• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Etkinlik Prof.Dr. Ahmet Samsunlu'nun katılımıyla - ŞANTİYE KURULUMU VE ORGANİZASYONU, YAPI DENETİM EĞİTİMİ

Eğitimin Adı
ŞANTİYE KURULUMU VE ORGANİZASYONU, YAPI DENETİM EĞİTİMİ
Eğitimin Verileceği Tarihler

07 Aralık 2019

Saat 15.00 - 17.00
Eğitimin Verileceği Yer

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi
Eğitim Salonu
İstiklal Cd. Koçtuğ İşhanı No:178 K:2 D:2 Tünel Beyoğlu​
Katılımcı Sayısı30
Eğitmen Bilgileri
Prof Dr Ahmet Samsunlu‘nun katılımıyla

Yalçın Kocaman Çevre Mühendisi

Hayati Ayık Çevre Mühendisi

Selahattin Beyaz Çevre Mühendisi

Eğitim ÜcretiKatılım Ücretsizdir
Dahil olanlar:
Katılım Belgesi
Eğitim Programı
Ülkemizdeki üniversitelerde Çevre Mühendisliği lisans eğitimi alan öğrenciler, temel fen bilimleri ve mühendislik derslerinin yanı sıra mukavemet, betonarme, yapı statiği, yapı malzemesi, termodinamik, mühendislik mekaniği, malzeme bilgisi, akışkanlar mekaniği gibi farklı mühendislik dallarında aldıkları dersler sayesinde Altyapı Mühendisliğinin tasarımlarında rahatlıkla görev alabilecek donanıma sahip olmalarına rağmen Altyapı Mühendisliğinin sahadaki uygulamalarında İnşaat Mühendisliğine ait teorik ve pratik bilgiler ile donatılmadıkları için görev alacak cesareti kendilerinde bulamamakta veya işveren tarafından kendilerine şans verilmemektedir.
Bu neden ile son bir kaç on yılda Türkiye‘de inşaat sektöründeki olumlu gelişmelere rağmen Çevre Mühendislerinin, Altyapı Mühendisliği alanında proje tasarımı ve saha uygulamaları konusunda pazardan aldığı pay, sektördeki gelişmelere parelellik göstermemiş, yıllar içinde düşmüştür.

Ülkemizde; yapı sektörü, bir kaç lokomotif sektörden biridir. Çevre Mühendisliğinin ait olduğu bu sektörden dışlanması veya yeteri kadar pay alamaması üniversitelerin Çevre Mühendisliği Bölümüne duyulan talebin giderek azalmasına ve bir çok ünivesitede Çevre Mühendisliği Bölümünün kapanma tehlikesi ile karşı karşıya kalmasına neden olmaktadır.

Çevre Mühendisliğinin sahip olduğu mesleki eğitim ile inşaat sektöründe etkin bir şekilde görev alması zor gözükmektedir. Çevre Mühendislerinin inşaat sektöründe görev alabilmeleri için Çevre Mühendislerine lisans düzeyinde verilen eğitimin, inşaat sektörünün ihtiyaçlarına göre revize edilmesi gerektiği ortadadır.

Lisans eğitimindeki iyileştirmeye ilaveten Çevre Mühendislerinin sahip olduğu mesleki bilgiye Çevre Mühendisleri Odasının vereceği mesleki eğitimler ile katkı sağlandığı takdirde sektördeki tanınırlığı ve bu alandaki yeterliği artacağından Çevre Mühendislerinin, Altyapı Mühendisliği konusunda hem tasarımda hem de saha uygulamalarında görev almasının önü açılmış olacaktır.

Çevre Mühendisleri Odası bünyesinde belirlenen konu başlıklarında düzenlenecek mesleki eğitimler ile Altyapı Mühendisliği konusunda çalışmakta olan Çevre Mühendislerinin saha uygulamalarındaki tecrübelerini mezun veya mezun olmaya yakın Çevre Mühendislerine aktarmaları sayesinde Çevre Mühendislerinin, inşaat sektöründe Altyapı Mühendisliği alanında tasarım ve saha uygulamalarında görev alabilmesi hedeflenmektedir.

Altyapı Mühendisliği Nedir?

Altyapı; mimari, inşaat, elektrik, elektronik ve mekanik gibi farklı disiplinlerin bir arada uyum içinde çalışmasını sağlayan kavramdır. Farklı disiplinlerdeki mühendislik dallarını, mühendisliğin gerektirdiği optimum fayda ve maliyet kavramlarını fiziksel yapıya adapte edebilme gereğinden Altyapı Mühendisliği kavramı doğmuştur.

Altyapı Mühendisliği; temel disiplinler başta olmak üzere, gelişen endüstri ve teknoloji ile birlikte, yeni bir çok disiplinin yapı endüstrisine katılmasının ardından tüm bu disiplinler ile etkileşim halinde olan ve yapıdaki koordinasyonu sağlayan başlı başına bir mühendislik dalı olarak önemi gün geçtikçe artmaktadır.

Son yıllarda, teknolojide yaşanan hızlı gelişmeler, her bilim dalı için bir çok alt bilim dallarının ortaya çıkmasına sebep olurken bu bilim dallarının yapılarda bir arada kullanılmasının gerektiği büyük ölçekli projelerde koordinasyonu zorunlu hale getirmiştir.
Ön Kayıt Bilgileri
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
. 30 kişi kontenjanımız mevcuttur. 30 kişi kaydımız dolduğunda kayıt işlemi kapatılacaktır.
Eğitim ile ilgili sorularınız için iletişim bilgileri0212 245 89 15
E-posta: cmoistanbul@cmo.org.tr
 

Ekli dosyalar

  • Altyapı Egitim DuyuruAfis.jpg
    Altyapı Egitim DuyuruAfis.jpg
    6.3 MB · Görüntüleme: 26
Üst