• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Piyasaya süren bildirimi nasıl yapılır?

Yapacağınız işlemler ve elinizdeki doneler nedir acaba? Bu hafta içinde ben gerekli hesaplamaları yapıp sisteme bilgi girişi yapacağım. Yaklaşık 3 yıldır bu işlemleri yapıyorum. Yardımcı olabilirim...
 
Ben ilk defa bu bildirimi yapacağım. Yönetmeliğin değişmesiyle bildirim formları da değişti ve bu form yeni eklendi. Bir önceki yıl piyasaya sürülen ve geri kazanım/bertarafı bu yönetmelik kapsamı dışında yapılacak ambalajların toplam miktarını zaten tehlikeli atık beyanında bildirmiştik. Burda yine mi bildirmeliyiz? Yönetmelikte "geri kazanımı ve bertarafı Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği, Tehlikeli Atıkların Kontrolü Yönetmeliği ve Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği hükümlerine göre yapılan ambalaj atıkları belgelendirmede kullanılmaz. Bu ambalajları piyasaya süren işletmeler belgeleme yükümlülüğünden muaf tutulur." deniyor. Bu formda istenen bildirim bu cümleyle çelişmiyor mu? Aynı zamanda "GEÇİCİ MADDE 4 – (1) Kullanımları sonrasında toplanması, taşınması, ayrılması, geri dönüşümü, geri kazanımı ve bertarafı 22/7/2005 tarihli ve 25883 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği, 14/3/2005 tarihli ve 25755 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Tehlikeli Atıkların Kontrolü Yönetmeliği ve 30/7/2008 tarihli ve 26952 sayılı Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği kapsamında yer alan ambalajların ekonomik işletmeler tarafından bildirimleri 1/1/2013 tarihinden itibaren yapılır" diye de bir madde var. Kafam karıştı emin olamadım sormak istedim.
 
Arkadaşlar bugün il müdürlüğüyle görüştüm doldurmamıza gerek olmadığını söylediler...
 
Teklikeli maddelerin ambalajları bildirimi yapılır ek 5 -b formuna yanlız belgelendirmesi yapılmaz yani bu ambaljlar tehlikeli maddeler ile kontamine olmuş atıklardır ve lisanslı firmalar ile bertaraf edilir.
 
Toplanması, taşınması, ayrılması, geri dönüşümü, geri kazanımı ve bertarafı Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği, Tehlikeli Atıkların Kontrolü Yönetmeliği ve Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği hükümlerine göre yapılan ambalaj atıkları belgelendirmede kullanılmaz. Bu ambalajları piyasaya süren işletmeler belgeleme yükümlülüğünden muaf tutulur. (Madde18(12)) buradanda piyasaya sürenin yükümlülüğünde olmadığı anlaşılmaktadır. Bilginize

Aslında bu formu koymaları çok saçma olmuş, çok defa TUKÇEV ile beraber bakanlıktan bu konular hakkında toplantı talep ettik ama Bakanlığın 2 ye bölünmesinden kaynaklı bir türlü gerçekleştiremedik...

Herkese kolaylıklar...
 
arkadaşlar çalışma yılı olarak 2012yi mi seçmem gerekiyor 2013mü? 2012 yi seçmiştim sisteme girdiğimde bir önceki yıl piyasaya sürülen miktar diyor bu durumda 2012 sectıgımde 2011 yapmış oluyorum.doğrumudur?
 
arkadaşlar ek 5 b2 de "BİR ÖNCEKİ YIL PİYASAYA SÜRÜLEN VE GERİ KAZANIM/BERTARAFI BU YÖNETMELİK DIŞINDA YAPILACAK AMBALAJLARIN TOPLAM MİKTARI (KG)" diyor. benim ambalajlarım tehlikeli atıkla kontamine olmuş ambalaj bu durumda burada bildirmem gerekiyormu ve bu konuda belgelendirmeden muafmıyım ?
 
firmalarımızdan biri piyasaya süren olarak değerlendirilmekte henüz kod ve şifre alınmamış..öncelikle bazı sorularım olacak bilgisi olan arkadaşlar yanıtlarsa çk memnun olurum;
1. kod şifre işlemi için ek 5 formuyla mı muracaat edilecek kaç güne şifremiz gelir?
2.3000 kg altında zaten muaf ama beyan zorunluluğu var diye tahmın ediyorum?
3.2013 de dahil olmak üzere hiç bildirim yapılmamış.bu bildirimler firma faturalarından mı yapılacak?faturada malzemeyle birlikte kg.ları var.nasıl ayrılacak anlayamadım:S
şimdiden tesekkürler..
 
@Hatice Özbir
1-) şifren 1 hafta içerisinde gelir.
2-) beyan zorunluluğu var sen almış veya satmış olduğun ambalajları bildireceksin.
3-) beyan yapılırken fatura baz alınarak yapılır ve faturaları aldığınızı ayrı sattığınız faturaları ayrı düzenleyerek yapın.
 

şimdi kutulardakaç tane civata olduğunu bilirsen kutu sayısınıda bilirsin. Aldığın ambalaj-piyasaya sürdüğün ambalaj= stok miktarı senin dediğin doğru. Birde fire miktarınıda yazarsın.Fire miktarını sen kendin yaparsın. Dediğim gibi kutulardaki civata sayısı bellidir. Biliyor musun?
 
Üst