• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

plastik kırma makinasından çıkan atıksuların arıtılması

Nermin Tuğralı

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
25 Ocak 2012
merhaba arkadaşlar,

Tesisimize kirli naylon, plastik geri dönüşümü için kırma makinası alındı. kirli naylonların yıkanması sonucu oluşan atıksuların arıtmadan geçmesi gerekiyor mu? konuyla alakalı net bir bilgiye ulaşamadım. naylon ve plastikler çamurlu ve tozlu olarak makinaya girecekmiş. oluşan atıksuyu nasıl bertaraf etmemiz gerekiyor acaba?

yardımlarınızı bekliyorum.
iyi çalışmalar.
 
öncelikle suyu analiz ettirin.kırma işlemi ve yıkama esnasında ısı derecesi arttığı için suya az mıktarda kirletici kimyasal geçiyordur.ama çoğunluk olarak atık üzerindeki çamur vs var suda.analiz sonucuna göre şebeke sistemine deşarj edebilirsiniz.ama yıkama için suya para veriyorsanız ve tesisinde kapasitesi büyükse bence portatıf bir arıtma tesisi kurun ve suyunuzu arıtıp tekrar kullanın.ekonomık oluyor.
 
peki proses sadece kirli naylonun yıkanarak temiz naylon elde edilmesi şeklinde olursa yani kırma yapılmazsa da izlenecek yol aynı mıdır? yani çıkış suyumuzu analiz ettirip ona göre deşarj etmemiz mi gerekiyor?
 
@ayses
nasıl anladınız :)

Sayın nermin öncelikle en mantıklı yol söylendiği gibi bir analiz yaptırmanız.
çünkü suyunuzun kirletici vasıfları kırmada kullandığınız plastiğin cinsine,nelerle temas ettiğine,nerelerden mal temin ettiğinize ve daha birçok parametreye göre değişecektir.
Buradaki asıl dikkat edilecek nokta yaptığınız iş değil, yaptığınız iş sonuca suya hangi kirleticileri verdiğiniz. yani kırma yapın yapmayın yıkama havuzunuza aldığınız su havuzdan farklı bir özellikte çıkıyorsa, daha doğrusu deşarj limitlerinin üzerinde çıkıyorsa, arıtma yapmanız ya da prosesinizde değişiklik yapıp suyu daha az kirletecek tedbirler almanız gerekecektir.
 
çok teşekkür ederim mustafa bey. bana yol gösterici bir açıklama yapmışsınız. bu paylaşımlardan çok şey öğrendim ve öğrenmeye devam edeceğim. gerçekten çok faydalı bir site. tekrar teşekkür ederim. iyi çalışmalar dilerim
 
Tat lisanslı tesise aynı zamanda geri kazanım lisansı alınabilir mi ?Kriterler nelerdir?
Alan arkadaşşlarımız varsa paylaşırsa sevinirim..
Teşkkürler..
 
Arkadaşlar en zor atıksu şeklidir. şu an 2 tane bu konu ile alakalı ay-atıksu arıtma tesisi yaptık 3 aydır çalışıyoruz. yeni yeni sonuca ulaştık...

su gerçekten çok zor ..çünkü çuval vs yıkama suları yıkanan çuvala göre değişiklik göstermesi koı-boı-akm verilerini çok değişken yapıyor..bazen yüzdürme bazen çöktürme yapmanız lazım ...konu ile tasarım yapmış olanlar varsa paylaşşsın

ÇUVAL KIRMA GERİ DÖNÜŞÜM TESİSLERİ İLE TASARIM YAPMIŞ OLAN VARMI?
deltamuhendislik@hotmail.com Tayfun ÇENGELCİK >Çevre y. m.
 
Daha önce böyle bir arıtma tesisi tasarladım kimyasal arıtım yaptırmalısınız ve en önemliside ızgara çünkü laylonlardan tutulmadığı takdirde pompaların sürekli tıkanmasına sebebiyet veriyor..Sağlam bir fiziksel arıtım + Kimyasal + Filtrasyon yöntemi ile suyu tekrar kullanmak mümkün..
 
Merhabalar,

Konuyu tekrar gündeme getireceğim müsadenizle.
Bu tesislere dair elinizde proses, P&ID diyagramı örneği var ise paylaşabilir misiniz?
 
Plastik kırma ile ilgili; Su analizin hic önemi yok. adamlar sokaklardan toplanmış olan cöpleri yıkıyorlar çöpün ihtivasını analiz ile sürekli anlamak mümkün degil. Bu tip atık sularının arıtılmasından öte tekrar kullanıma kazandırıyoruz. atık suyun yaklaşık %80 tekrar yıkama suyu olarak kullanılabiliyor. Hali hazırda kurulu ve çalışan sistemlerimiz mevcut. Konuyla ilgili daha fazla bilgi icin sytdizaynsu@gmail.com ulaşabilirsiniz.
Kübra Hanım; boş mail atarsanız size cizim gönderebilirim.
 
Üst