• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Paket arıtma işi

Erdem Akgül

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Şubat 2009
Firma
TARSUS BELEDİYESİ
merhabalar;
paket arıtma işi yapan arkadaşımız var mı ???
 


erdem bey, bu konuda size yardımcı olabilmem için daha detaylı bilgilere ihtiyacım var. örneğin atıksuyun kirletici parametreleri neler KOI,BOI,AKM gibi. atıksuyun debisi, paket arıtmanın kurulabileceği alan ve SKKY göre tablo kaça göre değerlendirileceği gibi daha detaylı bilgiler verenbilirseniz size daha iyi yardımcı olabilirim.
 


erdem bey koi yüksek debiniz nekadar bilmiyorum ama paket arıtmayla bunu arıtabileceğinizi düşünmüyorum. fiziksel + anaerobik+ biyolojik karma betonarme sistemiyle çözebilirsiniz diye düşünüyorum.
 


Projelendirme için debide önemlidir. Eğer debi çok fazla değilse, atıksular bir haznede biriktirilip, ilde mevcut bulunan atıksu arıtma tesisine belli oranda karıştırılabilir. Tabi atıksu arıtma tesisi tasarım değerleri aşmayacak şekilde. Bu da bir çözüm olabilir sizin için
 


@çiğdem aksoy

Kesinlikle katılıyorum. bu paketle çözülmez yapılmaz mı yapılır ama çalışmaz.
 


en etkili çözüm ters osmos diyecemde koi ye bakılırsa sızıntı suyu bayağı yoğun ters somosda belli bir süre işler ama verim düşer. tek çare anaerobik bence he birde atıksuyun boi si kaç abi oda önemli aerobik arıtma ççalışması için koi/boi oranı 3-5 arası olmalı yoksa bakterielr bırakın o atığı parçalamayı anındad hakkın rahmetine kavuşurlar...:D
 


haklısınız koi çok yüksek ve herhangi bir yerde böyle koi ye rastlanılmamış sebebini araştırıyoruz...teşekkürler..
 


Erdem Bey verdiğmiz teklif ile görüşecektik. kusura bakmayın arayamadım. Ayrıca duruma göre yani 20+20 debiye göre teklfimizi revize de edebiliriz.
 
Üst