• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Öncü Çevre Mühendisleri

Kadir Yılmaz

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
22 Şubat 2012
Firma
Adana Büyükşehir Belediyesi
TMMOB ÇMO Adana Şubesi 2. Olağan Genel Kurulunda ''Öncü Çevre Mühendisleri'' Grubu Olarak Hazır Olacağız. Söyleyecek Çok Şeyimiz var. Meslektaşlarımızla birlikte ÇMO Adana Şubede Buluşalım...
16 Ocak 2016 Cumartesi 09.00-13.00 (Ziraat Mühendisleri Odası- Genel Kurul )
17 Ocak 2016 Pazar Saat 9.30-17.00 ( Oy Kullanımı- ÇMO Adana Şube )

Sende Oy ver, Mesleğine Sahip Çık..

#YönetimeTaliBİZ
#öncüçevremühendisleri
#Önceçevremühendisleri



NEDEN ÖNCÜ ?
Genelinde TMMOB ve ona bağlı meslek kuruluşları olmak üzere, özelinde ise Çevre Mühendisleri Odası faaliyetlerinde hem mesleki konuların algılanmasında hem de meslektaşlarımızın haklarının artırılması ve kapsamlarının genişletilmesi konularında önemli algılama ve uygulama hataları olduğu birçok meslektaşımız tarafından bilinen bir gerçektir.
İşte BİZLER bu gerçeği değiştirmek için “ÖNCÜ” lük etmek istiyoruz.
BİZLER, içinde MÜHENDİS kelimesi geçen bir meslek odasının MÜHENDİS AKLI VE MANTIĞI ile faaliyetler yürütmesine “ÖNCÜ” lük etmek istiyoruz.
BİZLER, meslek odamızı, farklı güç odaklarının güdümünde kalarak, “mühendis” yaklaşımından çok “cahil çevreci !!!” zihniyetten kurtarmak için “ÖNCÜ” lük etmek istiyoruz.
BİZLER, Ülkemizin gelişmesine ve büyümesine, milletimizin refah düzeyinin artmasına köstek olmak değil, tüm bunların SÜRDÜRÜLEBİLİR GELİŞİM VE ÇEVRE kapsamında yapılmasına “ÖNCÜ” lük etmek istiyoruz.
BİZLER, “ÖNCÜ ÇEVRE MÜHENDİSLERİ” olarak “ÖNCE ÇEVRE MÜHENDİSLERİ-ÖNCE ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ” diyerek 21. Yüzyıla damgasını vuracak TÜRKİYE nin oluşumuna “ÖNCÜ” lük etmek istiyoruz. Bu Düşüncelerle #YönetimeTaliBİZ

Biz bugün kamuda meslektaşlarımızın sayısı artması için çaba sarf ederken, çevre danışmanlık firmalarında çalışan meslektaşlarımızın kendi mesleklerindeki kişilerce yok sayılması, mühendis yerine konmaması hatta ve hatta ikinci sınıf insan muamelesi yapılması da mesleki bir problem degil midir acaba. Bunun önüne geçmenin tek yolu oda ilişkileri degil midir? Odanın bu yönde öncü olması gerekmez mi? Bugün Adana şube olarak daha çevre ve şehircilik il müdürlüğünde, belediyelerde ziyaret edilmemiş çevre mühendisleri varsa bu sorunlar görmezden geliniyor demektir. Çevre mühendislerini kamu, özel sektör ayrımı yapmadan değerli kılmak adına yine ve yeniden önce çevre mühendisi bakış açısıyla "öncü çevre mühendisleri".

Bugün kapısını herkese sonuna kadar açan bir Çevre Mühendisliği topluluğu olarak her ortamda Oda'yı eleştiren arkadaşlarımıza bir çağrıda bulunmak istiyoruz. Gelin odamızı beraber şekillendirelim. Sorunlarımıza hep beraber çözüm bulalım. Bugün bu eleştirilerine devam edip de seçimlere katılmamaları tezat oluşturmaktadır. Odamızın seçimleri için 1 saat vaktini ayıramayanlar yarın belli problemleri aşmak için günlerini harcasa da yeterli gelmeyecek. Biz şunu söylüyoruz, sınırlı imkanlarla ulaşabildiğimiz kişiler önümüzdeki önemli virajda yanımızda yer almalı ve ileride bizlere hesap sorabilmelidirler. Oda çalışmıyor, benim arkamda değil diyen kişiler bugün inisiyatif kullanmazlarsa mevzuat değişikliklerini, çevre mühendislik işlerinin başkaları tarafından yapılmasını, meslek mensuplarının farklı alanlarda çalışmasını ya da hiç çalışmamasını vb. birçok probleme kayıtsız kalmış olacaklar. Buradan yine ve daha yüksek sesle hep beraber önce çevre mühendisleri demek için "ÖNCÜ ÇEVRE MÜHENDİSLERİ". Sizlere ulaşmakta çok fazla zorluk yaşamaktayız. Elimizde odaya ait üyelerin düzenli bir listesi yok. Alma yönünde girişimlerimiz de maalesef olumsuz sonuçlandı. En azından kendilerine bir şekilde ulaşabildiğimiz arkadaşlarımız bu çağrılarımıza kulak versin.

