN YENİLEME YAPACAĞIM.. FORMATTA BELİRTİLEN Araç Kayıttan Düşme ve Bertaraf Formları Tablosu na SADECE YENİLEME YAPACAGIM YILDA Kİ ARAÇLARMI YAZILACAK ? YOKSA 2012 DEN BU YANA HEPSİ Mİ ?
 
@Elif ilhan Kara Hanım Merhaba 5 yıllık süre bitiminden dolayı mı yenileme yapıyorsunuz? Benim tesisim var 4,5 yıl dolmak üzere başvuruyu sistemden başlattım. İstenen belgeler ÇED Kararı, Kapasite Raporu ve İl Müdürlüğü Uygunluk yazısı başka birşey istenmedi.
 
@Elif ilhan Kara Teknik Rapor formatı ekte sunulmuştur. Belki işinize yarar yüklemeniz gereken Araçlar hakkında bilgi veriyor.
 

Ekli dosyalar

  • OTAGeciciDepolama12022015.docx
    81.3 KB · Görüntüleme: 50
@Ahmet TEKYILDIZ teşekkürler ahmet bey zaten bu formatı dolduruyorum da 3. bölüme sadece 2018 yılındaki araçlarımı yazayım yoksa 2012-2018 mi arasında olanlarımı yazmam lazım onu soruyorum ?
 
@Didem Akman Merhaba mesajınızı yeni gördüm. Danışmanlığını yaptığım bir tesise ait Kapasite Raporu ektedir. Firmanın çalışan sayısı 10 kişinin altında olduğu için Kapasite Raporunu Esnaf ve Sanatkarlar Odasından alınmıştır.
 

Ekli dosyalar

  • 1.jpg
    1.jpg
    69.6 KB · Görüntüleme: 70
  • 2.jpg
    2.jpg
    43.5 KB · Görüntüleme: 69
  • 3.jpg
    3.jpg
    34 KB · Görüntüleme: 60
  • 4.jpg
    4.jpg
    30.7 KB · Görüntüleme: 54
Üst