• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Pre-denitrifikasyon, bardenpho sorusu, yardımcı olabilir misiniz?

Eda Kaha

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
1 Şubat 2020
Şehir
İstanbul
Firma
öğrenci
Merhaba, ekteki çalışma sorusunu tam olarak anlayamadım. Yardımcı olabilir misiniz ?
 

Ekli dosyalar

  • 2021-11-29 (1).png
    2021-11-29 (1).png
    161.3 KB · Görüntüleme: 51
Olgaç SürmelihindiAslında iki prosesi de biliyorum fakat soruyu tam anlayamadım. Denitrifiye azot demek giderilmiş azot demek değil mi ? Ve bu değerler seçilmesi gereken konfigürasyon sonucunda elde edilen değerler mi demek istiyor anlamadım. Oyleyse denitrifiye edilmiş azot miktarı fazla, sadece nitrifikasyona uğramış azot miktarı az ise bardenpho olması gerekmez mi ?
 
Denitrifiye olmuş azot demek NO3 yani nitrattır. Denitrifikasyon neticisinde 40 mg/L NO3 oluşmuş ancak deşarjda 5 mg/L NO3 varmış. Yani azot giderimi var. Haliyle denitrifikasyon var. 2 prosesde de denitrifikasyon işlemi var. İkisi de olur. Ben ne sorulmuş anlayamadım.

Sorunun tamamı var mı?
 
Denitrifiye edilmiş azot demek denitrifikasyona uğrayıp sistemi N2 gazı olarak terk eden azottan bahsediyor. Çıkış nitrat kons. zaten bildiğiniz nitrat.

Tesis girişinde TN ( Toplam Azot) olarak;

NH4-N
NO3
NO2
Organik N

Tesis girişinde genellikle bunların giriş değerleri NH4-N hariç sıfırdır.

O yüzden tesis girişinde TN değerini 50 mg/L olarak kabul edersek %90 oranında bir denitrifikasyon performansı var. Ama soru tam olarak bunu yorumla ise;

Berdanpho ileri derece azot giderimi olan bir sistem hatta son kısmında azotu uçurmak ekstra için oksijen veriliyor. %90 verim Berdanpho için düşük bir verim olabilir.

Bu yüzden bahsedilen sistem ön dentrifikasyon sistemine göre tasarlanmış derim.

Bu kadar eksik sorundan ancak bunlar çıkar. Söyleyeceklerim bu kadar :D
 
KubilayDumandenitrifiye edilmiş azot dediğiniz gibi denitrifikasyona uğrayıp N2 olarak sistemi terk eden azot yani aslında NO3. 40 mg/L NO3 çıkışta 5 mg/L ye düşmüş. %87.5 NO3 giderim verimi olarak bakacak olursak bardempho olmaz mı ? Predenitrifikasyonda bu kadar nitrat giderimi beklenmez gibi düşünmüştüm sonradan ama emin olamadım hala
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Eda KahaSoru üzerinde sayfalarca cevap yazılabilir :D Efsanevi RİSK nedir ? sorusu gibi bir soru :D

87,5 oranı bardenpho içi düşük bir değer. O yüzden bu çıkarımı yaptım bununla ilgili yani sistem konfig. larının ortalama kirletici giderimi ile ilgili kaynaklarda tablolar vardır. Bu tabloyu kullanarak da buradan cevaba gidebiliriz.

Not: ama soruda hala ne sorulduğu tam olarak anlaşılmamaktadır.
 
Son düzenleme:
Üst