• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Paket Arıtma Aşılama Hk. Bilgi

Kadir Uğur

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
21 Şubat 2016
Firma
-
Arkadaşlar herkese merhabalar,

Öncelikler herkese kolay gelsin ve hayırlı günler dilerim. Arıtma konusunda pek bilgi ve deneyim sahibi değilim. Sizlere bu konuda paylaşabileceğiniz her bilgi için şimdiden teşekkür ederim. Öncelikle fabrikamızda paket arıtma sistemi mevcuttur. Arıtmayı bakıma soktuk ve tahmin edersiniz ki bakterilerimizi kaybettik. Şimdi arıtmayı tekrardan devreye aldık. Aşılama yapmadan bakteri oluşumu hakkında bilgisi olan arkadaşların konu hakkında beni bilgilendirmelerini rica ederim. Neler yapmalıyız ve
neler bizi bekliyor? Saygılar.
 
Biolife canlı bakteri solüsyonu kullanmıştım ben paket arıtmama. Çok yoğun birşey belli bir ölçüde normal suya ilave ediyorsunuz seyreltmek için. Ardından hava alır bir şekilde (ağzı açık damacana kullandım) 2 gün bekledikten sonra arıtma tankıma blower çalışırken ilave ettim, yaklaşık 2 gün de orada havalandırma yapıyorsunuz. Biz bakterisi azalmış bir sistemde bu şekilde yapmıştık. Sizde tamamen kalmadığından daha yoğun kullanılabilir. Bir araştırın derim.
 
sadece evsel atıksu arıtımı yapıyorsanız mikroorganizmaların tam randımana girmesi 15-20 günü bulacaktır. bu süre zarfında ilk başlarda deterjan köpüğü gibi köpükler oluşması normaldir. ayrıca çıkış suyunuzda sarımtırak olacaktır. mikroorganizma yoğunluğu arttıkça bu sorunlar gidecektir. siz arıtma tesisinizi normal çalışmasında çalıştırınız. günlük olarak havalandırma ünitesinden blower çalışırken şeffaf bir kaba numune alarak çamur(mikroorganizma) durumunu kontrol ediniz. 30 dk içinde aldığını numune miktarının 1/3 lük kısmında tabanda çamur ve geri kalan duru su ise ve çamurun rengi de hafif koyu kahverengini almışsa herşey yolundadır. demek. mikroorganizma oluşumunu hızlandırmak istiyorsanız havalandırma ünitesine şeker ilavesi yapabilirsiniz. bu süreci bir hafta kadar kısaltacaktır. ama en hızlısı çalışan bir biyolojik arıtma tesisi havalandırmasından blower çalışırken aşı alıp sizin tesise dökmektir. 1-2 günde sisteminiz randımanlı bir çıkış suyu verecektir. burda önemli olan aşı olarak kullanacağınız tesisteki mikroorganizmanın kaliteli olmasıdır. siyaha dönük veya çok koyu kahverengi ise kesinlikle aşı olarak almayınız. aşı miktarını da havalandırma ünitesinin 1/3 lük hacmi kadar olması direkt netice verecektir. altındaki miktarlarda kafi gelir ama süreci birkaç gün uzatır.
 
kardeşim aşılama yapmadan zor o işler. Evsel atıksuyun içerisinde bakteri vardır. Kendi Kendine oluşur ama uzun sürer. Birde fabrikada bir arıtma olduğu için sadece evsel de değildir o su. Diğer sular ile karıştırıyorsundur. Olan az sayıda bakteride seyrelecek. Dikiş tutmaz o iş. Yukarıda arkadaşlarda aşılama yapman gerektiği söylüyor zaten.
 
Aynı sorun benim çalıştığım firmamdada oldu paket arıtmamızda bakterilerimiz öldü paket arıtmanın içini boşaltıp tekrardan aşılama yaptık.Arkadaşların da dediği gibi aşının tutması için iyi bir aşı olması lazım.Birde firmanızın maddi durumu iyi ise toz bakteri alarakta yapabilirsiniz fakat tam kapasite ile çalışması en az 1 ayı bulur demişti ben konuştuğumda yetkili firma isterseniz bi araçtırın derim.
 
Yalnız belirteyim benim aldığım biyolife 2 sene kadar önce 250 tl (250 ml) gibi bişeydi. Bir su şişesi kadar satın alıp yarım çay bardağı kadar kullanım en basit ölçüyle :)
Pahalı bir olay değil yani bir fabrika için..
 
Üst