• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Paket İçme Suyu Tesis Dizaynı

Drygul

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
4 Temmuz 2011
Merhaba;

İçme suyu paket arıtma tesisi dizaynında giriş parametrelerini müşteri vermediği taktirde hangi değerleri almak uygundur? Nehir deniz veya göl suları için ,eger ki bilgi verilmemiş ise hangi giriş değerlerini almalıyız?
Bu konu üzerinde çalışan veya bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok memnun olurum.
 
En doğrusu ham suyun analizini yaptırmaktır.Müşterinizi analiz yaptırmaya yönlendirin.Tabi maliyet nedeniyle yaptırmak istemeyebilir.Bu durumda suyun alınacağı nehir veya göl vb. için daha önce yapılmış olan çalışmaları araştırabilirsiniz.Belki bir analiz değeri bulursunuz.Ama analiz için numune alınan nokta ile müşterinizin su alacağı nokta farklı olacaktır.Aynı yerden alınsa bile zamanla suyun özellikleri değişmiş olabilir.Mevsimsel değişiklikler olabilir. Özetle;gerçek analiz değeri olmadan tesis tasarlarsanız büyük risk almış olursunuz.Bu nedenle ön tasarım yapıp bir bütçe çıkartın.Daha sonra mutlaka analiz yaptırın,son tasarım ve teklifinizi sunun.
 
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim Selma Hanım. Ön tasarım için çeşitli doneler buldum, tasarım yaptım fakat müşterinin göndereceği donelere göre revize işleminde sıkıntı yaşayacağımı düşünüyorum.

İyi çalışmalar..
 
Her denizin tipik değerleri vardır. Kuyu suyu arıtmada önemli parametre iletkenliktir.İletkenliği max 5000 mikrosiemens olmalıdır. Nehir suyu arıtımında tipik arıtma prosesi koagülasyon+ flokülasyon+çöktürme akabinde ara dinlenme tankı son olarak da basınçlı filtre.
 
selam arkadaşlar size bir soru sormak istiyorum mücavir alanında ki bir yerleşime dere suyunu arıtarak içme suyu problemini çözmek istiyoruz nasıl bir yol izleyeceğiz burası 1000 kişilik arkadaşlar bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlar mı teşekkürler
 
Öncelikle arıtacağınız su kaynağının su analizlerini yaptırın. Çıkan sonuçlara göre dizayn yapılması gerekmektedir.Analiz sonuçlarına göre dizayn yapımında yardımcı olurum.
 
Paket Arıtma Tesisini ihale eden, projesini onaylayan ve geliştiren en önemli kurum iller bankası a.ş. dir. Genellikle de seçilen ve bankanın kabul gördüğü proses basınçlı filtrelerdir. Sistem tam otomasyonlu olup bilgisayardan tüm ekipmanlar yönetilebilmektedir. Belediyeler uzaktan sistemi görebilmekte ve müdahale edebilmekte, otomasyonsal gelişmeleri otomasyoncu internet üzerinden bağlanarak geliştirebilmektedir. Debiye göre tank çapı seçilir, tank çapına göre yerleşim yapılır ve binanın eni boyu belirlenir. gerisi çorap söküğü gibi gelir. Ayrıntılı bilgi isteyenler irtibat kurabilirler...
 
Üst