• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Otellerde tıbbi atık yönetimi

t.ozcan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Kasım 2010
Bildiğiniz üzere otellerde tıbbi atık oluşan birim doktor ofisleridir. Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliğinde tıbbi atıkların ünitelerde 48 saatten fazla depolanamayacağını ifade edilmekte. Fakat birçok yerde tıbbi atıklar için tanınan süre aşılmakta. Ayrıca atık gönderimi sırasında herhangibir evrak atık üreticisine bırakılmamakta. Eğer atık üreticisi tutanak isterse doktorlar ile karşılıklı tutanak tutulmakta. Eğer aranızda otel danışmanlığı yapan var ise tıbbi atıkların kimin tarafından taşındığı, taşınırken UATF benzeri bir form doldurulup doldurulmadığı hakkında bilgi verebilirseniz sevinirim. Teşekkürler...
 
Enfekte atık kodu ile taşıtabilirsiniz, ayrıca max. +4 C de depolarsanız, süre 1 haftaya kadar uzamaktadır.. bunun yanında bulunduğunuz belediye de toplama yapıyordur mutlaka, onlara da vermeniz mümkün ve daha doğru bir yöntem olur, onlardan da bir makbuz alabilirsiniz.. Yönetmeliklerde sadecekendi yükümlülüklerinizedeğil belediyelerin yükümlülüklerine de dikkat edin, onların yaoması gerekenler doğrultusunda plan yapabilirsiniz..
 
Yönetmelıkte 48 saat sure ıcerısınde tıbbı atıkların toplanması gerektıgı soylensede uygulamada bu pekde mümkün olmuyor. Tıbbi atıklarınızı toplayan firma ya da Belediye tıbbi atık alındı makbuzu vermek zorundadır atık üreticisine. Sunuda belirtmek isterimki eğer belediye yükümlülüklerini bir firmaya devretmiş ise tıbbi atıklarınızı ancak bu firma toplayabilir belediye toplayamaz.
 
Oteller genelde poliklinik veya hastanelerle anlaşmalı olur. Kendi istihdam ettiği sağlık personeli ya da doktor olmuyor. Atıyorum A oteli B polikliniği ile anlaşmalı. Gün içinde oluşan tıbbi atığını poliklinik personeli zaten alıp götürüyor. Normalde de bir hastane ile anlaşıp atıkları verebiliyorsunuz.
 
Çevre danışmanlığı kapsamında oteldeki tıbbı atık için yapılabilecek tek ve en kolay yöntem anlaşmalı olduğu hastane veya polikliniğin kendi atıklarını kendi hastanesi veya polikliniğindeki atıklarla birlikte bertaraf etmesidir. Bu durum zaten yıllardır bu şekilde. Yapmamız gereken tek şey anlaşmalı poliklinik ile bu atıkların alımı konusunda protokol yapmak ve sonrasında hastanenin bu atıkları nereye ne şekilde ve hangi periyotlarla bertaf için verdiğini öğrenmek belgelemek hepsi bu..
 
Merhaba herkese,
oteller ÇKAGİLHY 'de ek - 2 10.9 kentlerin dışında yer alan tatil koylerı ve otel kompleksleri ve entegre tesisler' başlığında geçiyor. Peki çevre izni kapsamında hangi sorumlulukları var. Çevre izni kapsamında atık su izni ve diğer denetlemelere tabi olması düşünülecek bir durum peki atık yönetim planlarının hazırlanması, atık beyanlarının yapılması (atıklar doğru yerlere mi gönderiliyor?) ve ilgii mercilere sunulması konusunda çalışıyorlarmı yani danışmanlık veren varsa bilgilerini rica edicem acil olarak:)
yasal ne gibi zorunlulukları var acaba.
 
Sağolun Selçuk Bey. beyan ve atık yönetimi için kapasiteye bakılıyor mu? çok büyük oteller bile elektronik atıklarını hurdacılara, atık yağlarınıda yetkisiz yerlere satıyolar beyanlarda nasıl belgeleme yapıyorlar şaşırdım. Otellerin sorumluluklarını hangi yömetmelik kapsamında sınırlayabiliriz örn. çevre denetimi yönetmeliği diyebilir miyiz?
Tekrar teşeşkkür ediyorum
 
önemli olan ortaya çıkan tehlikeli atıklar o yüzden sizin kapasitenizle pek alakası yok,
otellerin sorumluluklarına gelirsek tehlikeli atıkların kontrolü yönetmeliği madde 9 a bakabilirsiniz
 
Üst