• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Plastik kırma tesisi maliyetleri

serhanmaden

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
13 Mart 2011
Şehir
İstanbul
Firma
SADAM
Merhaba,

Tehlikesiz atık temiz plastik kırma (moblen, elteks ve naylon) yapmak isteyen bir firma günde 350 kg için minimum maliyetlerle tesis kurulumu ve hurda alış ve satış fiyatları konusunda bilgi paylaşabilir misiniz?
 
@serhanmaden kasa bidon vb. kırımı farklı naylon,poşet gibi plastiklerin kırımı farklı. Plastik kırma için size gerekecek makineler kırma makinası, konveyör, ve yüzdürme havuzu. Bunların ortalama maliyeti 25 - 40 arası değişmektedir. Her kırma makinesi naylon gibi plastikleri kırmaz. Araştırırken buna dikkat edilmeli. Seçilmiş olması durumda günde 400 kg atığı 1 kişi çapak haline getirir. 2 kişide karışık halde gelen plastiklerin ayrımını yapabilir. Tabiki ayrım yapacak personelin bu işten anlaması gerekiyor. Plastik satışları şuanda tüm türkiye'de iyi durumda dolardan dolayı insanlar orjinal hammadde yerine geri dönüşümden elde edilen maddelere yoğunlaşıyor. Bu kırma tesisi ve ayda 20 ton kapasite için 350 - 400 m2 alan yeterli gelecektir. Böyle bir tesisin 150 - 200 m2 si kapalı olsa makineleri ve kırma işlemlerini bu alanda yapsanız sizin için yeterli olacaktır. Depolamayı açık alanda da yapabilirsiniz. Plastik kırma ucuz ve çok teferruatlı makineler gerektirmiyor. Buradaki en can alıcı nokta plastikten anlamak. Plastikler Türlerine göre PET, PP , PS, HDPE, LDPE, ABS, PC, PVC başta olmak üzere gruplara ayrılıyor. Bu yazdıklarım piyasada çok karşılaşacağınız plastikler bunların ayrımını yapmak çok önemli. Bazen yakarak bazen koklayarak bazen suyun üstünde yüzdürerek türleri belirleniyor. Sonuçta her plastik atığın altında plastik bidonları gibi "2-PE-HD" ibresi yazmıyor.
 
telefon numaramı özelden yazdim
 
aylık hedefimiz 75 ton. merdiven altı bi işten bahsetmiyorum . biz zaten sanayi esnafıyız bazı işlerin nasıl yürüdüğünü biliyoruz. ayrıca serkan bey ciragi olmadığınız isin ustasi olmasın demissiniz. sizinde engin bilgilerinizden faydalanmak isteriz. daha once yaptiniz heralde
 
merhaba trakyada plastik atık geri dönüşüm tesisi kurmak istiyorum fakat çok fazla bilgi var her yerde farklı şeyler yazıyor ve ya duyuyorum , tesis kurulumu için neler gerekli şartlar nedir ve çed raporu alamazsın diyor bir çok kişi bunun sebebi ne bilgi alabiliceğim arkadaşlar var mıdır ?
 
selamın aleyküm niğde den yazıyorum plastik geri dönüşüm işne girmeyi düşünüyorum kırma ve granül yapmayı düşünüyorum PE, PP, PVC, PET, ABS, PS, PC hangisi mantıklıdır hem alımında hem satımında hem kar marjı olarak
 
Merhaba,

Atık ayırma konusunda, Çevre ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği birleşimi ile Niğde Teknopark'ta bir makine geliştirildi. Altekna Mühendislik'te Yüksek Çevre Mühendisi olarak çalışıyorum. Makineyi incelemek isterseniz:
 
Üst