• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Paket arıtım

Sefademir

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
6 Nisan 2020
Şehir
Erzurum
Firma
Öğrenci
Merhaba. Uzun havalandırmalı paket arıtım sistemleri hakkında detaylı bilgiye ihtiyacım var birde dünyada ve türkiyede uygulama örneklerine.
 
Herkes bir "paket arıtma" kelimesine takmış durumda. Paket arıtma nedir.

Ufak debiler için havalandırma-çöktürme-dengeleme- kimyasal havuzları gibi havuzları yaklaşık olarak bir tır dorsesi kadar büyüklük olacak şekilde havuzları boru bağlantısı olmadan kompakt bir şekilde tasarımını yapmak. Yani "paket arıtım" daki paket iberesi farklı bir artıma biçimi gibi algılanmamalıdır.

Paket arıtma diye adlandırılan kompakt arıtmaların tasarım esasları havuz boyutları vs. yine kentsel arıtma tasarımı yaparken baz aldığım Metcallf , ATV-131E vb. standartlara göre yapılmaktadır.

Özellikle siz öğrenci kardeşlerimizin kafaları karışıyor paket arıtmayı farklı birşey gibi algılanabiliyor.

Şimdi gelelim soruya :D

Kardeşim uzun havalandırma sistemi daha strabil çamur elde edebilmek için uygulanan yada kirlilik konsantrasyonu nispeten daha az olan arıtmalarda tercih edilir.

Uzun havalandırma havuzunda atıksu bekleme süresi hayli uzun olup çamur yaşı:25 günden fazladır.

Aynı zamanda bekletme süresi uzun olduğundan havalandırma havuzu hacmi hayli büyük çıkmaktadır.

Büyük çıkan havalandırma havuzuna karşı - "paket arıtma" dediğiniz sisteme nasıl uyarlanacak ?

Uzun havalandırma sisteminizde havuz hacimleri fazla çıkacağından paket arıtma boyutlarından hayli fazla olacaktır.
 
Tşk ederim normalde ben çevre müh 4. Sınıf öğrencisiyim salgından dolayı ödevler veriliyor. Dersin adı küçük arıtım. Bana da bu ödev düştü biraz fikrim oldu bu bilgilere dayanarak daha kapsamlı açıklama yaparom
 
Öğrenci olduğunun farkındayım kardeşim. Zaten sistemim hocana :d Sen yinede ne sormak istiyorsan çekinmeden sor.

"Burada herkesin sorusu cevaplanır kimseye soru sorulmaz"
 
Evet 3 yıla yakın ders vermedi bu sene ders vermeye başladı. Eşi rahatsızdı geçtiğimiz ayda vefat etti eşi
 
Üst