• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Ortamda bulunan maddelerin oran ve miktarları

cevreciyiz

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
8 Şubat 2012
Ortamda bulunan asit miktarı deneyin yürütülmesi açısından son derece önemlidir.Asit miktarınn ast ( numune + dikromat ) oranının 1:1 olacak şekilde ayarlanması gerekir .Bu oran küçülürse dikromatın şahit sarfiyatı artar ( sülfirik asit konsantrasyonunun artması ile karışımın kaynama noktası yükselir ,dikromat ise yüksek sıcaklıkta bozulur.)50 ml numune kullanıldığında ortama 1 gr HgSO4 ilave edilir.100 mg klorürü (2000 mg/lt CI- ) bağlar. HgSO4 : CI oranı 10:1 ağırlık oranı hesasından gidilerek hesaplayınız.Tabii orjinal numunede bulunan CI miktarından gidilerek hesaplayınız. Aynı işlemi şahit numunede de uygulayın
Bu teknik kolaylıkla çürütülebilen uçucu bileşiklerin önemli bir miktarının kaybı sözkonusu olmaksızın konsantre etme avantajını sağlar .Uçcu asit bileşikleri gibi çürütülmesi güç bileşikler kaybolur fakat bilinen buharlaştırma konsantrasyon metodları üzerinden gelişme sağlanır.
 
ŞAHİT NUMUNE
KOİ deneyinde deneyde kullanılan araç gereç ve ayıraçlardan gelebilen ve çevreden bulaşabilecek organik maddelerin getireceği hatayı hesaba katmak üzere bir şahit deney yürütülür.şahit deney numune ile aynı koşullarda ancak numune yerine saf su kullanılarak yapılır.
 
Mehmet Bey,

Bilgi paylaşamınız için teşekkürler. Bence bu tür bilgileri ayrı ayrı yazmak yerine dilerseniz Laboratuvar Analizleri ile ilgili bir başlık açıp toptan şekilde paylaşabilirsiniz. Hepsini tek başlık altında bulması daha kolay olacaktır.
 
Üst