• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Patronla yıldızınızın barışmadığının işaretleri

Tuğba Cabi

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Şubat 2010
Firma
SHAMROCK TEKSTİL SAN. VE TİC. A.Ş.
Ekli dosyayı görüntüle 11614
PATRONLA YILDIZINIZIN BARIŞMADIĞININ İŞARETLERİ

Patronla iletişim kurmakta zorlanıyorsanız, gösterdiğiniz performans yeterli bulunmuyorsa, zam talepleriniz hasır altı ediliyorsa patronla başınız dertte demektir. İşte patronla yıldızının barışmadığını gösteren 10 işaret...

PATRONLA BAŞINIZ DERTTE Mİ?

Patronunuzla aranızdaki iletişimin iyi ya da kötü olması, ne kadar zam alacağınızdan tutun da işten kovulmanıza kadar birçok önemli konuda belirleyici. İşte aranızdaki ilişkinin nasıl olduğuna dair ipuçları...

Kaliteli iş hayatının en büyük belirleyicilerinin başında siz ve patronunuz arasındaki ilişki. Bu ilişki, kariyerinizde o kadar belirleyici bir rol üstlenmiş ki patronunuzun sizin hakkınızdaki düşüncesi, size verilen görevden tutun da aldığınız maaş zammı ya da kovulmanızda büyük etkiye sahip. Ama genellikle insanlar patronlarının davranış ve tavırlarıyla verdiği işaretleri görmüyor. Sonra da kariyerinde istediği noktaya yükselemeyen, yaptığı işler gerektiği şekilde ilgi görmeyen ya da fikirleri değerlendirilmeyen insanlarda kafa karışıklığı ve hayal kırıklığı yaşanıyor. Tabii ki iyi bir yönetici, kafasındaki endişeleri ve düşünceleri açık şekilde ortaya koyabilmelidir. Ama dışarıda çok sayıda zayıf yönetim sergileyen patron ve yöneticiler de var. Bu yöneticiler çalışanlarıyla sağlıklı bir iletişim kurmakta zorlananınca iş, çalışanlara düşüyor. Onlar, yöneticilerinin davranışlarından yola çıkarak aradaki iletişimin ne yönde olduğunu az çok anlayabilirler. İşte yöneticilerinizle sizin aranızda uyum olmadığına ya da yıldızınının barışmadığına dair 10 işaret:

1- Daha fazla geri bildirim (feedback) istemenize rağmen yeterli yanıtı alamamanız: Kişisel kariyerinizin gelişimini önemseyen bir yönetici, hakkınızdaki fikirlerini sizinle paylaşmaktan memnuniyet duyar. Size neleri iyi yaptığınız, daha iyi nasıl yapabileceğiniz konusunda yapıcı yönde bilgi verir.

2- Sizi, önemli kaynaklarıyla tanıştırmaması: Diğer çalışma arkadaşlarınız önemli iş kontaklarıyla toplantılarda biraraya gelirken, siz bu buluşmalarda yer almıyorsanız, bu da bir işaret olabilir. Hatta bazı durumlarda sizin önemli kaynaklarla tanışmamanız için çaba bile sarfedebilir.

3- Maaş zammı talebinizi açıklama yapmadan geri çevirmesi: Bazı patronlar vardır ki başarılı çalışma temponuza karşılık maaş zammı talebinizi yerine getiremese bile sizin moralinizi yüksek tutmak ve motive etmek için neden zam yapamayacağı yönünde detaylı açıklamalarda bulunur. İlerisi için de yapabilecekleri konusunda sizi bilgilendirir.

4- Verilen işi tam olarak bitirdiğinize inanmaması: Eğer patronununuz, size verilen görevin bitim süresinden önce sık sık işin nasıl gittiğini yargılar şekilde soruyorsa ve şin detaylarını size dikte ediyorsa bu size karşı olan güvensizliğinin işareti olabilir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, yöneticiniz bu davranışı sadece size karşı mı yapıyor yoksa diğer çalışanlara da aynı tavır içinde mi?

5- Siz başka bir iş arayışındayken bunu bilmesine rağmen umursamaması: Zeki bir yönetici kaybetmek istemeyeceği çalışanlarını yerden göğe kadar memnun etmeye çalışır. Eğer sizi gözden çıkarmış ise iş arayışlarınıza karş çıkmayacaktır.

6- Çok az pozitif geri bildirim almak: Size değer veren ve önemseyen bir patron, yaptığınız işe saygı duyar ve memnuniyeti açık ve net bir şekilde dile getirir. Her ne kadar kaliteli bir iş çıkarsanız ya da bir işe katkıda bulunsanız da eğer tebrik veya övgü almıyorsanız, patronunuz sizin mükemmel olduğunuzu düşünmüyor olabilir.

7- Hiçbir zaman fikrinizi sormaması: Eğer yöneticiniz size fikrinizi ya da tavsiyenizi soruyorsa, bu düşüncelerinize gösterilen saygı ve değerin işaretidir. Eğer ki yöneticiniz başkalarının fikrini alırken sizinkini es geçiyorsa bu kötüye işaret olabilir.

8- Yöneticinizin dikkatini çekmekte zorlanmak: Eğer patronunuz sizinle olan görüşme ve toplantıları erteliyor ve size telefon, e-mail gibi iletişimlerde geri dönüş yapmayı unutuyorsa bu pek de iyiye işaret değil.

9- Sorunlarınızı çözmek için hiç çaba sarfetmemesi: Yeni projenizdeki sorunları aşmak için yeterli kaynak bulmakta zorlandığınız ve desteğe ihtiyacınız olduğu yönündeki talebiniz karşısında yöneticiniz hiç birşey yapmıyorsa bunu, "Senin için hiçbir şeyi değiştirmeye niyetim yok. Eğer sen bir değişiklik yapmak istiyorsan, bu yeni bir iş arayışı olabilir" şeklinde yorumlayabilirsiniz.

10- İmalı ifadelerde bulunuyorsa: Patronunuzdan eğer, "İşlerinde belirgin bir iyileşme ve gelişme görmek istiyorum" sözlerini duyarsanız bunun ne anlama geldiği üzerinde düşünmeniz gerekir. Birçok insan bu tür mesajları duymazdan gelir ve daha sonra acı gerçekle karşılaşabilir. Eğer yöneticinizden bu tür ifadeler duymaya başlarsanız, bu uyarıları ciddiye almakta fayda var.

Yazan : İrfan Donat
Kaynak :
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Üst