• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

plastik geri dönüşümü yapan firmada plastik yıkamadan kaynaklı atıksuların arıtımı

Konu hakkında teklif dosyası nasıl hazırlanır ?


  • Kullanılan toplam oy
    4

Gökhan YAPRAK

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
19 Aralık 2014
Firma
çalışmıyorum
Plastik yıkamadan kaynaklı atık suların arıtılması konusunda teklif hazırlamam gerekiyor bana nasıl yardımcı olabilirsiniz ?
 
Biz de plastik geri kazanım yapıyoruz. yıkama hattından çıkan su çöktürme havuzuna gidiyor ve devir daim ediliyor. Bunun için GFB sürecinde akredite bir laboratuvara giriş ve çıkış sularını analiz ettirdik. Hazırlanan teknik raporla da suyun tekrar kullanılabilir olduğunu anlatmış olduk.
 
Atıksuyu arıtmada sadece çöktürme havuzu mu kullanıyorsunuz ?
 
evet yani çıkan suyun paremetreleri uygun çıktığı için böyle bir sistemde aslında çöktürme havuzunda da sadece yüzdürme oluyor üstte biriken plastik çapaklar da alınıp tekrar kullanılıyor.@Gökhan YAPRAK
 
Bizimde tesiste iki adet bir adet çöktürme havuzu deşarj havuzu var GFB süresinde ilgili kurum gelip numune aldı ve kanala verebilirsiniz standartların altında diye görüş verdi
 
yıkamadan kaynaklı atıksuların nereye deşarj edileceği önemli, mümkünse üretimde tekrar kullanılması için çalışmalar yapın. bu sizi birçok yükümlülükten kurtaracaktır. detaylı bilgi verirseniz yardımcı oluruz.
 
@sedef merhaba,

analizi neye göre yaptırdığınız merak ettim, bu faaliyet için belirlenmiş ulusal veya uluslararası herhangi bir standart değer var mı? bende madencilik faaliyeti için teknik rapor hazırlama aşamasındayım, bizden de analiz istendi ama herhangi bir kriter yok. siz nasıl bir yol izlediniz?
 
Biz şöyle yaptık, GFB aşamasında suyu geri devir daim yaptırdığımızı yazmıştık. İl müdürlüğü de suyun geri devir daim yapılabilirliğe uygunluğu için teknik rapor istedi. Üniversiteden hocalar hazırlıyordu. Onlar teknik raporu hazırlarken il müdürlüğüne sordurdular. Dediğiniz gibi bir standart yok. Onlar da rapora "bir standart olmadığı için su kirliliği kontrol yönetmeliği şu şu tablodan kendi seçtiğimiz parametrelerde analiz yaptırıldı" gibisinden bişeyler yazdılar. Akredite laboratuvarına bu seçilen parametrelerde analiz yaptırdık giriş ve çıkış kısmından. Analiz sonuçları da uygun çıktı ve teknik rapor hazırlanmış oldu. Bu raporu il müdürlüğüne verdik ve incelendi. Onay yazısı alındı.
 
çok teşekkürler öncelikle, bizden de aynı şey istendi raporda bir analiz olmalı denildi, bizde ozaman akm analizi yapalım diye karar verdik, onun analizini yaptırdık sonuçları çıkınca da analize göre yorum yapacağız yani hoca yapacak. ama bir standart olmadığı için girişte değer böyle iken geri kazanılan suda da bu şekildedir, yani geri kazanım amacına uygun çalışmaktadır şeklinde bitirmeyi planlıyoruz size göre mantıklı mı?
bir su kütle dengesi denilen bir durum var sizde örnek var mı?
 
Adem Bey Merhaba,

Üretimde tekrar kullanmamız durumunda bizi hangi yükümlülük kurtaracaktır ? Şuanda sadece proje kısmı istendi. Ben çalışabilmek adına proje yapıp öğrenmek adına atıksuyu tekrar kullanım konusunda çalışmak istediğimden dolayı soruyorum @Adem Taş
 
@Gökhan YAPRAK
üretimde tekrar kullanılırsa deşarj konulu çevre izninden muaf olacaksınız. veya belediye kanalizasyonuna deşarj ederseniz yine aynı izinden muaf olacaksınız. buda sürekli ödemeniz gereken analiz belge bedeli v.s. gibi maliyetlerinizi düşürecek. arıtma yaparken bunu dikkate almanızda fayda var. eğer kanalizasyon yoksa üretimde tekrar kullanmanız çok mantıklı. bunun için üniversitelerin çevre mühendisliği bölümünden teknik uygunluk raporu alıp ilgili il müdürlüğüne onaylatmanız yeterli olacaktır.
 
Çok teşekkür ederim Adem Bey @Adem Taş . Elimdeki veriler ile yağ tutuculu çökeltim havuzu ile çamur kurutma yatağı yaparak suyu sisteme geri verilecek şekilde çalışacağım.

Merhabalar @sedefp ,
Arıtma tesisi girişi atık su değerleriniz nedir acaba ve hangi parametreleri seçip analiz yaptırıldı ?
 
@Gökhan YAPRAK yanlış hatırlamıyorsam su kirliliği kontrolü yönetmeliği tablo 20.6'dan parametreler seçildi.
 
@sedefp merhaba,

teknik raporu il müdürlüğüne verdikten sonra, resmi bir onay yazısı geliyor mu? bende rapor teslim ettim, 3 haftaya yakın süre oldu.
 
Üst