• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Plastik atıklardan yakıt üretimi

nano

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
25 Kasım 2018
Firma
yok
Merhaba arkadaşlar,

Ege bölgesinden toplayacağımız plastik atıkları ile (polietilen, polipropilen ve polistiren karışımı atıklar) yakıt üretmek istiyoruz. Fakat 2018 yılı için ege bölgesinde ne kadar plastik atık çıktığını veya biz bu atıkları nerden temin edebiliriz (belediyeden, firmadan vs ) ne kadarlık bir kapasite bulabiliriz gibi sorular var aklımızda ve cevap bulamadık. Eğer bu konularda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
 
Her il çevre müdürlüğü çevre raporu hazırlar. Oradan firmaları bulabilirsiniz ya da lisans almış firmalara bakın. Bazı firmalarda plastik atık çıkmayabilir.
 
Peki ben aynı soruyu hafriyat atıkları ile ilgili sorsam? Bunun miktarlarının tutulması söz konusu mudur?
Belediyenin Fen İşleri bunu yapıyordur muhtemelen. Ama o bölgedeki hafriyat atıklarının miktarına en sağlıklı nasıl ulaşabilirim?
 
@S. Sancar Tural

Hocam 17'li kodlar hafriyat atıkları olarak geçer. Bölgeden bölgeye bu atıkları alabilen firmaların telefon numaralarını alıp, yıl içerisinde toplam alımlarını hesaplatabilirsiniz. Gizlenecek veri olduğunu sanmıyorum, her şeyi geçtim belediyeler bu konuda özel firmalardan daha büyük sıkıntı çıkaracaklardır.
 
@S. Sancar Tural
Kardeşim; fen işleri bazen m3 ya da sefer başına alabiliyor. Arabaların hacmi 15 veya 18 m3 alma imkanı var. En sağlıklı bilgiyi fen işleri ya da çevre koruma ve kontrol daire başkanlığına sorman.
 
@Cem Yılmaz
Evet, 17'li kodlar ile işlem görüyor fakat özel firmalardan ziyade benim bulunduğum bölge de belediyelerle iş yürütüyor bu atıklarla ilgili. Dolayısıyla yine dediğinize çıkıyor, bilgi vermek konusunda biraz sığ davranıyorlar.
@Olgaç Sürmelihindi
Üstadım, tanıdık vasıtasıyla bilgi aldık şaka gibi :) ama evet burada da dediğiniz doğru. m3 usülü hesap yapıp 18 m3'lük araçlar ile taşıma gerçekleşiyor.
Hal böyleyken yani bilgide sığlık sezdiğim için bilginin doğruluğunu sorgulamaya başladım. Bu konuda bir de il müdürlüğünün atık yönetim biriminin kapısını çalmayı planlıyorum.
 
Üst