• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Özgeçmişini öne çıkartacak 6 ipucu

Fatih Özcan

Site Kurucusu
Katılım
7 Aralık 2008
Şehir
Yurt Dışı
Firma
ABL Group
Ekli dosyayı görüntüle 11577
Günümüzde işverenin ve İnsan Kaynaklarının dikkatini çekmek için alışılmışın dışında bir özgeçmişe ihtiyacın var. Sıradan özgeçmişlerin arasından sıyrılmak için izlemen gereken 6 basit adım var. İşte bunlar:

1. Özgeçmişini güncelle: Özgeçmişini sık sık güncellenmen güncel özgeçmiş filtrelemesi yapan işverenler tarafından seçilmeni sağlar.

2. Eksiksiz özgeçmiş oluştur: Unutma, özgeçmişin istediğin gibi bir iş bulmanı sağlar, bunun için zaman ayırıp özgeçmişinle ilgili sorulan tüm soruları eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurmalısın.

3. Ön yazı ekle: Özgeçmişini gönderdiğin firmalara özel görüşlerini ve planlarını içeren ön yazı yazmak, özgeçmişler arasından sıyrılmanı sağlar.

4. Başarılarını anlat: İşverenler işi yapabileceğiniz gösteren deliller isterler. Önceki işlerinizden bahsederken performansınızı, işin sonunda başardıklarını ve şirketin bundan nasıl bir fayda sağladığını somut örneklerle anlatmalısın.

5. Yazım hatalarından kaçın: Özgeçmişlerdeki yazım hataları, yanlış aşılmalara ve olumsuz değerlendirmeye sebep olduğundan özgeçmişini acele etmeden, kontrol ederek doldurmalısın.

6. Özelliklerine uyan ilan ve firmalara başvur: İş başvurusunda bulunurken hem kariyer hedeflerine hem de ilanın içeriğine dikkat etmelisin. Öylesine başvurduğun ilanlar yüzünden firmanın asıl sana uyan pozisyonlarını kaçırabilirsin.

kariyer.net
 
Üst