• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

'plastikler zehiri sünger gibi emiyor'

CMNet Okuru

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Eylül 2015
Denize atılan plastik atıklar, toksik maddeleri sünger gibi emiyor...

Denizlerdeki yaşamı aşırı balıkçılık ve asitlenme tehdit ediyor. Ama bir büyük tehdit daha var. O da 'plastik atıklar'.... Environmental Science&Technology (Çevre Bilim ve Teknoloji) dergisinde yayınlanan San Diego Üniversitesi'nin yaptığı araştırımanın sonuçları çarpıcı... Plastik atıkların kendisi bir sorun ama ne yazık kı bu kadarla kalmıyor.
Denize atılan plastik atıklar adeta bir sünger gibi denizlerdeki toksik maddeleri emiyor. Araştırmada denize atılan bir plastik atığın tam 44 ay süreyle tıpkı bir sünger gibi etrafındaki tüm toksik maddeleri emdiği ortaya çıktı. Bu da bu plastik maddeleri gıda sanıp yiyen balıkların ve deniz canlılarının bünyelerinde büyük hasara yolaçıyor.
Şimdi artık sorun sadece denize atılan plastik atıkların miktarı değil, bu atıkların denizlerdeki diğer toksik maddelerle nasıl ilişki içinde olduğu...



Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

haber.jpg
 
Denizi çok büyük görüp kendi acizliğini göremeyen zavallı insan , orya atacağına kırma makinelerinden geçirip kauçuğu asfalt kaplaması veya pis su contası üretiminde kullansan olmaz mı?
Olur da işine gelmez,
Bunu ve bu tür pisliği temiz çevreye layık görenlere lanet olsun,.............
 
Üst