• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Diğer Pdf dosyalarının boyutunu küçültmek (resimli anlatım)

S.Gönenç Çalıcı

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Temmuz 2010
Firma
Mavi Yıldız Arıtma Havuz İnş. San. Tic. Ltd. Şti.
Merhabalar,

Son dönemde dosyalarımızın dijital hallerini günlük hayatta sıkça kullanır olduk. Bunları gerek mail atıyoruz, gerek Çevre İzinleri için sisteme yüklüyoruz vs. Ancak çoğu şirket mail adreslerinde, Çevre izinlerinde dosya boyutu sınırlaması ile karşı karşıya kalıyoruz. İş hayatımızda karşımıza çıkan bu ufak sorunu gidermek için kullandığım yöntemi sizinle paylaşmak istedim.

Örnek :

Aşağıda gördüğünüz dosyayı tek bir mail ile atmanız ve ya sisteme yüklemeniz mümkün değil. Bunun için BullZip isimli programı bilgisayarımıza yüklüyoruz. Bu program yüklendikten sonra bilgisayarımızda sanal bir yazıcı oluşturuyor. Aşağıdaki adımları izleyerek dosya boyutunu küçültebilirsiniz. Hatırlatmalıyım ki, bu işlemleri yapmadan önce dosyayı yedeklemeniz yararınıza olacaktır.

Programı ekte bulabilir ve ya bağlantıyı takip ederek indirebilirsiniz.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .



1.JPG


1. Söz konusu programı kurduktan sonra boyutunu azaltmak istediğimiz dosyayı bir Pdf görüntüleyicisinde açıyoruz ve Yazdır diyoruz. Yazıcı kısmından BullZip PDF Printer'ı seçiyor ve yazdır diyoruz.

2.JPG

3.JPG

2. İşlem tamamlandıktan sonra aşağıdaki gibi bir ekran karşımıza çıkacaktır. Buradan dosya ismini değiştirebiliriz.

4.JPG

3. Belgeler sekmesinin altında Pdf imizin kalitesini belirleyebiliyoruz. Biz dosyalarımızı sadece bilgisayar üstünde görüntüleyeceğimiz için Ekran seçeneğini işaretlememiz yeterli. Bu seçeneği seçmemiz dosyada; yazılarda, resimlerde, imza ve mühürlerde gözle görünür herhangi bir değişiklik yapmayacaktır.

5.JPG

4. Kaydet dedikten sonra program işlem gerçekleştirecek, sistem çekmecenizde ufak bir ikon belirecektir. İşlem tamamlandıktan sonra dosyanızın boyutunun kalitesini kaybetmeden küçüldüğünü göreceksiniz.

6.JPG


Edit: Aradaki farkı görmeniz için resimli olan kısmından örnek görüntü ekliyorum

1.JPG
 

Ekli dosyalar

  • Setup_BullzipPDFPrinter_8_4_0_1425.zip
    4.5 MB · Görüntüleme: 2,300
Program indirmeden online pdf boyutunu küçülten internet siteleri de var bildiğim kadarıyla.Bana çok ihtiyaç olmadı ama arama motorlarından arayarak bulabilirsiniz.
 
Arkadaşlar, adobe reader x satın alarak pdf formatındaki tüm belgelerinizi boyut küçültme, bölme, birleştirme ve farklı formatlara dönüştürme vb. işlemleri kolaylıkla yapabilirsiniz.
 
Üst