Öncü çevre mühendisleri olarak 2015 yılının aralık ayında kurulmuş daha yeni filizlenen bir mühendislik topluluğuyuz. Amacımız siyasetten ve herhangi bir gruptan ayrı şekilde hareket ederek tam bağımsız olarak tamamen Çevre Mühendisliği mesleğinin sorunları ile ilgili çalışmalar yapmaktır. Bu açıdan bakıldığında şu an oluşturduğumuz yönetimle ve gelecekte yeni arkadaşlarımızın da bu oluşuma katılmasıyla daha da güçlenerek yolumuza devam etme düşüncesindeyiz. 17 Ocak 2016 tarihinde grubumuz çok önemli bir sınav verecek. Yalnız şu çok iyi bilinmelidir ki bu sınavın neticesi bizim topluluğumuzun devamına negatif yönde bir etki etmeyecektir. Bu grup bu topluluk anlık heveslerle kurulmuş bir topluluk değildir. Seçilmemiz durumunda tabiki oda adına önemli çalışmalar içerisine gireceğiz, aksi olması durumunda ise bölgede ciddi bir muhalefet güç olarak müstakbel yönetimin karşısında yer alacağız. Aynı mesleğe mensup kişilerin bir araya gelip meslekleri hakkında fikir geliştirip sonuca gitme çabalarının yanlış bulunduğu ve destek yerine köstek olunmaya çalışıldığı bu ortamda biz daha yüksek sesle, sadece bir sesle ve hep beraber önce çevre mühendisleri demek için "ÖNCÜ ÇEVRE MÜHENDİSLERİ" diyelim. Bu yolda hep beraberiz, yaptıklarımız ve yapmayı taahhüt ettiğimiz herşey siz değerli meslektaşlarımız içindir.

Dünyada yılın mesleği seçilen Çevre Mühendisliği mesleğinin Türkiye' deki hali görülseydi karar farklı olur muydu acaba. Bugün üniversitelerin Çevre Mühendisliği bölümünden mezun arkadaşlarımızın çalışma hayatı olarak önemli bir mevkiye geldiğinde ya da önemli bir projeye eşlik ederken meslekleri sorulduğunda neden açık bir dille çevre mühendisiyim dememelerinin nedenini öğrenebilir miyiz belki. Ya da madalyonu ters çevirdiğimizde çevre mühendisi olup da ön muhasebe tutan, çağrı merkezinde çalışan arkadaşlarımız meslekleri sorulduğunda çevre mühendisiyim demiyor, diyemiyor. Odalarda mega, ultra, aktif ya da öncü (farketmez) gibi şaşaalı isimler koyup yönetime talip olsak, ya da uzunca yıllar bu odayı yönetsek ne yazar. Bizim istediğimiz tek birşey var, biz ya da başka biri çıkıp ilkokul sıralarındaki çocuklardan başlayarak çevre mühendisi nedir, ne işe yarar, neler yapabilir anlatması gerekir. Yönetime geldiğimizde ilk olarak yapacağımız şey çevre mühendisliği mesleğinin bilinilirliğini arttırmak olacaktır. Bunun için hedefimiz kimi zaman ilkokul sıraları, kimi zaman kıraathane toplantıları kimi zaman da meclis kürsüsünde mesleğimizi anlatmak olacaktır. Bunu gerçekleştirdiğimiz zaman neden çevre görevlisi değil çevre mühendisi dediğimiz netliğe kavuşmuş olacaktır.

''Çevre Mühendisliği nedir ? Çevre Mühendisi ne iş yapar ? '' Soruları hep karşımıza çıktı. Mesleğimizi bilen sayısı bilmeyen sayısından daha az. Çevre Mühendisleri'nin en büyük problemlerinden bir tanesi de halk içinde yaygın olarak bilinmemesidir. Oluşturacağımız '' ÖNCÜ MÜHENDİS'' ekibimizle İlköğretimden, Üniversiteye düzenleyeceğimiz eğitimler ile İnsanlarımızı bilinçlendireceğiz. Ve bu da bizim temel görevlerimizden bir tanesi olacaktır.
Siz değerli meslektaşlarımızın desteğiyle projelerimizi tek tek gerçekleştireceğiz. Ve her zaman, Önce Çevre Mühendisleri diyeceğiz.

Mezun olduktan sonra başvuru yapılan her iş yerinde tecrübe soruldu. Yeni mezun meslektaşlarımıza yapılacak olan mesleğe uyum seminerleri, kısa süreli stajlar ve sürekli eğitim programları ile artık bu durum sorun olmaktan çıkacak. Ayrıca ÇMO Adana Şubesine bağlı illerin Üniversitelerinde Çevre mühendisliği bölümleriyle ortak hareket ederek öğrenci arkadaşlarımızı buluşturacağız. Çeşitli kamplar düzenleyeceğiz.
Sende oy ver, mesleğine sahip çık.

Üye olmayan meslektaşımız kalmasın diye çalışmalarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz. Unutulmuş bir Meslektaşımız kalmayacak. Oda içinde birliği sağlayacağız ve üyelerine küs bir oda olmayacağız. Her bir üyenin aslında bir yöneticiymiş gibi aktif çalışması için çeşitli komisyonlar kuracağız. Çok yakında Aday listemizi açıklayacağız. Haksız bir rekabet ortamında geçirdiğimiz bu süreçte sizlerin desteğine TaliBİZ.
 

Ekli dosyalar

  • 12509073_10207219379695314_433621951215236228_n.jpg
    12509073_10207219379695314_433621951215236228_n.jpg
    79.1 KB · Görüntüleme: 37
  • 1044716_10207162275627748_2050406010747701700_n.jpg
    1044716_10207162275627748_2050406010747701700_n.jpg
    84.3 KB · Görüntüleme: 30
Üst