• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Proses suyu ve yağmur suyu karışması

seyfettin uğuz

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
1 Nisan 2013
Merhabalar,

Firmamızda yeni ambar yapıldı ve catıda bırıken sular boru ıle bırlıkte bızım fızıksel arıtım yaptıgımız alana verıldı.(ızgara sıstemı olmaması ve en kolay cozum bu oldugu ıcın)
Fızıksel arıtma kısmında su kesınlıkle deşarj edılmemektedır. Bu arıtmada cıkan katı madde ve su tekrar uretıme proseste kullanılmak uzere verılmektedır.)Aslında amac suyu seyreltmek degıl, su tasarrufu saglamak.

Bu konu uygun mudur?Teknık uygunluk vs almak gereklı mıdır?
Nasıl ılerlemem gerekıyor yardımcı olur musunuz?
 
Yağmur suyu ile proses suyu veya atıksuların karıştırılmamasının gerekçesi seyreltme yapılmaması, bu konuya zaten değinmişsiniz. Deşarj asla olmayacak ise yağmur suları ile arıttığınız suyun birlikte kullanılmasında bir sakınca bence yok. Ancak şunu da gözden kaçırmayın derim, su ihtiyacınız ya da fiziksel arıtım yaptığınız alanın hacmi nedir? aşırı sağnak yağmurlarda gelen yağmur ile kullanacağınız su aynı mı olur yoksa bir taşma yaşanır mı? Veya üretimin olmadığı, ara verildiği, duruş olduğu durumlarda yağmur yağdığında taşma olmaz mı?
İşte bu nedenlerden dolayı bence yağmur sularının önce bir depoya alınması, daha sonra buradan ihtiyaca göre kullanılması gereklidir.
 
Üst