• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Plastik kırma tesisi maliyetleri

serhanmaden

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
13 Mart 2011
Şehir
İstanbul
Firma
SADAM
Merhaba,

Tehlikesiz atık temiz plastik kırma (moblen, elteks ve naylon) yapmak isteyen bir firma günde 350 kg için minimum maliyetlerle tesis kurulumu ve hurda alış ve satış fiyatları konusunda bilgi paylaşabilir misiniz?
 
.... IFAT Eurasia Proje Müdürü Namık Sarıgöl, Avrupa Birliği’nin; geri dönüşüm, atıktan hammadde, ikincil ürün ve yakıt üretiminde yıllık 2 trilyon TL’lik gelir elde ettiğini, Türkiye’nin ise atıkları gömmek ve bertaraf etmek için yılda 15 milyar dolar harcadığını belirterek, atık yönetiminin bütüncül bir şekilde ele alınması derektiğini vurguladı.
 
@sefa3355
pvc diğer hurdalardan daha pahalı değildir. sadece tek kalem pvc yapıldığında ortalamanın biraz üzerine çıkar. 2 3 tane mal garantisi veren kişiye güvenilerek borca girilip bu sektöre atılmam ben olsam. samsundan satış yapacağınız yerler yine istanbulda zaten. tat belgesi alarak toplama ayırma yani al sat yapsan yine kazanırsın.madem söz verenler var aç bir yer al sat yap hem gör bakalım insanlar ne kadar sözünde duracak. tavsiyemdir. şu anki fiyatı da 1 lira ile 2 lira arasında değişir hurda satışları.
 
Öncelikle herkese kolay gelsin bende plastik kırma işine girmek istiyorum bayadır bş araştırma içerisindeyim şimdi gerekli nakiti ayarladım tüm konuşmaları okudum 2 yıl öncesine ait şuan iç pazar ve piyasa hakkında bi bilgisi olan varmı .?
 
Hocam çalıştığım kurumdaki bir proje için Nisan ayında Adana'da bir firmadan teklif almıştım. Ekipman listesi ve rakamlar aşağıdaki gibi. Toplamda 267.000 + KDV. Bu sadece plastik kırmak için gerekli olanlar. Granül işine girerseniz rakam 1 milyon TL civarına çıkacaktır. Tabi bu benim kurguladığım atık tipi, tonaj ve sisteme göre çıkan maliyet. Her bölge için farklılık gösterecektir. Size fikir vermesi için yazıyorum.
AÇIKLAMAMİKTARBİRİM FİYATSATIR TUTARI
80’LİK BİDON KIRMA MAKİNESİ190.000 TL90.000 TL
TEKLİ HELEZON SİSTEMİ112.000 TL12.000 TL
YIKAMA HAVUZU 5M175.000 TL75.000 TL
DİKEY SANTRİFÜJ MAKİNESİ160.000 TL60.000 TL
6 MT TAŞIMA KONVEYÖRÜ130.000 TL30.000 TL
 
merhaba Umut bey, bahsettiğiniz bu maliyet analizi kaç ton kapasite için?
iyi günler dilerim
ibrahim
 
@ibrahim27 80 lik kırma dediği için ayda en fazla 60-80 ton arası kırabilir. Ama yıkma havuzunun maliyeti kırma makinesi kadar neredeyse burada bir yanlışlık olabilir mi ?
 
@ibrahim27 Yaklaşık 65-70 ton/ay için tasarlamıştık İbrahim Bey.
@KubilayDuman Proje bütçesi oluşturmak için firmadan aldığımız fiyat teklifi bu şekildeydi hocam, henüz proje hibe başvurumuz sonuçlanmadığı için alım aşamasına geçmedik, o kısımda daha detaylı araştırma yapacağız inşallah.
 
Arkadaşlar Merhaba,
İşletmemizden aylık 10 ton plastik atığımız çıkıyor.
Sizce Küçük bir kırma ve yıkama hattı kurup çıkan atığı kırıp satsak daha karlı olurmu?
Atık olarak ağırlılık HDPE bidon,PP kova, kasa vb malzeme çıkıyor.

İyi çalışmalar...
 
isgvecevreuzmaniÜlkemizde plastik atık ithalat kısıtlaması ile birlikte gelen iç piyasa mamül fiyat artışı ile güzel bir yatırım olur. Çapak olarak satış yapacağız için; alım fiyatlarını daha yükseğe çekip tonajınızı da yükseltebilirsiniz. Plastiği Allah ne verdiyse karıştırıp kırmayı düşünmüyorsanız(yani işi biliyorsanız) biran önce başlayın :)
 
Bende bu başlama safhasındayım benim merak ettiğim kafama takılan granür makinesini elektrik panosu öncelik olarak hangisi açılır (ısıtıcılar ayarlandıktan sonra,ana motor mi açılır, helezyon motoru mi açılır, besleme motoru mi, vida ayarı nasıl yapılır? Yardımcı olursanız çok sevirim? Şimdiden teşekkür
 

Ekli dosyalar

  • 2AF07C05-A124-42BF-BF61-FC83DD4C0C38.jpeg
    2AF07C05-A124-42BF-BF61-FC83DD4C0C38.jpeg
    3.2 MB · Görüntüleme: 14
Bu işe girmeyi düşünen arkadaşlar için öncelikle hurda tedariğinde sıkıntınız yoksa, ustanızda hazırsa yatırıma başlayın. Yoksa makinayı alırsınız kıracağınız malzemeye uymaz. Usta bulamazsınız tesis yatar bir çok inceliği var işin. Yapılamayacak bir iş değil ama düğmeleri iliklerken doğru başlamanız açısından belirtmek istedim.
-Başta hurdayı bulun ve satın
- belirli bir miktara (kira, usta ,çalışan, elektrik gibi masrafları kurtaracak seviyeye ) ulaştığında yer ve usta bakmaya başlayın.
- makina seçimini mutlaka iyi kalite ve ustanızla beraber yapın.
- sonrasında kırma ile yola devam ederken illa granülde yapacağım derseniz. 7/24 çalışacak bir yer olacağını, işçi bulmakta sıkıntı yaşayacağınızı, bilerek girin.

Ben sektörde bizim gibi mühendis arkadaşların artmasını desteklemek için elimden geldiğince destek olurum.
 
Üst