• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

plastik geri kazanımda atıksu arıtma

goncadgn

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
28 Şubat 2015
Firma
Avrasya Geri Kazanım
merhabalar arkadaşlar

biz tesiste PE, PP kırmaları yapıp geri kazanımı sağlıyoruz. Fakat kırma yapılırken çok fazla su harcanıyor ve çıkan atık suyu mecburen çöpe attırıyoruz. Çok araştırdım bakındım ama bir çare bulamadım. Yok mudur basit bir atık su arıtma yöntemi burada yapabileceğim?
 
@emin2
ya illaki basit olmaz ama neler yapılabilir onu da bilmiyorum. analiz yaptırmadım henüz
 
Biz bu tarz tesislerde oluşan atıksuyu tekrar kullanabilmek için filtrasyon sistemi kuruyoruz dilerseniz yardımcı olabiliriz bu konuda.
 
devir daimli filtrasyon sistemi kullanabilirsiniz. Hem su tüketiminiz azalmış olur, hem çevreci bir çözüm üretmiş olursunuz. Birde çöpe atıyoruz dediğiniz kısmı anlayamadım, vidanjöre mi çektiriyorsunuz ?
 
kırma - yıkama yapıldığından dolayı tesiste prosesten kaynaklı atık su oluşumu var. Bu yüzden Su kanalizasyon idaresinden numune alınması veya lisanslı firma tarafından numune alınması talebinde bulunmanız gerekir. Bu doğrultuda Su kanalizasyon idaresi tarafından Atık su kalite kontrol ruhsatı AKKR Düzenlenmesi( AKKR düzenlenebilmesi için çıkıştan numune alınması şart) veya analizler doğrultusunda gerekirse, filtrasyon veya paket arıtma ile çözüme gidebilirsiniz.
 
Atık su debiniz nedir ? Kostikle yıkama yapılıyor mu ? Yıkama makineleri için iletkenlik limiti falan var mı ? çalıştığınız firma tarzında Trakya bölgesinde birçok geridönüşümcü ile çalışmaktayız . Vereceğiniz bilgiler doğrultusunda size yardımcı olmaya çalışacağım
 
@goncadgn
Filtrasyon sistemi yapıyoruz ve oluşan atıksuyu %100 geri devirli kullanımı sağlıyoruz. Atıksu arıtma tesisi proje muhafiyeti ve suyu geri devirli kullandığımıza dair resmi kurumlardan rapor alıyoruz.
 
Biz de muğla bölgesinde tat olarak çalışmaktayız. bir de plastik gdt tesisi açıyoruz şu an. Islak kırma yapacağımız için atık suyumuz oluşacak. toz yıkandığı için akm ve bazı plastik bidonlar dan kaynaklı kimyasal atık da olacaktır suyun içinde. ben şimdiden basit, temel bir ızgara ve ön çöktürme havuzu yaptırdım işletmecime. henüz tesis aktif değil ve atık su birkaç hafta daha oluşmayacak.
Nasıl bir yol izlemeliyim sizce? Bilgili arkadaşlara danışmak isterim. Ayrıca profesyonel hizmet de almak isteyebiliriz.
 
Şuan için yaptırdıklarınız yeterli. İlgili su ve kanalizasyon işlerinden 2 kere farklı zamanlarda numune almaya gelecekler.Eğer sınır değerlerinin altında ise size DKKR verirler. Bu sayede arıtma yapmadan ön çöktürme yapıp kanala verebilirsiniz. Eğer sınır değer üzerinde ise arıtma tesisi yapmanızı isteyecekler. O da basit bir kimyasal arıtma ile çözülür.

Not: Aynı işlemlerden bende geçtim değerler sınır değer altında kaldığı için ön çöktürtmeden sonra belediyenin kanalına veriyorduk.
 
Eğer geri kazanım faaliyetinde su kullanılıyor ise istiyor. Buda ağırlıklı olarak plastik geri kazanımında oluyor. Eğer tesiste sulu kırma yapılıyor ise çıkan suları bir ufak havuzda biriktirmenizi ( mini bir ön çöktürme olarak düşünebilirsiniz.) isityolar. Daha sonra nume alıp analiz yapıyor ilgili su ve kanalizasyon birimi. Eğer değer standartların altında ise DKKR verip geçiyorlar. Değilse arıtma istiyorlar.
 
Üst