• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimleri ile İş güvenliği Uzmanları Arasında Yapılan Sözleşmeler

Tuğba Coşkun

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Mart 2009
Firma
Serbest
Merhaba,
Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimleri(OSGB) ile İş Güvenliği Uzmanları arasında yapılan sözleşmelerde bazı kilit cümleler kullanılmaya başlandı.
Bunlardan en önemlisi; iş güvenliği uzmanının anlaşma yaptığı OSGB den ayrıldıktan sonra belli bir süre içinde hem OSGB nin çalıştığı müşterilerle hemde aynı sektörde rakip olmaması konusunda yaptırımlar sözleşeye yazılıyor.Eğer uzman çalışır ise belli bir maddi tazminat ödeme yükümlülüğü getiriyor.

Bu durum OSGB nin işine gelsede uzmanları zora sokacak bir durum haline geliyor...

Tabi bu kadar katı olmayan maddeler içeren sözleşmelerde yine mevcut..

İşveren(osgb) ve iş güvenliği uzmanı olarak bakıldığında görüşlerinizi bekliyorum..Sizin karşılaştığınız benzer durumlar var mıdır?

Kazasız günler..
 
Ben henüz karşılaşmadım, aslında daha belgem de elime gelmedi ama şunu söylemeden geçemedim, böyle durumlarla karşılaşan iş güvenliği uzmanları durumu bakanlığa yazılı bildirirse en azından bu şekilde usulsüzlüklerin önünü kesecek bir görüş yazısı da alınabilir. Yanı sıra rekabet kurulu diye bir birim var ülkemizde:

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

şeklinde ifadeler içeren de bir "hakkımızda" sayfaları var.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


İşin hukuki boyutunu bilmemekle birlikte, rekabet yasağı koydurmak vs. durumların hem de sözleşme yoluyla bu devirde pek de mümkün olamaması lazım...
 
Rekabet engellenemez bencede,işveren kendini nispeten garanti altına almak için yapıyor bunu,ancak altına imza atılırsa eğer, yasal olarak bunu kabul ettin anlamına geliyor..Uzmanların hatta herkesin sözleşmelerini imzalamadan önce okumalarını hatta,bir avukata danışmaları gerektiğini düşünüyorum.
 
Üst