• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

oto yıkama işletmeleri hk.

Sinem Yılmaz

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Ocak 2011
arkadaşlar merhabalar öncelikle;

-oto ve halı yıkama
-lastik değişimi yapacak olan işletmelerde atıksu ve diğer atıkların yönetimi hususunda değerlendirilmeye alınması gerekenler nelerdir? Özellikle işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı düzenlenmesi aşaması ve sonrasındaki denetimler için soruyorum. Belediyelerde görev yapan arkadaşlardan bu konuyu tecrübe etmiş olanlar vardır muhakkak :) yardımlarınızı bekliyorum. şimdiden teşekkürler..
 
Cevap: oto yıkama işletmeleri hk.

Merhabalar sinem hanım..Oto ve halı yıkama işletmelerine ; şayet kullandığı kimyasallar tehlikeli kimyasallar sınıfındaysa ; deşarj izni almak gerekir... Muthemelen tehlikeli atık sınıfındadır ve deşarj izni almak gerekir. şayet tehlikeli değilse belediyeden kanalizasyon bağlantı izni gereklidir..Hastane denetiminde çamaşırhanede kullanılan kimyasallar yüzünden,yıkama suyu tehlikeli atıksu olarak değerlendiriliyor.. Buradan yola çıkarak yorum getirdim.. Yardımım olduysa ne mutlu...
 
Cevap: oto yıkama işletmeleri hk.

teşekkürler adnan bey,
acaba bu deşarj izinleri için belli bir kapasite var mı?çünkü bahsettiğim işletme kapasitesi çok büyük değil. yoksa her oto yıkamacının deşarj izninin olması gerekir ki böyle bir uygulama olduğunu zannetmiyorum.

benim merak ettiğim atıksu konusu dışında değerlendirmesi gereken başka hususlar var mı?Yani işletme ruhsatını almadan mutlaka şunlar olmalı diyebileceğimiz..
 
Üst