• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

oteller ve çevre görevlisi

  • Konuyu başlatan Kübra Arslan
  • Başlangıç tarihi
K

Kübra Arslan

Arkadaşlar bir şey sormak istiyorum. Ne tür oteller çevre görevlisi istihdam etmek zorundadırlar? Cevaplar için şimdiden teşekkürler...
 
Yönetmelikte yazan ^^ Kentlerin dışında yer alan tatil köyleri ve otel kompleksleri ve entegre tesisleri.* ^^ BU.. Çok detaylı bir bilgim yok. Bu işlerle ilgilenen arkadaşlar daha detaylı bilgiler verirler..

Ama burda otel türü önemli değildir. Yani sonuçta otelin çalışma türleri yok benim bildiğim. Tek amaç gelen türk misafirleri ve turistleri dolgun bir ücret karşılığında ağırlamak :D

Şu linki bir incele istersen
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Çalışma türleri yokta belki onlarda da hastaneler gibi yatak kapasitesi gibi bir sınırlama var mıdır acaba diye sordum.
 
@Kübra Arslan

Hangi çevre izni konusundan kapsama dahil olduğu önemli.. genel olarak emisyon ve atıksu deşarjından girmekteler..
 
Buna ben hâlâ çözüm bulamadım tam olarak ya. Can beyin dediği gibi izin konuları önemli ancak bir çok otel izin kapsamında değil. Yani ısıl gücü 2 MW altında ve altyapı sistemlerine deşarj yapıyorlar. Buralarda bulunması gerekiyor mu sorusuna cevap aradım bir süre, neticede kent merkezleri dışında bulunan oteller diye geçiyor eklerde ve izin konularına dahil olmasa bile çevreye etkisi var. İl Çevre'ye sordum, yanıt bildiğim bilgilerin bana geri dönmesi oldu. Başka bir yerde paylaştım, Halil İbrahim Yörübulut'a mail atmışlar, Çevre Denetimi Şube Başkanı. İzin konularına dahil olmasa bile bulundurmak zorunda diye cevap alınmış. Sanki biraz sürümcemede gibi.
Hastaneler de çünkü aynı durumda. Türkiye'deki hastanelerin büyük çoğunluğu neticede belediyeye verir atık suyunu, emisyon için yüksek ısıl gücü de yoktur. Ancak yönetmelikte geçiyor ve muaf belgesi ile GFB işlemi yapılıyor diye biliyorum. Bu konuda deneyimi, bilgisi olan arkadaşımız var mı ?
 
Bu konuda açıklayıcı bir bilgi olmaması gerçekten kafaları karıştırıyor hastaneler içinde durum aynı. lütfen bilgisi yada deneyimi alan arkadaşlar bu bilgilerini bizimle paylaşırlarsa çok mutlu olurum.
 
Çevre görevlisi bulundurma zorunluluğu aynı zamanda çevre izni de alması zorunluluğunu getirmiyor. Bir tesisi çevre izninden muaf olabilir ama çevre görevlisi bulundurması gerekir, iç denetim, çevresel bildirimler, yasal şartlara uyum, çalışanların eğitimi, atık yönetiminin planlanması ve kontrolü vb. konularda çalışır. Çevre görevlisinin tek işi çevre izni almak değildir, ama çevre izni almak için çevre görevlisi gerekir. Çevre görevlisi ve danışmanlık firmaları hk. yönetmeliği incelemeniz burda konuşulanlardan çok bilgi verecektir.
 
arkadaşlar hafta sonu yapılan çevre mevzuatı eğitiminde bakanlık yetkilileri otellerle ilgili en kısa zamanda düzenleme yapılacağını, bu konunun çok sorun yarattığını, mutlaka bir revizyon yapılacağını söylediler.
 
Tam bir bilgi vermediler ama bu ek 2de oteller için olan tabirin çok kafa karıştırdığı, bunu halledeceklerini söylediler. yani bence otellere de kappasite gibi bir sınır koyacklar yahut yönetmelikte bahsedilen "kent dışı" tabirini açıklığa kavuşturacaklar.
 
Cevap: oteller ve çevre görevlisi

Merhaba arkadaşlar herkeze kolay gelsin.. Çevre Denetimi Yönetmeliğinde oteller ile ilgili şöyle bir madde var...Kent dışında bulunan tesisler, Otel kompleksleri ve entegre tesisler Çevre denetimi kapsamına giriyor diye bir ibare var.acaba şehir içindeki oteller de bu kapsama giriyor mu?..Atıksu arıtma tesisi olanlar mı giriyor sadece..kendi otel bünyesinde atıksu arıtma tesisi olmayıp kanalizasyonla merkezi atıksu arıtma tesisine verenler ne yapıyor..? Konu ile alakalı kimse geri dönüş yapmadı. bu konuyla ilgili herhangi bir gelişme var mı..ayrıntılı bilgisi olan varsa burada paylaşırsa çok sevinirim....Şimdiden teşekkürler...
 
Cevap: oteller ve çevre görevlisi

Bu maddeye göre şehir içindeki oteller konusu net gibi görünüyor, dahil olmamalı.

Zaten esas sorun şu "kent dışı" konusu. Neye göre kent dışı olduğunu netleştiremedik bir türlü. Bu konuda yeni bir bilgisi olan arkadaşlar varsa ben de çok sevineceğim.
 
Cevap: oteller ve çevre görevlisi

Çevre Denetimi yönetmeliğinde;
2.1. Termik santraller ve diğer yakma tesisleri, 1 MW’tan fazla 50 MW’a eşit ya da daha düşük ısıl gücü olan elektrik, ısı, buhar ya da sıcak su üretim tesisleri dahildir ibaresi mevcut..
kent dışı olsun veya kent içi olsun arıtma tesisi olanlar GFB alarak çevre iznine,
yakma kazanı ve buhar jeneratörleri 1 MW olanlar denetime,
2 MW ve üzeri olanlar ise emisyon izni gibi çevre izinlerine tabidir..
 
Üst