• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Özel hüküm garabeti ile içme suyu havzasına atıksu deşarjı

Fecriati

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
1 Mart 2011
Arkadaşlar ana akım medyaya sanırım yansımadı ama Eskişehir ile Kütahya siyasileri arasında şu sıralar büyük bir çekişme var. Nedeni de Kütahya'nın, Eskişehir'in içme suyunu temin ettiği Porsuk Çayı'na atıksu deşarj etmek istemesi.
SKKY gereği arıtılsa dahi içme ve kullanma suyunun sağlandığı bir alıcı ortama atıksu deşarjı yasak. Ancak atıksuların Porsuk Havzası dışına deşarj edilmesi çok yüklü maliyet gerektiriyor. Bu nedenle Kütahya il müdürlüğü ve bazı milletvekilleri bakanlığın yetkisini kullanarak çıkarttıracağı bir özel hükümle Porsuk'a atıksu deşarjı yapmaya çalışıyor.

Eskişehir'de de amaç bunu engellemek çünkü hem su kalitesi düşüyor hem de Kütahya bu atıksuların ileri arıtım maliyetlerinden kaçındığı için bu maliyet Eskişehir'in sırtına biniyor.

Gerekli itirazlar yapılmış ESKİ tarafından ama, olan Eskişehir'in suyuna olacak gibi.
 
Önce yasa çıkar sonra delmeye çalış amaç ne halka yaranmak mı? Buysa doğru yolda değiller. 10 trilyonluk projelerde 10 bin tl den kaçan belediyelerle karşılaştım. Artık bu işlerin başına tekniği mühendisliği bilen maliyet analizi yapabilen insanları getirmek gerekiyor..
 
Üst