• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Piyasaya süren firma

hlttmz

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Temmuz 2012
Öncelikle iyi forumlar, foruma yeni katıldım ufak bir araştırma yaptım ama aradığım şeye ulaşamadım.

Konuya girim, piyasaya müşterilerimizin ihtiyacı doğrultusunda promosyonel ambalaj süren firmayız, marka ürünümüz var bunun için ambalaj atıklarına giriş yapmak ve çevko belgesi almak istiyoruz. Nereden başlayacağımızı net olarak bilmiyoruz,

Beni yönlendirirseniz sevinirim, Selamlar.
 
'Ambalaj atıklarının girişini yapmak ve çevko belgesi almak ' tabirler biraz değişik.. :)

Ambalaj atıklarının kontrolü yönetmeliğinin 11. maddesi gereği, öncelikle Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne bir dilekçe yazıp, tarafınıza kod- şifre verilmesini istemelisiniz.

Dilekçe formatı ilgili yönetmeliğin Ek-5'inde piyasaya süren müracaat formu olarak geçmektedir. Ek-5 i incelemenizde fayda var. Sisteme girmeniz gereken veriler konusunda size yardımcı olur, bir ön hazırlık yapabilirsiniz. Kod- Şifrenizin tarafına iletilmesiyle birlikte sisteme beyan edeceğiniz atık değerlerinizin girişini yapmalısınız. Firmanız piyasaya süren olarak 2004 yılından beri faal durumda ise 2004 yılından itibaren (2004-2011)sisteme girişlerini yapmalısınız. 2012 yılında bir önceki yılın verilerini giriş yapıyorsunuz (yani 2011), sistem bu şekilde işlemektedir.


Verilerinizi elektronik yazılım programı üzerinden doldurarak her yıl Şubat ayı sonuna kadar göndermekle yükümlüsünüz. Ancak İl Çevre'den sisteme giriş yapıp, yapamayacağınızı teyit ettirebilirsiniz. (yakın zamanda sistemin açık olduğunu söylemişlerdi)

Daha sonra, ilgili yönetmeliğin Madde-17'sin de açıklandığı gibi, geri kazanım yükümlülükleriniz mevcuttur. Atıklarınızın geri kazanım hedefleri sistem tarafından hesaplanacaktır. Karşınıza belgelendirilmesi gereken miktarlar çıkacaktır.
Geri kazanım yükümlülüklerinin yerine getirilmesi amacıyla
yetkilendirilmiş kuruluşlarla anlaşma yapmanız gerekecektir. (Üçbin kilogramın altında kalan işletmeler, belgeleme yükümlülüğünden muaftır.)

Ambalaj atıklarının kontrolü yönetmeliğini okursanız, bu bilgiler daha da netleşir. Bilmem yardımcı olabildim mi! :)
 
Merhaba,

2008'de kurulan bir firmanın danışmanlığını yapmaktayız.Bundan önce hiç bildirim ve belgelendirme yapılmamış.Bunula ilgili;
1-Geçmiş yıllara ait bildirimleri yaptığımızda firma cezai bir işlemle karşılaşır mı? (bildirim yapmama ve lisanslı yere vermemekten dolayı)
2-Geçmiş yıllara ait bildirim yaparken lisanslı olmayan yerlere verilen atıkların sistem girişini nasıl yapabiliriz?
3-Geçmiş yıllara ait belgelendirme yapılamayacağından cezai bir işlemle karşılaşılır mı?
4-Piyasaya süren bildirim ve belgelendirme yapmak için ÇBS'den alınan kullanıcı kodu ve şifre yeterli değil mi? Bunların bildirim zamanıda yine ambalaj atıklarının bildirim zamanı ile aynı (Şubat ayı) mı ?

Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

İyi çalışmalar.
 
@erman


1. karşılaşılmaz
2. piyasaya sürülen miktarlar net değildir geçmiş yılları yazarken 3000 kg altında yazın böylece belgelendirmeden muaf olacaksınız.
3. eğer 3000 kg üzerinde yazarsanız bir sonraki yıl için belgelendirme mik %10 artacaktır. sistem otamatik
4. çbs alınan kul. adı ve şifre yeterli değil. tesisin ticari ünvan vergi no adres tel fax mail adreesinin içerdiği bir dilekçe yazarak il müd başvurun örnek dilekçe;
 

Ekli dosyalar

  • AMBALJ ŞİFRESİ.doc
    47.5 KB · Görüntüleme: 367
Yardımlarınızı için çok teşekkürler.

@Yasemin Aslantürk
Geçmiş yıllara ait piyasaya sürülen maddelerle ilgili faturalar bulunmakta. 3 tonun altında gösterilirse faturlarla çelişki olmaz mı ? Piyasaya sürülen madde miktarı geçmiş yıllarda da şimdi de aynı diyelim. Önceki yıllarda bunların ambalajı 2.8 ton şimdi 10 ton görülmesi sıkıntı çıkarmaz mı?
 
@erman

Kesinlikle bildirimlerinizi doğruya en yakın şekilde yapmanızı tavsiye ederim.
2008 yılından itibaren faaliyet gösteriyorsunuz, bildirim yaparken sadece belgelendirme miktarı %10 artış olacaktır. Bunun nedeni size ceza miktarı olarak yansımasıdır.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Çevre bilgi sistemi kullanılmıyor. Bu link kullanılmaktadır.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
(Atık Ambalaj Sistemi)
Aşağıda eklemiş olduğum dilekçe örneği ile başvuru yapıp yeni bir kod- şifre almalısınız.

