• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Peynir altı suyu

enes intro

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
2 Aralık 2013
Firma
ensütriyel atıksu arıtımı
Günlük 400 kg peynir altı suyu 16 bin nufuslu ilçenin kanalizasyon sistemine verilebilir mi ? Yoksa arıtma tesisi mi kurmak gerekir ?
 
Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliğinde kanalizasyona deşarj edilebilecek atıksu özelliklerini gösteren tablo mevcuttur, atıksu karakterini bu tabloyla karşılaştırarak kanalizasyona verilip verilmeyeceğine karar verebilirsiniz.
Peynir altı suyundan peynir tozu üretiliyor, bunu araştırın bence.
 
Ayrıca, peynir altı sularını, büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar içebiliyor ve yem katkısı olarak da kullanılabiliyor. Süt inekleri yaklaşık 100 L/gün içebiliyor. Bu konuyla ilgili hazırladığımız proje tanıtım dosyasında PAS'ın nereye verildiğini sormuşlardı. Bizde bu konuyla ilgili olarak İzmir Veteriner Hekimler Odası'na görüş sormuştuk..
 
bende peynir altı atık suyundan süt tozu elde edilmesi konusunda Tübitak destekli bir projede çalışmıştım. Oyuzden hemen deşarj yoluna gitmeyin bence
 
çıkan miktar az olduğu için değerlendirme konusunda sorunlar yaşıyoruz imkanlarımız kısıtlı o yüzden ya direk deşarj yoluna bakacaz yada en son tercihimiz olan arıtma yoluna gidecez
 
Peynir altı suyuna yönelik gerekli sistem kurulduğunda Whey protein elde edebilirsiniz, onunla ilgili projelendirme çalışmalarımız arkadaşlarımla olmuştu, 400 kg/gün bu sistemi kurmanıza yeterli olmayabilir, PAS oluşturan tesislerden ücretsiz alarak PAS miktarı arttırımına gidilebilir protein üretim tesisi kurulabilir. Yok onlarla uğraşmam derseniz ineklerin müzik eşliğinde içmesi en mantıklısı :)
 
Firmamız madeni yağların atıklarının ayrıştırılmasını / geri dönüşümünü sağlayan makinalar üretmektedir. Ürettiğimiz bu makinanın çalışma sisteminin peynir altı suyunun arıtılması noktasında başarılı olacağını öngörüyoruz. Bu konuyla ilgili süt işletmelerinin veya arıtma tesislerinin ihtiyacına yönelik çözüm üretebiliriz. Konuyla ilgili Teknik Müdürümüz Muhammed NECATİ bey ile görüşebilirsiniz. 0544 801 5886 numaradan ulaşmanızı rica ederim. Saygılarımla.
 
peki bununla alakalı bir yönetmelik maddesi varmıdır? Bütün açıkta peynir satanlara yazı yazsam sözleşme yapılması gerekiyor diye ama bir kanun maddesine dayandırmam gerekiyor
[automerge]1595312765[/automerge]
üretimhanelerden bahsetmiyorum peynir satan peynircilerden bahsediyorum
 
Peyniri satan peynirciden nasıl peynir altı suyu oluşuyor tam anlayamadım? Tenekenin dibinde kalan suyu mu kastediyorsunuz?
 
peyniraltı suyu üretimden kaynaklanan bir yan üründür. sizin dediğiniz peyniraltı suyu olarak adlandırılamaz.

halihazırda bunu çoğu yer kanalizasyona atıyor. örneğin; süpermarketlerde açılan peynir tenekeleri gibi.
 
Peynir altı suyu biyolojik bir arıtmada bakteriyi beslemek için kullanılabilir mi? bilgisi olan arkadaşlar benimle paylaşabilir mi? teşekkürler
 
enes introPeynir altı suyu kanalizasyona verilir mi hiç, Milli servet, Buharlaştırıcı alıp, toz haline getirme imkanınız varsa, çok güzel gelir kapısı, eğer yoksa yinede kanalizasyona veremezseniz, Arıtmak için harcıyacağınız parayı, buharlaştırma için kullanın, suyu buharlaştırıp, tozunu çuvallayıp gıda işletmelerine satın,
 
Üst