• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Öneri ödüllendirme ve geliştirme prosedürü

Mehmet Çakmak

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
9 Eylül 2010
Arkadaşlar Merhaba;

Çalıştığım işyerinde çalışanlara yönelik öneri ödellendirme sistemi uygulamayı düşünüyoruz.

çevre ve iş sağlığı konularında öneri değerlendirme kriteleri ile ilgili paylaşımlarınızı rica ederim.
 
iş güvenliğinde ödül ve ceza uygulamaları olabilir.Ayın İSG elamanış KKD kullanmayanlara ceza gibi. gibi.Ama bu uygulamadan çok,uygunsuz davrananları eğitime alarak bilinçlendirmek daha faydalı olur diye düşünüyorum.
 
Ben benzer bir uygulamayı Tehlike belirleme ve risk değerlendirme sistemi için başlatıyorum. Tehlike bildirme formu oluşturdum. Benim risk analizlerimde belirtilmemiş tehlikeler bildirilirse ödül vereceğim. Sizinde bir şekilde kısıtlamanız lazım gelen her öneriye ödül vermek bir zaman sonra sistemi oyuna dönüştürür gibi geliyor bana.
 
Öneri kurulu tarafından 1 sene boyunca önerisi en çok kabul edilip hayata geçirilen ilk 3 arkadaşa çeyrek altın vs... verilebilir.
Önerisi en çok maliyet azaltan,
Üretim artışına sebep olan...
Çevre kirliliğini azaltan gibi faydasının önemiyle doğru orantılı etkide hediyeler ile güzel bir rekabete yol açılabilir.
 
Mehmet bey,

Arşivime bakarken buldum tam size göre sanırım. Ekte "Öneri Ödüllendirme ve Geliştirme Prosedürü" yer almaktadır.
 

Ekli dosyalar

  • Öneri Ödüllendirme ve Geliştirme Prosedürü.rar
    51.8 KB · Görüntüleme: 270
@Fatih Özcan
Fatih Bey ;
öncelikle teşşekkür ederim,göndermiş olduğunuz formlar bir çok yerde faaliyetlere uyarlanarak yapılabilir ve bu çalışmalara yeni başlayacaklar için yol gösterici olacaktır.

Biz aslında öneri prosedürü ve ödüllendirme bölümünü tamamlamıştık.

Ödüllendirme kategorilerimiz; maliyet azaltma , Kalite İyileştirme , İSG , Çevre ve Değer Geliştirmedir.

Bu kategorilerle ilgili değerlendirme kriterleri oluşturmak gerekiyor, Kalite temsilcileri ve üretimciler kendi alanları ile ilgili kriterleri hazırlarken bende çevre ile ilgili değerlendirme kriterleri oluşturacağım.

Örneğin Personel tarafından gelebilecek herhangi bir projeyle ilgili değerlendirme yaparken; emsiyon , gürültü , atık su kapasamında , projeye bağlı olarak su kullanımını azaltıyormu , atık oluşumunu azaltıyor mu , doğal kaynak kullanımına etkisi, yenilenebilir enerji döngüsüne katkısı var mı? , atık su kirlilik değerini azaltıyor mu? , vs... gibi kritelrin çeşitlendirlmesi için paylaşımlarınız olursa yardımcı olmanızı rica ederim.
 
Üst