• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Proje onayı

handeA

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Mart 2011
Şehir
Eskişehir
Firma
Özel
Arkadaşlar tesisimin atıksu arıtma tesisi 2004 yılı öncesinde kuruldu ancak 2008 de bir revizyon geçirdi bu kapsamda proje onayına tabi midir ? 2005/5 genelgesine göre revize olanlar için tabidir deniliyor ne tür bir revizyon yapılıp yapılmadığına bakılmaksızın! bu tür konuyla ilgili tevrübe yaşamış olan arkadaş var mıdır ? yardımlarınızı bekliyorum.
 
merhabalar;
arıtma tesisiniz 2004 ten önce yapılıp revizyona tabi tutulduğunda herhangi bir şekilde değişiklik söz konusu olduysa bu ekipman kapasitesi arttırılması yada azaltılması markası modeli vb. boruların yönleri ,çapları vb. havuzlara ilave ek ünitelerin yapılması ya da fazla yapılan bölmelerin iptal edilmesi vb. olabilir. hepsinde proje onayını yeniden almanız gerekmektedir. yalnız çevre il müdürlüğüyle görüşmenizde fayda var. çünkü birbirine benzemiyorlar. birinin önemli dediği belge diğer müdürlük için pek önemli olmuyor. en iyi cevabı müdürlük verecektir. benim denk geldiğim müdürlükler yeniden hazırlatmıştı.
saygılarımla...
 
Aynı durum bizim tesiste de var, o nedenle değişen belge var mı diye sordum. Bizde de revizyon yapıldı ama ilk inşaat başlangıcı yılı 2004 öncesi olduğu için proje onayından muaf olduğumuza dair yazıyı aldık.
 
İŞLETME BELGESİ HAKKINDA YÖNETMELİK' TEKİ EKTEKİ BELGELERİ DOLDURUP DAHA SONRA ORADA İSTENEN BELGELERİ HAZIRLAYIP ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞINA GÖNDERİN. KENDİNİZ GÖTÜRÜRSENİZ AYNI GÜN BELGEYİ ALIRSINIZ.
 
Merhabalar. Arkadaşlar 2007 yılı iller bankası onaylı projemizi 2010 yılında yaptık tesisi işletmeye aldık . Fakat müdürlüğe geçıçi faaliyet belgesi başvurumuz proje müdürlük ( il çevre ) tarafından onaylı değıl denılerek başvurumuz reddedildi . iller bankasının onayladığı projeyi kabul etmiyorlar. ama iller bankası onay yetkisi bende diyor . projeyi hazırlayan firma ben iller bankasından aldığım şartnameye bakarım ben onaylattım gerisine karışmam diyor. yardımcı olabilecek arkadaş var mı.
 
Biz yaptığımız projelerde hem iller bankasının onayını alıyorduk hemde çevre bakanlığının. proje firması kendince haklı. Sanırım tekrar proje onay dosyası hazırlayıp (çevre bakanlığı formatıyla) onay aldıktan sonra başvurmanız gerekecek..
 
projeyi hazırlayan firmayla aranızdaki sözleşmede kurum adı belirtmeksizin ilgili makamlara onaylatılması diye yazıyorsa projenin onaylanmasını hangi kurumlar istiyorsa oraya yaptırmakla yükümlüdür. bu 1 kurum 2 kurum hatta 3 kurum bile olabilir. aksi takdirde sözleşmenizde böyle bir ibare yoksa proje firması haklıdır. o sadece iller bankasına onaylatır. böyle bir durumda çevre il müdürlüğüne onaylatma ve onay sırasında harcanacak giderler size aittir. ayrıca dikkatli olmanız gereken bir hususta şudur ki çevre mühendisleri odasının yönetmeliğinde proje onayının oda tarafından da yapılması gerektiği yazıyor. ancak çevre mühendisleri odasına onaylatmayın ben hiçbir projemi onaylatmadım çünkü. çevre bakanlığı odanın böyle bir yetkisi olmadığını istediği kadar yönetmelikte yazsın diyor. proje onay 2005 nisan genelgesi vardı en son yenilendi mi bilmiyorum o genelgeye göre proje onaylarını çeşitli kurumlar yapabiliyor mesela organize sanayi bölge müdürlükleri gibi. bence projenizin bulunduğu alana ve genelgede hangi kuruma dahilse tekrar inceleyin. belki çevre il müdürlüğü değil de organize gibi bir durum oluşursa boşu boşuna çevre il müdürlüğüne sonra tekrarında organizeye onaylatmak durumunda kalmayın. çevre il müdürlükleri de ben bu dosyayı fazladan onaylamışım buyurun paranız iade demez.
 
@banuh

Evet yazıyı il müdürlüğünden aldık. onlar ne isteyeceklerinden bihaber oldukları için, ben arıtma tesisini yapan firmanın bize kestiği faturayı, tesisin inşaatının bitimini gösteren teslim aldığımıza dair belgeyi ve firmayla yaptığımız sözleşmeyi eke koyup proje onayı muafiyeti istedim. Onlar da muafiyet yazısını verdiler.
 
organize sanayi bölgesine arıtma tesisi yapacağız.hazırladığımız şartnamede gerekli makamlardan proje onayı alınmalı diye madde ekledik.buna göre proje onayı hangi makamlardan alınacaktır tam olarak?
Ayrıca 2012/9 genelgesinde
"Onaya sunulan projeler; bir mühendis koordinatörlüğünde, atıksu sektöründe biri üç yıl tecrübeli iki çevre mühendisi ile tip ve büyüklüğüne göre, idarenin uygun göreceği ilgili mühendislik dallarına mensup, bir mühendis olmak üzere en az üç mühendis (proje koordinatörü hariç) tarafından hazırlanmalıdır.
Proje koordinatörünün; Firma bünyesinde çalışan ve atıksu sektöründe en az beş yıl tecrübeli Çevre Mühendisi olması,
Ek–1 dosyası hazırlayacak proje koordinatörünün; Ek-1 listesinde yer alan işletmelere ait toplamda 8 tane Bakanlıktan Ek-1 ve/veya Derin Deniz Deşarjı proje onayı almış olması,"

diye bir madde var.Projeyi hazırlayacak ve onaylatacak firmanın bu özellikleri taşıması şartmıdır?
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Proje dosyası, alıcı ortama deşarj edilmesi durumunda Ek-1’de yer alan tesisler için Bakanlığa, Ek-2’de yer alan tesisler için Valiliğe, kanalizasyon sistemine deşarj eden tesisler için ise ilgili atıksu altyapı tesisi yönetimine onay için firma tarafından bir nüsha halinde sunulur.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
2012/9 genelgesine göre şarttır. İstenilen evraklar kısmında mühendislere ait bilgilerde talep edilmektedir.

 
Üst