• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Otellerde çıkabilecek tehlikeli atıklar nelerdir? Aklımıza geldikçe yazalım..

Can Avşar

Antalya İl Temsilcisi
Etkinlik Grubu
Katılım
25 Şubat 2009
Şehir
Antalya
Firma
ARÜV ÇEVRE MÜH. A.Ş.
Flüoresan lambalar
Sprey kutular
Kartuş ve tonerler
Zirai kimyasallar
Atık boya, vernik
Atık motor, şanzıman ve yağlama yağları, atık hidrolik yağlar
Elektronik atıklar
Bitkisel atık yağlar
Atık piller ve bataryalar
 
Can bey aslında bunların yanlarına nasıl giderilip, nereye ne zamana kadar bildirimi hangi yolla yapılmalı yazsak çok iyi olur.
Bunlara ek olarak yüzey koruyucular var aklıma gelen.
Zaten genel olarak otellerde çıkanlar yazdığınız tehlikeli atıklar. Hatta aralarında çıkmayanlar da var. Detaylı bir liste olmuş.
 
Bu kapsamda çıkabilecek atık türlerinin kapsamlı bir listesinin olmasını istiyorum.. yaptığım/yapacağım bildirimleri ilerleyen zamanlarda paylaşıcam..
 
Tehlikeli atık değil ama aklıma gelmişken ekleyim. Tıbbi atıklar da dikkate alınmalı. Revirlerinde meydana gelen tıbbi atıklar için genelde oteller polikliniklerle anlaşmalı olur. Ya da doktorlarla. Bu konudaki yönetmelik gereği konteyner, torba vs gibi parametrelerin sağlanması gerekli.
 
evet tıbbi atıkda çıkmakta.. bu atıklar kırmızı tıbbi atık poşetinde saklanmalı...
 
otellerde azımsanmayak miktarlarda ambalaj atığı oluşmaktadır kısacası tüm atık türlerini otellerde mevcuttur oteller kopmlike tesislerdir. kimyasal madde olarakta sizin söylediklerine ek aklıma kullanılan yakıt türevine göre atık variller gelmektedir.
 
bir sorum olacak, bu sprey kutularının içi boşaltılıp delinerek ambalaj atığı olarak verilmesi söz konusu olabilir mi?
 
Sanmıyorum. Sonuç itibariyle içinde kendi atığının bir kısmı mevcut olacaktır. Kontamine olmuş sayılıyor büyük ihtimalle.
 
bu durumda oda spreyleri dahil hepsi tehlikeli atığa gidecektir ve bu da işletmelerin çok hoşuna gidecek birşey değil, işverenler direkt "evlerden çıkan deodorant spreylerini tehlikeli atığa mı atıyorlar yahu?" diye sorar :)
kaldı ki bir çok TAT bunları alabiliriz diyor. Tehlikeli atıklar ile ilgili sınırların çizilmesi gereken pek çok konu var.
 
Zaten açıkçası bir çok otel tehlikeli atık olarak atık yağ ve pilleri tutuyor. Genelde bunları veriyorlar. Bir çok yer bu tür boya kutusu olsun benzeri şeyleri hurdacılara veriyor veya bir şekilde (!) yok ediyor :D Tabi ki bu yanlış bir durum, biraz da otelin çevre politikasıyla ilgili.
 
Cevap: Otellerde çıkabilecek tehlikeli atıklar nelerdir? Aklımıza geldikçe yazalım..

otellerde çıkan flüresan lambaları tehlikeli atık olarak değerlendirilmekte peki nasıl bertaraf etmek gerekir ayrı topladık ne yapmamız lazım atık kodu nedir yardımcı olabilirmisiniz
 
Cevap: Otellerde çıkabilecek tehlikeli atıklar nelerdir? Aklımıza geldikçe yazalım..

Atık flöresan lambalar için 20 01 21 kodu kullanılıyor yanılmıyorsam.Bunları bertaraaf etmek için alan firmalar var.Onlar ile anlaşma yapmanız gerekiyor.Devamında atık flöresanları verebilirsiniz.
 
Cevap: Otellerde çıkabilecek tehlikeli atıklar nelerdir? Aklımıza geldikçe yazalım..

TeŞk ederİm buldum bİr fİrmayla gÖrÜŞtÜm kolay gelsİn
 
Cevap: Otellerde çıkabilecek tehlikeli atıklar nelerdir? Aklımıza geldikçe yazalım..

Sprey kutuları tehlikeli atık kapsamında değerlendirilmelidir. Atık kodu olarakta 150111* kullanılabilir.
 
Cevap: Otellerde çıkabilecek tehlikeli atıklar nelerdir? Aklımıza geldikçe yazalım..

otel temizliğinde kullanılan çamaşır suyu, tuz ruhu, ozon gibi maddelerin ambalajları
 
Arkadaşlar, oteller için tehlikeli maddelerden birisi de Havuz Kimyasalları 'dır. Bana göre Bunların muhafaza edildiği ambalajlar da tehlikeli atık grubuna alınmalıdır.
 
Tüketim tarihi geçmiş şampuan, sıvı sabun, vücut kremleri vb. de karşılaştıklarımızdan bazıları..
 
Tam bir liste yapıp atabilecek var mı? Ödevim için gerekli
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
İnternette birçok farklı şeyler var emin olamadım.
 
Üst