• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Ömrünü tamamlamış lastikler hakkında

AbdulLAH.

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
4 Kasım 2011
Firma
kamu
Arkadaşlar mrb. Ötl yani omrunu tamamlamiş lastiklerin motat uzerinden her yil ocak - mart arasinda yaptigimiz beyanda lastik beyanida yapilmali mi Malum otl ler tehlikesiz atik birde bazi tehlikesiz atiklarin geri kazanimi tebliginde 160103 atik kodlu otl ler teblig kapsaminin disinda tutulmus olup bildirim zorunlulugu bulunmamakta bu konuda nasil bir yol izlenmeli atik bildirimi yapilmali mi iyi calismalar...
 
Merhaba,

Yakın zamanda ÖTL çıkışı yaptık. Lasder'in yetkilendirmiş firmalarından biri.
Motat kullanmadığını belirtti.
Tehlikesiz atık olduğu için çıkışını yaptım kantar fişleri ve faturası mevcut.
Motat olmadığı için sorun teşkil eder mi ?
 
Çeçilya Merhaba,

Normalde motatdan çıkış yapılması gerekiyor. Ancak ben bugüne kadar ötl'yi motatda çıkış yapmadığı için idari yaptırım uygulanana firma duymadım. Sen yine kantar fişi ve faturasını sakla. Bundan sonra çıkış yapmanı tavsiye ederim :)
 
Arkadaşlar merhaba,

ÖTL beyanında Lastik üreticisi olarak ne seçiyorsunuz? Gönderdiğimiz atıklar içerisinde birçok tipte birden farklı marka var ve tespiti çok zor bizim için


1669098962560.png
 
Merhaba,
ÖTL için atık planında hangi bertaraf kodunda (D1-D15) bildirim yapmamız gerekiyor?
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
berinorduMerhabalar,

Lastik atıkların geri kazanımı olduğu için R kodlarından birini yazmanız gerekir. Genellikle lisanslı geri kazanım firmaları R3 veya R12 kodlarından biriyle alabilmektedir. Bulunduğunuz ilde atık lastik geri kazanımı yapan lisanslı firma varsa sorabilirsiniz.
 
İyi çalışmalar ömrünü tamamlamış lastiklerin geri kazanım için gönderilirken lisanslı taşıyıcı şartı var mıdır ?
 
Üst