• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Plastik geri dönüşüm hk

Nihan Kandemir

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
10 Aralık 2014
Firma
Şu anda çalışmıyorum.
Merhaba, ben Dokuz Eylül Üniversitesi işletme bölümü mezunuyum ve 16 yıl bankacılık, 2 yıl özel sektörde finans müdürlüğü yaptıktan sonra iş yaşamına ara verdim ve her zamanki hedefim olan kendi işimizi kurmak konusunda ilerlemeye çalışıyorum. Eşim de endüstri mühendisi ve 14 yıldır üretim müdürlüğü yapıyor. Plastik geri dönüşüm tesisi kurmak istiyoruz . Biraz araştırma yaptım ancak doğal olarak bilgiler biraz karıştı. Plastik geri dönüşüm tesisi kurulumu için hareket etmeye nasıl başlamak gerekir? Aşamaları konusunda beni bilgilendirebilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.
 
@A.k


A.K. bey;
granul yada proliz sistemde de geri dönüşüm işi yapsanız, Çed, Lisans ve diğer izinler alınması zorunludur, ÇED raporu e-çed üzernden 45-90 gün arasında sürüyor. Zaten Çed olmdan diğer hiçbir lisans, teşvik, Yapı ve işletme ruhsatı verlmiyor. Çed Raporu çevre ve Şehircilik bakanlığı veriyor fakat Bakanlığın yetkilendirdiği bir danışmanlık firması aracılığı ile süreci başlatmanızı öneririm. Bende pasif bir OTL geri donüşüm tesisi aldim. istem bu şekilde devam ediyor. Metrekare şartı daha önce 5000 m2 olarak vardı fakat artık o şart aranmıyor, mesela daha önce bu işi yapacak olan firmanın A.Ş. olma şartıda kaldırıldı.

Umarım yardımcı olur bu bilgiler.

Önemli Not: Bu işi yapacaksanız mutlaka bu işte deneyimli bir danışman kullanın. Çünkü Bu tip yatırımlar dikkat ve bilgi ister, her yanlış mutlaka maaliyet olarak geri dönüyor. Ben yaşadığım için biliyorum. Tesisi aldığımda hesaplanan maliyet ile gerçekte total eksiklerin maaliyeti birbirini tutmayınca benim gibi işin son adımında yatırımcı partner almak zorunda kalabiliyorsun.
 
plastik geri dönüşümü yapan bir tesis var, esnaf ve sanatkarlar odasına kayıtlı. kapasite raporu alınacak. oda değişikliği gerekiyor mu? ticaret veya sanayi odası gibi
 
ahmed bey selamlar
bende sizden resim video bitirme ödevleri gibi plastik toplama sahası için bilgi almak isterim şimdiden teşekkür ederim

*MAİL ADRESİ PAYLAŞIMI YASAKTIR*
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Merhaba,
Aradığınız bilgi geri dönüşüm/geri kazanım ile ilgili kaba taslak bir bilgi ise internet ortamında birçok bilgiye ulaşabilirsiniz. Size yardımcı olabilmemiz için daha spesifik bilgiler vermeniz gerekmektedir.
Aşağıda bir alıntı paylaşıyorum.

Geri Kazanım Nedir?
Atıkların fiziksel, kimyasal ve biyolojik işlemlerle başka bir ürüne veya enerjiye çevrilmesidir. Organik atıkların anaerobik koşullarda parçalanarak biyogaz üretimi ve biyogazın enerjiye çevrilmesi geri kazanıma örnektir.
Geri Dönüşüm Nedir?
Yeniden değerlendirilmesi mümkün olan atıkların fiziksel ve kimyasal işlemlerden geçerek, enerji geri kazanımı hariç olmak üzere, ikincil hammaddeye dönüştürülmesi ve üterim sürecine yeniden dahil edilmesidir. Örneğin; plastik ambalaj atıklarından elyaf içeren tekstil ürünleri, taşıma tasaları, atık su boruları üretilmesi, kağıt- karton atıklarının işlenerek tekrar kağıt- karton üretilmesi gibi…
 
Cevre muhendisi olarak plastik geri donusum tesisi sahibi olan arkadasimiz varsa gorusmek fikir alis verisinde bulunmak isterim. İstanbul ve civari olursa yuzyuze gorusebiliriz. Yeri tuttuk ancak makina secimi vs konularinda fikir alis verisi sektor tecrubesi ve mesleki dayanismayi onemli buluyorum.
 
Üst