• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Proje onay dosyası

caglary

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
4 Nisan 2009
Merhabalar

Evsel ve endüstriyel karakterli 15 m3-gün kapasiteli bir tesis için proje onayı almam gerekiyor, örnek bir dosyayı nerden bulabilirim.

Teşekkürler
 
@karabakal
Genelgeye göre hem aat proje onay dosyası hazırlayan firmanın hem de hazırlatan firmanın Entegre Çevre Bilgi Sisteminde kaydının olması isteniyor. Bu kayıt Bakanlığın onay aşamasında sizi görebilmesi için, aksi durumda onay işlemi tamamlanamıyor.
Sistemde ilk defa firma kayıt işlemi gerçekleştiriliyorsa da "AAT/DDD Proje Onayları, Atıksu Bilgi Sistemi, Yeterlik Uygulaması" uygulamalarının açılarak birer kez giriş yapılması isteniyor. Kayıt işlemi yapılsa da Bakanlık ekranında görünmediğine şahit oldum birkaç kere, bu nedenle uygulamaların adlarını da belirtme gereği duydum 😇
 
Selam Arkadaşlar;
Atık su arıtma tesisi proje onay dosyası hazırlamak için koordinatör olarak çevre müh. bölümünden bir hoca ile sözleşme yapacağız, örnek bir sözleşme paylaşabilen olursa sevinirim.
 
@Şafak Yılmaz Merhaba,
Proje onay alımı kapsamında yıllar önce, koordinatör haricindeki uzman personel için noter onaylı hizmet alımı sözleşmesi yapmıştık. Word halini paylaşıyorum, belki bir fikir oluşturabilir.
 

Ekli dosyalar

  • HİZMET SÖZLEŞMESİ.docx
    15.2 KB · Görüntüleme: 94
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
ynscngzzMerhaba, Ek2 nin gerçekleştirileceği yerin/fabrikanın iletişim bilgileriyle birlikte, ilgili proje onay genelgesi gereği, EK2 nin yapılmasının talebini içeren basit bir dilekçe ile iletiyorduk.


..... adresinde bulunan ...... A.Ş. 200 m3/gün kapasiteli Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi için, 20.11.2018 tarihli "Atıksu Arıtma/Derin Deniz Deşarjı Tesisi Proje Onayı" konulu genelge gereğince hazırlanacak olan Proje Onay Dosyası ekinde kullanılmak üzere "EK-2 İl Müdürlüğü Yerinde İnceleme Formu" düzenlenmesi hususunda,
Gereğini bilgilerinize arz ederim.


umarım işinize yarar
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar merhabalar, osb bünyesinde yer alan firmalar atıksu arıtma tesisine sahip olmaları halinde hangi durumlarda osb yönetimine aat proje onay dosyası sunmakla yükümlüdür? Bir diğer sorum ise proje onayını verecek OSB midir? Yoksa osb de nihai kararı il müdürlüğünden mi alır? Eğer osb verecek ise bu başvuruyu değerlendirecek osb bünyesindeki personelde aranacak yasal şartlar nelerdir? Desteğinizi rica ederim.
 
Merhaba @serhatyolda
2018/14 genelgesine göre III. madde "...işletmelerin atıksularının kanalizasyon sistemine bağlı olması veya bağlanabilmesi durumunda; tesislerin atıksu arıtma tesisi projeleri ve teknik raporları bu Genelge Hükümleri kapsamında değerlendirilmeyecek olup, bahse konu tesislerden ilgili Atıksu Altyapı Tesisi yönetimleri kendi belirleyecekleri esaslara göre sorumludur." denilmekte. AAT deşarjının kanala bağlanması tek kritermiş gibi yorumluyorum, aat içeriği ile ilgili ekstra bir bilgilendirme yapılmamış.

Farklı bölgelerde yer alan OSB'ler içindeki firmalar için OSB Müdürlüğü ile görüşüp proje onay işlemlerini sürdürdük. Hepsi için OSB Müdürlüğünden proje onayı aldık, İl Müdürlüğü dahil olmadı. Kapsamlarda biyolojik ve kimyasal atıksu arıtma tesisleri vardı, yalnız ön arıtma grubu olan bir tesisimiz olmadı. OSB Müdürlüğünden proje onayı alınacaksa ön görüşme yapmanızda fayda var, proje onayına gerek olup olmadığı ve dosyanın genelgeye uygun olarak hazırlanıp hazırlanmaması yönünde.

Personel durumunda yorum yapamıyorum, genelgede onay merciinde yer alacak personel için kriter belirtilmemiş, bir önceki genelgede bu konuyla ilgili şöyle bir ibare vardı sadece: "Proje onayı yapacak atıksu altyapı yönetimleri; atıksu arıtma tesisinin projesini onaylama, ruhsatlandırma ve denetleme yapabilecek şekilde birim kurmak, yeterli teknik elemanı istihdam etmek veya danışmanlık hizmeti almak zorundadır."
 
