• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Ömrünü Tamamlamış Lastiklerin Geri Kazanımı

Özgür Tırınk

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Mart 2009
İyi çalışmalar arkadaşlar.
Ömrünü tamamlamış lastikleri geri kazanıma gönderirken bir ücret talep edebilirmiyiz yada firma bizden ücret talep edebilir mi.
Saygılarımla.


Özgür TIRINK
C SInıfı İSG Uzmanı & Çevre Mühendisi
 
Cevap: Ömrünü Tamamlamış Lastiklerin Geri Kazanımı

merhabalar;
ne siz firmadan para talep edebilirsiniz ne de onlar sizden para talep edebilirler. bedelsiz vermek ve almakla yükümlü her iki taraf da. sadece size verilen ulusal atık taşıma formlarını saklayın yeter.
 
Cevap: Ömrünü Tamamlamış Lastiklerin Geri Kazanımı

Yönetmeliğe göre yeni lastik satın alarak eski lastiklerini değiştirenler, eski lastiklerini (ÖTL) ücretsiz olarak satın aldığı noktaya iade etmelidir. ÖTL’lerin bunun dışında bir yöntemle ortadan kaldırılmaya çalışılması yasaktır. Ömrünü Tamamlamış Lastiklerin Bertaraf/ Geri Kazanım/ Tekrar Kullanım Yöntemleri
 
Üst