• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Palet lisansı nasıl alınır

D

Dilan Aslan

Palet lisansı alım işlemleri nasıl arkadaşlar? elinde bir döküman olan var mı acaba internet çöplük gibi olduğundan emin olamıyorum.
 
Palet lisansı derken? Geri kazanımını kasdediyorsanız; paletler ahşap ambalaj grubuna girdiği için toplama ayırma lisans başvurularında Tesise kabul edilecek Atıklar ve kodlarında Ahşap ambalaj atıkları 150103 koduyla bulunması yeterlidir.
 
@Dilan
ambalaj atığı tolama ayırma lisansına müracaat edeceksiniz. yalnızca paletin çeşitli sınıfı olduğu için hem 15 01 02 ve 15 01 03 eklettirmeniz lazım atık kodlarına isterseniz nasıl müracaat edileceği hakkında belge var göndereyim.
 
ambalaj atığı toplama ayırma tesislerine lisans alırken zaten ben onu alacağım, bunu almayacağım deme şansınız yok. dolayısı ile bu kod tat lisansı alınma işlemleri ile aynı olur. ancak ben ahşap ya da plastik paleti geri kazanacağım derseniz o zaman işlem daha farklı olur. o zaman geri kazanım lisansı alacaksınız. kısaca sorduğunuz sorunun iki cevabı var.

not: kolanın asidi kaçmasın diye kolanın kapağını açmaya kıyamıyorum.
 
@yara_bandi
Bizim iki tat tesisimiiz var..Birinin lisansı alınırken tekstil ve ahşap kodları dahil edilmemiş. Buna istinaden ahşabın kodu dahil etmeli demiştim.
Bahsettiğiniz 2. işlemi bilmiyorum size zahmet onuda bi açıklasanız.
 
@İ.Ercan
Belli bir dönemden önce alanlar lisans kodlarında seçme yapabilme hakları vardı.Şuan zorunlu olarak tamamını seçmeniz gerekiyor. Palet geri kazanımı ise palet üretimi yaparken aynı zamanda tatlardan aldığınız hurda paletlerin tamir edilip tekrar piyasaya sürülmesi.
 
@yara_bandi
Yani tatlar için değilde imalatçılar için gerekli bir lisans diyorsunuz.
Peki tesisinde palet geri kazanımı yapan tatlar için ne yapılmalı? İzin lisans yönetmeliiğinde hangi i-l konusuna dahil bu paletler?
 
ek2'ye dahil ama tat olarak paletin geri kazanımını yapmak kolay değil. ama lisansı olmak zor değil. gereksiz bir para yatırımı var açıkçası işin içerisinde. eğer palet üreticisi değilseniz pek mantıklı durmuyor işe girmek. ya da aldığınızı tamir etmek yerine tamamen talaş haline getirecekseniz oda olabilir. onun üzerine de işlem yapabilirsiniz.
 
@yara_bandi
Ek 2 de nerede? baktım ama göremedim ahşapla alakalı kısmı..hangi faaliyet dalına dahil?
 
Biri bana tehlikesiz atık geri kazanımı yapan tesislerin neden metal hurda toplama ayırma işi yapmak istediğin tat olmasa da yapabildiğini ancak metal dışı tehlikesiz atık toplama ayırma işi yapmak istediğinde ayrıca bir de tat belgesi almak zorunda olduğunu açıklayabilir mi? Mantığını çözemiyorum bir türlü?

Hurda kablo geri kazanımı (tehlikesiz) yapan bir tesisim hurda kabloyu alacak bakırını bakır olarak satabilecek ama plastiğini satarken tat olmazsa satamayacak? Neden?

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
Çevre İzin ve Lisansı ile İlgili Hükümler
Geri kazanım tesislerine çevre lisansı verilmesi
MADDE 13 – (1) Tehlikesiz atık geri kazanım tesisi ile metal hurda ıslahı/geri kazanımı tesisi kurmak ve işletmek isteyen gerçek ve tüzel kişilerin çevre lisansı alması zorunludur. Çevre lisansı alınması işlemlerinde Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkında Yönetmelik hükümleri uygulanır. Söz konusu Yönetmeliğin Ek-3C’sinde yer alan Teknik Uygunluk Raporunda, bu Tebliğin Ek-1'inde verilen bilgi ve belgelerin bulunması zorunludur.
(2) Birbirini tamamlayan ve benzer teknoloji kullanan kompleks tesis üniteleri çevre lisansı alma açısından tek ünite sayılır.
(3) Bu Tebliğde tanımlanan tehlikesiz atık geri kazanım tesislerine Bakanlık tarafından çevre lisansı; tehlikesiz atık ve metal hurda toplama-ayırma tesislerine İl Çevre ve Orman Müdürlükleri tarafından 7 nci maddenin birinci fıkrasının (d) bendinde düzenlenen belge verilir. Metal hurda ıslah/geri kazanım tesislerinin toplama-ayırma faaliyeti için il çevre ve orman müdürlüklerinden belge almaları şartı aranmaz.
 
merhaba. Biz ahşap palet geri dönüşüm tesisi kurmak istiyoruz ama hangi belgeleri nerden alıcaz neler yapıcaz anlayamadım. birde devlet yada başka kurumlar bu tür girişimlerde destek oluyormu. Teşekkür ederim..
 
@aslı serim
kolay gelsin aslı hanım siz geri dönüşüm lisansı alacaksınız ve birde bu paletleri toplamak istiyorsanız tat lisansı alacaksınız ahşap palet geri dönüşümü 15 01 03 ben gerekli bilgileri size yollarım isterseniz
 
@Olgaç Sürmelihindi


Teşekkür ederim olgaç bey ben telefondan yazıyorum şu an bazı yanlışlıklar olabilir. Yazdığınız numaraları anlayamadım bana yardımcı olursanız çok sevinirim
 
@Olgaç Sürmelihindi

Olgaç Bey merhaba, özel mesaj ile size ulaşamadım ancak aynı konu ile ilgili benim de yardıma ihtiyacım var. Gerekli bilgiler konusunda yardımızı rica ediyorum size nasıl ulaşabilirim?
Teşekkürler
 
Merhaba arkadaşlar, palet geri kazanım iş akım şeması proses özeti elinde mevcut olan varsa ,bu konu hakkında yardımcı olursanız sevinirim.
 
Üst