• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Online yazılımlar hakkında görüş ve önerileriniz

Alper Bilgin

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
24 Şubat 2012
Merhaba Arkadaslar;

Online sistemlerde (Çevre Bilgi Sistemi,Atık Ambalaj,ÖTA,OTİM,vb..) zaman zaman yaşanan sorunların en aza indirilmesi ve daha aktif bir şekilde kullanılması için çalışmaktayız. Yalnız bu sistemlerde beğenmediğiniz ya da şöyle olursa daha iyi olur diyebileceğiz ( Hatta böyle sistem hiç olmasın :) diyebileceğiniz) önerilerinizi burdan paylaşırsanız elimizden geleni yapmaya çalışır ve uygulamaları daha verimli hale getirebiliriz.

Hatta en cok ıstek alan onerıyı en basa alarak sıstemde aksayan yonlerı daha hızlı bır sekılde bertaraf edebılırız :)
 
@Alper Bilgin
Tüm sistemlere tek kullanıcı adı şifre ile giriş en iyisi olur sanırım. Entegre bir online sistem bekliyoruz.
 
Böyle sistem olmaz olsun diyorum :) Emeği geçen herkese teşekkürler.. Ayrıca yakın zamanda inşallah sistemin oturmuş olmasını ve çok fazla üzerinde değişiklik yapılmamasını umut ediyorum :)
 
online sistemlerde bir tesisin kullanıcı adı olacak tesis çevre danışmanlık veya kendi bünyesinde çevre görevlisi çalışıyor ise bunlar (dan. fir.veya çev gör.) kendi sistemlerine girdiğinde tesise ait tüm sistemler otomatik olarak girmeli yani danışman ve çevre görevlisi tesisten kullanıcı adı ve şifre istememeli umarım gerçekleştirilebilir bir istekdir.
 
@Emel LALECİ
Beyanı gondermeden once boyle bır sey ıstıyorsunuz deıl mı?
Cunku bahsettıgınız ozellıkler Il mdurlugu ya da Bakanlık tarafından kullanılabılıyor su an
 
Bence bir çevre görevlisi beyan/bildirim/evrak yükleme vb işlemler yapacağı zaman tek bir adresten yapabilmeli, hatta lisans sorgulamalarını da oradan yapabilmeli. Şu anda sanki çok dağınık bir durum var gibi. Tüm sistemler bir başlık altında alt başlıklar vasıtası ile kullanılma açılsa çok daha faydalı olur diye düşünüyorum. Biraz daha komplike bir sistem düşünmekte yarar var
 
@CMNet Okuru

Izın lısans uygulamasına ben bakmıyorum ama ılgılenen arkadaslar bu konuyu okuyup ıstegınızle ılgıleneceklerdır dıye dusunuyorum
 
@Alper Bilgin
ambalajda sorun yok fakat atık beyan sisteminde beyanı gönderdikten sonra geri dönüşü olmuyor. il çevre iptal edemediğini söylemiş, bakanlığa yönlendirmişti, ve hiç bi şekilde güncelleyememiştim beyanımı..
 
Bazı firmaların hem eski sistemden kalma (tabs) kullanıcı adı/şifreleri, hemde çbs de kayıtları var. Bunlar birleştirilmeli. Ayrıca firmalar bir çok kez çbs'ye kayıt yaptıramamalı, sistem uyarı verse iyi olur. Bir Firmanın aynı adreste 4 tane çbs kaydı olabiliyor.
 
ayrıca şöyle bir durum daha var; çevre danısmanlık firması olarak danışmanlık verilecek firmayı çağırdığımızda sözleşme isteniyor, tesisi eklerken de söleşme isteniyor. bazı firmaların 2 yada 3 tane farklı tesisi var. mevzuat gereği sözleşmeyi kapsamlı hazırlamak gerekli. ancak, çoğu zaman 2 defa aynı sözleşmeyi yüklemiş oluyoruz. daha önce sadece vekalet yükleniyordu sonra protokol olarak çevrildi. bu konuda bir uygulama değişikliği yapılabilir, şöyleki;

- firma eklemenin manası yok çünkü tesis eklenmeden çevre görevlisi atanamıyor. buna dayarak, firmayı ekleriz. sadece imzalayarak eklenir, tesis eklerken sözleşmeyi sunarız. olur mu sizce?
 
birde; atık beyanını da çevre görevlisi olarak tesisler adına bizler yapıyoruz. bu sebeple, atık beyanı kısmına izinlinsan.cevre.gov.tr 'de eklediğimiz firma sayfasından yapabilsek olmaz mı? zaten tesisler çevre yönetim birimi de izinlisans'da görünüyorlar...
 
@Alper Bilgin
"online sistemlerde bir tesisin kullanıcı adı olacak tesis çevre danışmanlık veya kendi bünyesinde çevre görevlisi çalışıyor ise bunlar (dan. fir.veya çev gör.) kendi sistemlerine girdiğinde tesise ait tüm sistemler otomatik olarak girmeli yani danışman ve çevre görevlisi tesisten kullanıcı adı ve şifre istememeli umarım gerçekleştirilebilir bir istekdir. " Alper Bey sanırm gerçekleştirilemeyecek bir istek oldu.
 
@Yasemin Aslantürk

Yok hayır. Bu gerçekleştirilebilir bir istek. Tek çekincem şu; tesisin birden çok uygulaması varsa (Seveso,atık beyan,kütle denge vs) fakat danışman firmanın sadece izin-lisans için anlaşması varsa ne olacak.
Bu durumda danışman firmalara tesisin tüm uygulamalarına müdahele etme yetkisi vermiş olacağız.

Eğer yanlış düşünüyorsam paylaşımlarınızı beklerim.
 
Üst