• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Plastik geri dönüşüm

zeynel haşimi

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
12 Şubat 2017
Firma
geri dünüşüm16
Merhaba; geri dönüşüm olarak aile tecrübelerim var lakin kendi işimi kurmak istiyorum..
Plastik boru fabrikasını açıp yurt dışına satmak istiyorum. Acaba maliyeti ne kadar olur kendime ait arazim var şirketim var sadece yapacağım şey fabrika açıp makinaları almaktır. Bu konuda bilgilendirseniz sevinirim. Kolay gelsin
 
Tam olarak neden yapamıyorsunuz ekran görüntüsü şeklinde sıkıntnızı anlatabilir misiniz ?
 
Giren kısmına aldığınız hammaddeyi yazacaksınız. Daha sonra kullanıyorsanız katkı maddelerini ekleyeceksiniz. Çıkan atık kısmına mevcut prosesinizden çıkan atıkları yazacaksınız. Bu atıkları prosesinize göre siz belirlemelisiniz.
 
Merve hanım merhaba ben Ankara’da plastik üzerine geri kazanım tesisi kurmak istiyorum, plastik çapak satışı yapamadığınızdan bahsediyorsunuz bunun sebebini merak ettim cevaplarsanız sevinirim teşekkürler.
 
Merhaba, yeni üye olduğum için yeni konu malesef açamıyorum sizlere danışmak istediğim bişey var Site de birçok yazı okudum ama cevabını bulamadım. Biz ufak bir atölye de sadece plastik kırma işi yapacağız sulu yada susuz olmasına henüz karar veremedik. Ham madde olarak gelecek ve biz sadece kırmasını yapıp geri teslim edeceğiz bunun için lisans durumları nedir nereye başvurmamız ve ne şekilde ilerlememiz gerekiyor. Site de okuduğum bi yazıya göre lisans alınması gerekli değildir gibi bişeyler çıkardım başka bi yazıda ise toplama ayrıştırma lisansı istendiğini kafam çok karıştı konu hakkında yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim
 
Öncelikle merhaba, siz kırma işi yapacağınız için geri kazanım lisansı almanız gerekmektedir. Bir de tehlikesiz veya ambalaj atığımı alacaksınız buna karar vermeniz gerekmektedir. Tabi bundan önce tekstil türevli atıklarda geri kazanım harici olmak üzere çed kapsam dışı görüşü almanız gerekmektedir. Bir de fiziksel şartları sağlamanız gerekmektedir. Fiziksel şartlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığının sitesinde yer almaktadır. Tehlikesiz atık geri kazanım da fiziksel şartları sağlamak ambalaj atığına göre daha kolay. Siz bunları sağladıktan sonra geçici faaliyet belgesine başvuru yapacaksınız ve bütün işlemler Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile yapacaksınız. Site de bu konularla ilgili linkler mevcuttur.
 
Anladığım kadarıyla bizim geri kazanım lisansı almamız gerek ama sanırım ambalaj atığı olarak geçiyor yurtdışından gelen atık Malzemeleri kırıp geri vereceğiz biz sadece bunun için bi alan sınırlaması olmadığını görüyorum istenilen şartlarda iş hakkında çok bi bileğim yok sadece granür üretimi yapan bi yere işini çok fazla takip edemediği için biz Kırım’ını gerçekleştireceğiz. Bu işlemleri biz kendimiz halledebilir miyiz yoksa bi danışmanlık firması ile anlaşsak daha mı iyi olur ve de biliyorsanız yaklaşık maliyetleri nedir
 
Öncelikle yurtdışından ne tür atık malzemeleri getireceksiniz? Ambalaj atışında alan sınırlaması var ancak tehlikesiz atık geri kazanımda alan sınırlaması yok. Tabi geri kazanım işlemleri kapalı alan içerisinde gerçekleşmesi gerekmektedir. Siz ek 2 tesisi olacağınız için çevre danışmanlık firması ile anlaşabilir ya da kendi bünyenizde çevre mühendisi bulundurabilirsiniz. Ancak size tavsiyem kendi bünyenize çevre mühendisi almanız. Dediğiniz gibi geri kazanım lisansı almanız gerekiyor. Zaten yurt dışından malzeme getirmek için geri kazanım lisans şartı bulunmaktadır. Ben ve diğer üstat arkadaşlar yardımcı olacaktır.
 
Öncelikle bu işe çok yabancıyım yurtdışından gelen ürünler plastik pet şişe bidon gibi sıkıştırılmış atıklar hatta bebek bezi gibi ürünlerde ayrı bi yerde bulunuyor. Biz bu kırma işlemini yüne bu fabrikanın bahçesinde bize ayıracakları bir köşe de ayrı bir vergi levhası ile yapacağız
 
O zaman siz hem ambalaj atığı hem de tehlikesiz atık lisansı almanız gerekmektedir. Bebek bezinin yan kesim firesini alacaksanız 07 02 13 atık plastik koduyla alacağınızdan dolayı tehlikesiz atık kapsamına girer.
 
gizemmbelen@gizemmbelen Üstadım, granül eldesi ile ilgili ufak bir iş akım şeması ve proses özeti örneği yer almaktadır.

1604336631122.png

Atık üreticisinden alınan ambalaj atıkları kantarda tartım işlemleri yapılır. Tartım işlemlerinden sonra atıklar tesis içerisinde geçici olarak depolanır. Daha sonra atıklar cinslerine göre ayrıştırılmak üzere toplama ayırma bandına transfer edilir. Cinslerine göre ayrıştırılan atıklar kırma makinesinden geçirilerek boyutları küçültülür. Boyutları küçültülen atıklar agromer makinesinde işlem görerek boyutları daha küçük hale getirilir. Bu işlemden sonra atıklar budinazör makinesinde hamur şeklini alır ve kesme işlemleri gerçekleştirilerek granül elde edilir. Granüller, big bag çuvallara doldurularak ürün stok sahasında depolanır ve satışa sunulur.
 
Üst