• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

portakal/limon kabukları

Meltem K.

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
13 Ocak 2020
Şehir
Ankara
Firma
İLBANK A.Ş.
Merhaba arkadaşlar,

Muğla'da bir firmada portakal/limon/nar sıkma işlemi gerçekleştiriliyor ve işlem sonucunda yaklaşık 7 ton/gün portakal/limon kabuğu oluşuyor.
Bu yörede bunları nasıl değerlendirebiliriz, önerilerinizi/tecrübelerinizi paylaşabilirseniz sevinirim.
 
deniz meltemiLisans bitirme tezimde meyve sebze ve yumurta kabukları ile atıksularda bulanıklık giderimi üzerinde çalışmıştım. Kabukların kurutulmasından sonra doğal koagülan madde elde edip bulanıklık gideriminde kullanmıştık. Portakalda kullandığım meyvelerden birisiydi. Fakat dezavantajlarından birisi suda organik madde miktarını artırıyordu. Yinede üzerinde çalışılabilir. Fikir olsun size :)
 
yan bir tesis açılıp kurutulup sabunlara esans, bıtkı çayı , pastalara süs malzemesi ,kolonya , gübre , toprağa yardımcı madde gıbı =) değerlendirelebilir. Murat beyin paylastıgı belgeseli bende ızlemıstım yanan yerlerle alakalı topragın tekrar iyileşmesi adına tarım orman genel mudurlugu ıle de görusebilinir.
 
Sabun esansı düşünülen alternatifler arasında ancak miktar fazla olunca başka fikirlere de yönelmek isteniliyor. :) Teşekkür ederim diğer fikirler için de.
 
Tabikide kardeşim portakali yemekle portakal suyu içmek arasında çok fark var bir ara gıda ve beslenme dersinde işleyelim :) ?
@Serkan Çiçekay başkasından beklemezdim :D
[automerge]1578920381[/automerge]
Eğer temiz ise kurutulup kuruyemiş olarak bile değerlendirilebilir :D
 
deniz meltemi
Merhaba Portakal limon kabuğu organik atık sınıfına giriyor,Muğla'da biyogaz tesisi yok mu? Oraya verirdiniz elektrik üretimine katkıda bulunurdunuz. Ya da biriktirip kompost yaparsınız. Fabrika içinde meyve sebze alanı oluşturup orada değerlendirebiirsiniz. En kötü fabrikanın etrafına çiçek ekip orada değerlendirmiş olursunuz.

İstanbulda bir okul kantin atıklarını bahçede bir bölümde değerlendiriyor.(Bahçe tipi kompost makinesi) Öğrenciler tenefüslerde makinenin kolunu çeviriyorlar. Kompost oluşumundan sona kendi sebzelerini üretiyorlar, ağaçlar, çiçekler ekiyorlar.
 
aodıhaduıahdıadha
 
Üst