• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Plastik geri dönüşüm

zeynel haşimi

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
12 Şubat 2017
Firma
geri dünüşüm16
Merhaba; geri dönüşüm olarak aile tecrübelerim var lakin kendi işimi kurmak istiyorum..
Plastik boru fabrikasını açıp yurt dışına satmak istiyorum. Acaba maliyeti ne kadar olur kendime ait arazim var şirketim var sadece yapacağım şey fabrika açıp makinaları almaktır. Bu konuda bilgilendirseniz sevinirim. Kolay gelsin
 
Şu an bahsettiğin işin içerisinde bizim şirket elektrik borusu yapmak için yatırım yapılıyor ve en büyük sıkıntı makineler. İkinci el makineler kesinlikle yaramaz aldık kalibreler tornacıya kafalar Gaziantep e gitmeden makineye yol veremedik. Sıfır almak en mantıklısı ustanı bulmuşsun fabrikan hazır pazarın da belli Allah hayırlı etsin.
 
@zeynel haşimi nasıl birşey düşünüyorsunuz sadece nihai ürün mü yapmak yoksa temelden toplama ayırmadan nihai ürün imalatına kadar bir halka mı düşünüyorsunuz.
 
Ort olarak bir boru makinesi 150 bin tl dir. Ama toplama ayırmadan başlayıp hammaddeni de kendin üreteceksen baya bir paraya ihtiyacın var demektir.Parasını da geçtim şu anda biz doğru düzgün kıracak temiz mal bulamıyoruz onu bulsak granülü hakkıyla çekecek usta pek yok oda olsa boruyu çekecek usta da az , nacizane tavsiyem öncelikle toplama ayırma ve geri dönüşüme başla sistemini oturt hammaddeni iyi çıkarsa daha sonra boru kısmına geç
 
Merhaba,
Bursa'da bulunan tesisimizde geri dönüşümlü malzemeden üretilen siyah renkli PP huniler kullanılıyor. Bu hunilerin geri dönüşümünün yapılamadığı söylendi üretici firma ve atıkları gönderdiğimiz geri dönüşüm firması tarafından. Yüksek miktarda oluştuğundan geri dönüşümleri için bir yol bulmak istiyorum. Plastik geri dönüşümü konusunda tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilirseniz sevinirim.
 
Merhabalar plastik geri dönüşüm firmamıza granül analizi yaptırmamız gerekıyor. tse yapıyormuş herhangi bir dilekçe ilemi yoksa randuva ilemi analiz yaptırılıyor birde fiyatını bılıyor musunuz?
 
TSE uygunluğu için teklif istiyorsunuz ( Selda Sert Polimer Laboratuvarıydı) İlgili birim size bir form gönderiyor bu form ile birlikte ödeme dekontu, ve ürünü 2kg'du yanlış hatırlamıyorsam ilgili adrese ulaştırıyorsunuz. Raporlama yapılınca tarafınıza iletiliyor. Ücretleri hatırlayamadım, görüşme sağlayıp öğrenebilirsiniz.
 
Merhaba, bir konuda fikrinizi almak istiyorum. Bizim TAT ve GDT lisansımız var. Plastik çapak yapıyoruz. Ancak yaptıklarımızı satmadığımız için stokta baya birikti. O yüzden artık yapmak istemiyorum. Bana danışmanımız 2-3 ayda bir çapak yapma zorunluluğumuzun olduğunu (gdt lisansımız olduğu için) söylemişti. Böyle bir zorunluluk var mı? Yani benim çapak oluşturmaya yetkim var diye her yıl çapak oluşturmam gerekiyor mu?
 
Böyle bir zorunluluk olmadığını düşünüyorum. Sonuçta belge alırken her ay üretim yapacağım gibi bir taahhüt vermiyorsunuz, yada müdürlük her ay üretim yap diye bir şart koymuyor. Firmanın tamamen ekonomisi ile alakalı ister 2 ayda bir üretim yapar, ister her gün yapar buna karışma hakları olduğunu düşünmüyorum.
 
Teşekkür ederim.

Evet bence de. Bir de zaten baya bir çapak stoğumuz oluştu. Uzun bir süre yapmayacağım. Bakalım stoğumu nasıl eriticem. Teşekkür ederim. Kolay gelsin.
 
Merve Hanım Merhaba,
Ben geri kazanım firmasında çalışırken granül imalatı yapıyorduk. Deney başvuru formunu doldurmuştum ve bununla birlikte vergi levhası fotokopisi, deney ücretinin yatırıldığına dair dekont ürün numunesi göndermiştim. Paranın yatırıldığı hesap aşağıda yer almaktadır ancak siz yine de kontrol ettirmenizde fayda vardır. Bu deney ücretleri 2015 yılına aittir.

Hesap bilgisi;

BANKA/ŞUBE : VAKIFLAR BANKASI/Kalkınma Bakanlığı ŞUBESİ (Şube kodu:884)

HESAP ADI : TSE

IBAN ( TL) : TR08 0001 5001 5800 7286 9957 88

Numune, deney talep formu, Dekont ve firmanızın vergi levhası tarafımıza ulaştıktan sonra deneylere başlanacaktır.

İyi çalışmalar.
 

Ekli dosyalar

  • Deney başvuru formu.docx
    50.6 KB · Görüntüleme: 31
  • TS EN 15342-PS geri dönüşüm.docx
    12.6 KB · Görüntüleme: 28
  • TS EN 15344-PE Geri Dönüşüm.docx
    12.2 KB · Görüntüleme: 25
  • TS EN 15345-PP Geri Dönüşüm.docx
    12.4 KB · Görüntüleme: 12
  • TS EN 15346-PVC Geri Dönüşüm.docx
    12.6 KB · Görüntüleme: 16
  • TS EN 15348-PET Geri Dönüşüm.docx
    12.3 KB · Görüntüleme: 19
Üst