• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Osb'lerde danışmanlık

Burcak Bulut

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
13 Mart 2010
arkadaşlar,

organize sanayi bölgelerinde danışmanlık sözleşmeleri yönetimle mi yoksa bağlı tesislerle ayrı ayı mı yapılıyor? yönetimle yapılıyorsa nasıl işler prosedür?
 
demek istediğim şu.. organize sanayi bölgesinde faaliyet gösteren bir tesisle danışmanlık için sözleşme imzalayabiliyor muyuz. eğer direk osb yönetimiyle imzalarsak bu tesislerin durumu ne olur. sonuçta onlar bu prosedürü bir şekilde uygulamak zorundalar
 
Tabi ki imzalarsınız. OSBnin çevre biriminin olması yada bir danışman firma ile anlaşmış olması OSB sınırları içindeki tesislerin çevre görevlisi bulundurma veya çevre birimi kurma veya danışman firma ile anlaşma zorunluluğunu ortadan kaldırmaz.
 
öğrenmek istediğim buydu çok teşekkür ederim. peki osb nin danışmanlık anlamında takip edilmesi gereken prosedürleri nelerdir. sonuçta tesislerle anlaşma yapabiliyorsak ayrı osb neden böyle bir anlaşma sözleşme içine girsin ki . böyle bir zorunluluk varmıdır
 
Yani bu aldığınız izin sadece OSB ile ilgili diğer tesisleri yükümlülüklerini gidermez. O tesislerle anlaştığınız taktirde istediğiniz gibi sözleşme yapabilirsiniz.
 
osb lerde çevre yönetim birimi kurulabilmesi için bir çevre mühendisi ve bir çevre görevlisi gerekiyor sanırım. bu durumda çevre görevlisi belgem olmadan da onlarla bu yönetim birimi bünyesinde sözleşme imzalayabiliyorum anladığım kadarıyla doğru mudur acaba?
 
Üst