• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Paket Arıtma İşletimi

sagol2535

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
2 Kasım 2017
Firma
dhmi
evsel 1000 kişi 200 metreküp/gün Paket Arıtma tesisi için günlük işletme önerisi olan arkadaşların yardımını bekliyorum.
 
Günlük işletme önerisini açar mısınız biraz ?Tam olarak ne sorduğunuzu anlamadım ben :/
 
Şu ana kadar yaklaşık 3 yıldır çamur atılmamış. boi bazen sınır değerlere ulaşıyor bazen 10mg/L nin altında oluyor. belirli bir sistemde çalışmamış şimdiye kadar. günlük 4 saat çalıştırmışlar ve tüm sistem aynı anda. blowerler ise hiç açılmamış. ben yeni başladım ve günlük 3 saat blowerleri actırıyorum, ayrıca temiz su atımı için belirli bir saat belirledim. beklentim atıksu arıtma için sistemli bir çilışma düzeni oluşturmak. bunun için işletme önerisi sunacak tecrübeli arkadaşların görüşlerine ihtiyacım var. (terfi-besleme-havalandırma-biyolojik arıtım)
 
@sagol2535

Genellikle paket arıtmalarda aşağıdaki şekilde bir çalışma prensibi var:
- 1 Saat Besleme
- 1 Saat Havalandırma
- 1 Saat Dinlendirme
- 1 Saat Deşarj
Toplamda 4 saat süren bu prosesi 6 kez tekrarlayınca sistem, 24 saat dolmuş oluyor. Ancak il müdürlüğü ile yakın zamanda görüştük ve çoğu zaman havalandırma ve dinlendirme aşamasının yetersiz kaldığını ilettiler. Onlar da şöyle bir öneri sundular (debisi az olan yerler için):

- 1,5 Saat Besleme
- 3 Saat Havalandırma
- 2 Saat Dinlendirme
- 1,5 Saat Deşarj
Toplamda 8 saat oluyor ve günde 3 kez tekrarlıyor bu sistem. Tabi bu verilerle oynayarak 12 saatlik proses oluşturarak günde 2 kez tekrarlatabilirsiniz. Arıtmanızın verimi ne kadar, ne kadar çamur çıkartır bunları zamanla anlayabilirsiniz. Öncelikle arıtma tesisinin düzenli bir şekilde çalıştırılarak incelenmesi gerek.
 
Arkadaşlar Merhaba danışmanlığını yaptığım firmaya 30 m3/gün kapasiteli paket bir arıtma yaptırıyoruz.Fabrikada su ihtiyacı kuyu suyundan karşılanmaktadır.Kuyumuzun yer altı suyu kullanma belgesi bulunmamaktadır. DSİ tarafından henüz bir işlem yapılmamıştır.Arıtmanın proje onay dosyasında taşıma suyu kullanım evrağı kullanıldı şimdiki süreçte kuyumuzdan su çekmeye devam edeceğiz.Kuyumuza sayaç takmasak herhangi bir sorun teşkil eder mi size danışmak istedim.
 
DSİ tarafından kullanım izni almanız gerekiyor. aksi takdirde kaçak kullanım sınıfına girecektir. DSİ'ye başvurup işlemi hızlandırmanız yararınıza olur.
 
Siz taşıma suyu kullanıyorum diye beyan edip daha sonrasında kuyudan su çektiğiniz tespit edilirse idari para cezası uygulanabilir.

Kuyunun derinliği yanlış bilmiyorsam 10 metreden derin ise DSİ'ye bildirip sayaç takılması gerekiyor. Az ise DSİ derinliğin 10 metreden azdır diye bir yazı veriyor.(yazının tam içeriğini tam hatırlayamadım)

Olur da sayaç takılması gerekip siz takmazsanız ve/veya DSİ den herhangi bir yazı almazsanız. Çevre ve Şehirciliğin denetimlerin de sıkıntı yaşayabilirsiniz. Danışmanlığını yaptığım firmaların bir kaçında kuyu yazılarını bakanlık ve il müdürlüğü denetimlerde gösterdim.
 
Üst