3. sorunuzda zaten 2008 yılından itibaren beyan yapmak durumunda kalacağınız için bu yılların cezalarını belgelendirme miktarına yansıyarak alacaksınız. (%10) Belgelendirme miktarını da yapıp şimdiye kadar yapılmamış beyanları tamamen halletmiş olacaksınız. Ancak sisteme giriş yaparken tüm yılları ayrı ayrı giriş yapmalısınız.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
bu sorunuzu algılayamadım:kötü: Tehlikeli atıkların beyanıyla karıştırmış gibi geldi.
 
mjora yazınızın

Yönetmeliğin ekinde yer alan dilekçe (Ek-5'inde piyasaya süren müracaat formu) ile başvuru yapıp yeni bir kod- şifre almalısınız.
kafama takıldı mevcut ambaj. kont yön ek-5
ekde verilen sayfa var yönetmelik değiştimi bunula başvurulması olmaz gibi
 

Ekli dosyalar

  • EK 5.doc
    237 KB · Görüntüleme: 187
Sevgili meslektaşım Yasmur :) mesai bitiminden dolayı hızlıca yazmıştım. ;)
Atık Ambalaj Sistemi kod- şifre talebi ekte yer alan dilekçe ile yapılabilir. Bilgilerinize.
 

Ekli dosyalar

  • Piyasaya süren örnek dilekçe.docx
    15.9 KB · Görüntüleme: 262
Ambalaj atıkları kod ve şifre alımı için, İstanbul il çevre müdürlüğü Ambalaj atıkları ile ilgili yukarıda verilen tüm dilekçeleri kabul ediyor, sadece düz bir dilekçe ile başvuru yapmama rağmen bir sıkıntı yaşamadım.

Ancak tehlikeli atık beyan sistemi için kod ve şifre alırken yalnız eski dilekçeöreneği ile değil sisteme firma girişi yapıldıktan sonra alınacak çıktıyı istiyolar yönetmelikte bulunan başvuru formunu değil, arayıp düzeltmenizi istiyorlar eğer eski form ile başvuru yaparsanız.

bilgilerinize.
 
@hlttmz


"piyasaya müşterilerimizin ihtiyacı doğrultusunda promosyonel ambalaj süren firmayız" ve "çevko belgesi almak istiyoruz" ifadelerinize göre piyasaya süren mi ambalaj üreticisi mi tedarikçi mi olduğunuzu tam anlayamadım..
Yönetmeliğe göre hangi kapsama girdiğinizi net bir şekilde belirlemenizi öneririm.

Tedarikçi olduğu halde piyasaya süren beyanı ve beyan edilen miktarlar doğrultusunda belgelendirme yapmış olan firmalarla karşılaştım. Aynı mağduriyeti yaşamayın.
 
Ek-5’te yer alan Piyasaya Süren Müracaat Formunu, elektronik yazılım programına kaydolduğu yıl dâhil
olmak üzere bildirimde bulunmadığı yılları da kapsayacak şekilde doldurmakla, burada tessin kurulduğu yıldan itibaren mi yoksa sisteme kaydolduğu yıldan itibaren mi doldurmaktan bahsedilmiş. Örnek olarak firma 2004 yılında kurulmuş piyasaya süren bir firma olsun .Sisteme ise 2009 yılında kaydolmuş. Sistem ne zaman açıldı onu bilmiyorum. Bu durumda firma 2009 yılından 2012 yılına kadar mı beyan yapmakla yükümlü yoksa kurulduğu yıldan 2012 ye kadar mı? Cevaplarınızı bekliyorum teşekkürler şimdiden.
 
Sisteme kayıt olduğu yıldan önceki bir tarihi işaretlediğim zaman. Firmanız seçtiğiniz yıl için aktif değildir uyarısı veriyor. Burdan anladığım kadarıyla demekki kayıttan önceki yıllara ait bildirim yapılmıyor. Çok ilginç birşey daha gördüm. Danışmanı olduğum bir firma 2006 yılında sisteme kayıt olmuş 2005 ve 2006 yılına ait bildirim yapılmış ancak 2007 yılına geldiğimde Firmanız seçtiğiniz yıl için aktif değildir uyarısı alıyorum?
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Ali Bey, 2004 yılından itibaren sisteme girişlerini yapmak zorundasınız. (sistemde 2005 yılı ilk giriş yılıdır)
Yönetmelik maddesi der ki : e) Ek-5’te yer alan Piyasaya Süren Müracaat Formunu, elektronik yazılım programına kaydolduğu yıl dâhil olmak üzere bildirimde bulunmadığı yılları da kapsayacak şekilde doldurmakla, yükümlüsünüz.
 
Madeni yağ ambalajı( çelik teneke) tehlikeli atık olarak sınıflandırılmaktadır. Bu firmanın ambalajları depozitolu olarak kullanılmakta. Beyanı Atık ambalaj a mı yoksa tehlikeli ambalaj bildirim sistemine mi yapılmakta? Yönetmeliklerde sorumun cevabını bulamadım. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
 
Üst