İlgili organize sanayii bölgesinin kanalizasyona deşarj ile ilgili bir yöntem belirlemiş olması gerekir. Çünkü organize sanayii bölgelerinin arıtma tesisine vereceğiniz atıksuyun karakterini bilmesi ve izlemesi OSB sorumluluğundadır. Aylık ve yıllık denetimleri OSB Atıksu yönetimi yapar. Ama çok detaylı bir proje isteyeceklerini sanmıyorum. .Teknik çizim , arıtma tesisi giriş suyu analizi , diğer şirket evrakları vb. (ama emin olmak için muhakkak OSB ' nin bununla ilgili yayınlamış olduğu dokümantasyonu inceleyin )
 
Arkadaşlar bana acil güncel bir Proje Raporu gerekli sadece proje kısmı olsa yeter çizimlere vs. gerek yok. Hesaplamalarda birkaç yere takıldım da. Şimdiden teşekkürler.
 
daha önce açmış olduğum konulara bakın hesaplamalar var nerede takıldıysanız bakabilirsiniz
 
Proje onay ücretinin dosyayı ilk sunarken yatırılmış olması gerekiyor mu, yoksa sonradan yatırıp dosyaya ilave etsek olur mu. Yada dosyayı dekont olmadan sunsak Bakanlık direkt iade mi eder yoksa eksiklik mi yazar. Birde bu proje bir Belediye projesi gene de ücret yatırılması gerekiyor mu. Son olarak ilk sunuşta kaç nüsha sunmamız gerekiyor çıktı ve CD olarak. Bilgisi olan acil cevap verebilirse sevinirim. Teşekkürler.
 
Son düzenleme:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
MuTuDosyayı ilk kez sunarken harç yatırılması gerekmektedir dolayısı ile dekontunda dosya içerisinde olması gerekiyor. Harç yatırmadan sunduğunuz dosya değerlendirmeye alınmadan iade edilecektir diye düşünüyorum.
Dosyayı bakanlığa sunacaksanız 3 takım, il müdürlüğüne sunacaksanız 2 takım çoğaltmanız gerekiyor.
Dosya incelenmesi için belediye projesi olsa dahi harç ücretinin bakanlığın döner sermaye hesabına yatırılması gerekmektedir. (Genelgede belediye projelerinin harç yatırılmaması ile ilgili herhangi bir hüküm göremedim.)
 
Arkadaşlar selam. Bir firmaya atık su arıtma tesisi yapıyorum. Bu tesisin proje onayı için EÇBS kayıdı yapılması gerekiyor. Kendi firmamın kaydı mevcut. Tesisi yapacağımız firmanın kaydını benim mi yapmam lazım ? Yoksa firma kendi kaydını kendisi mi yapıyor ? Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Arkadaşlar merhaba,
Arıtma tesisi proje onayı aşamalarından EK-2 yerinde inceleme formu talebimize istinaden;
Deşarj yeri DSİ görüş yazısı, yazı yoksa 1/25000 ve 1/5000 ölçekli onaylı topoğrafik harita üzerinde kurulması planlanan arıtma tesisi, iletim hattı ve deşarj yerinin gösterildiği harita istenmekte. Bunun ile ilgili en hızlı süreç DSİ'den yazı almak mı olur? Daha önce tecrübesi olan ve dilekçe örneği olan varsa paylaşabilir mi?
 
Yardımcı olabilecek var mı arkadaşlar? Teşekkür ederim.


Arıtma tesisi proje onayı aşamalarından EK-2 yerinde inceleme formu talebimize istinaden;
Deşarj yeri DSİ görüş yazısı, yazı yoksa 1/25000 ve 1/5000 ölçekli onaylı topoğrafik harita üzerinde kurulması planlanan arıtma tesisi, iletim hattı ve deşarj yerinin gösterildiği harita istenmekte. Bunun ile ilgili en hızlı süreç DSİ'den yazı almak mı olur? Daha önce tecrübesi olan ve dilekçe örneği olan varsa paylaşabilir mi?
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
ArifsMerhabalar,
ÇŞİM işaretli haritayı sizden temin ederek, kurum olarak, DSİ’ye başvuru yapacaktır diye yorumluyorum. DSİ’den bireysel görüş alacaksınız da dilekçe ekinde 1/25000 ölçekli harita üzerinde ilgili yerlerin işaretlenmiş halini isteyecektir, her halükarda haritayı temin etmeniz gerekiyor.
Birkaç başvurum DSİ’nin şahsi/firma başvurularına cevap veremeyecekleri üzerine sonlanmıştı. Bu nedenle şahsi fikrim, seçeneğim varsa, yazışmaların ÇŞİM üzerinden kurumlar arasında devam etmesi. Bireysel DSİ görüş yazısı alacaksanız da öncelikli olarak ilgili DSİ Bölge Müdürlüğünün şahsi başvurulara cevap verip vermediklerini öğrenmenizi önerebilirim.
 
Üst