• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

P&I diyagramı

  • Konuyu başlatan Silinen üye 1470
  • Başlangıç tarihi
S

Silinen üye 1470

arkadaşlar elinde elektrik-mekanik-borulama şeklinde herhangi bir P&I diyagramı olan var mı?yoksa bile P&I diyagramını hangi programla yapabilirim?
 
Autocad 2012 p&id bu iş için en ideal programdır. Bununla kolayca, hızlı bir şekilde profesyonel P&ID çizimleri yapabilirsin. Aynı zamanda kurallara uygun bi şekilde çizdiğin bu P&ID ları 3D olarak sunabilirsin. Altta programın bir kaç ekran görüntüsünü veriyorum..

http://www.gfxtra.com/uploads/posts_images/1/0/108036/24a7cd.jpg

http://www.bluecieloecm.com/image.php?file_id=873

İYİ ÇALIŞMALAR..
 
Eğer bu programları kullanacaksan işin çok kolay, Herkesin çalışma şekli farklıdır ama bana kalırsa önce sistemde kullanacağın ekipman ve cihazları boş sayfaya yerleştir. Daha sonra çıktı alacağın kağıt boyudunda (yada oranında ) bir dikdörtgen çiz. Bu ekipmanları bu dikdörtgen içinde düz gün bir şekilde dağıt. Sonra uygun borulama ve fittingsler ile bağlantıları oluştur. Böylece hem kağıt üzerinde hoş bir görüntü elde edersin hemde çalışma esnasında ki silip tekrar çizmeler yada yer değiştirmelerin önüne geçerek zaman kaybetmezsin..

İYİ ÇALIŞMALAR..
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


(çöp sızıntı suyu arıtma ile ilgili p&i diyagramları.)

ben de bu tür işler için Dia isimli programı kullandım bir iki defa ama başka program kullanmadığımdan kıyaslayıp şu özelliği iyi şurası kötü diyemiyorum. linklerini verip geçiyorum:

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Dia adlı programı inceledim, program P&ID den daha çok Akış Şemaları vs. için yapılmış bi programa benziyor. Profesyonel P&ID ler yapmak zor gibi. Kayıt türü ne acaba ? DWG mi ?
 
evet detaylı karmaşık işlerde yetersiz kaldığı yerler var galiba. kendi kayıt formatı var, dwg olarak kaydedemiyor son çıktıyı hatırladığım kadarıyla, sadece resim dosyaları olarak veriyor. kimyasal proses ekipmanları açısından yeterli denebilecek hazır çizimleri var. tesisat elemanları da işime gerektiği kadarıyla yeterli sayılır diyebilirim. il çevre orman'a verdiğim bazı ptdlerde işime yaradı şimdiye kadar. daha profesyonel işte kullanmadım. nihai notum 7/10 :)
 
Denemeye değer o zaman, yalnız resim olarak kayıt etmesi kötü tabi :( Demek ki vektörel bi program değil. Çıktı boyutu büyüdüğünde pixelleşmeler olacaktır. Küçük ve hızlı işler için kullanışlı uygun bi çözüm olur yada çizime müdahale eilmesinin istenmediği duurmlarda işe yarar. Gerçi DWG de de DFX var ama :) Freeware ise süper. Hemen denicem Programı bilmiyorudum paylaşımın için Teşekkürler Klape..
 
Üst