• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

PTD/Gece Mesai çalışması için izin?

Bilal E.A

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
2 Ocak 2012
Firma
ALMERGROUP
Arkadaşlar Muğla ili için hazırlamakta olduğum 2 adet Tekne imalatı ve bakım onarım çekek yeri proje tanıtım dosyası(EK2) için gelen eksiklikte gece mesai çalışması yapılması durumunda hangi kurumdan izin alınması gerektiğine dair taahhut istenmiş. Gürültü başlığında belirtilmesi istenen mesai saatlerinin yanında Gece calışmalarının olması durumunda nereden hangi yonetmeliğe göre izin alıyoruz.Bilen var mıdır?Benım aşağıda yazmıs olduğum metin kabul edilmedi. Çevre mevzuatına gore kimden izin alıyoruz bilen varsa acil yardım bekliyorum tsk ederim.

Proje tanıtım dosyasında benım yazdığım:

İnsaat aşaması için:

İnşaat aşamasında çalışma saatleri gündüz saatleri(07.00–19.00) içerisinde yapılacak olup, bu saatler dışında çalışma yapılmayacaktır. 04.06.2010 tarih ve 27601 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği”nin şantiye alanları için çevresel gürültü kriterleri Yönetmelik Madde–23 e) “Faaliyet sahibi tarafından şantiye alanında; inşaatın başlama, bitiş tarihleri ve çalışma periyotları ile büyükşehir belediyesi veya il/ilçe belediyesinden alınan izinlere ilişkin bilgiler inşaat alanında herkesin kolayca görebileceği bir tabelada gösterilir.” hükümlerine uyularak çalışılacaktır.
_______________________________
İşletme Aşaması için

İşletme aşamasında çalışma saatleri 04.06.2010 tarih ve 27601 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği”nin şantiye alanları için çevresel gürültü kriterleri Yönetmelik Madde–26 “f) Çok hassas ve hassas kullanımların bulunduğu alanlarda; deniz motoru, motosiklet veya herhangi bir motorlu araçta 19.00–07.00 saatleri arasında deneme çalışmaları yapmak yasaktır.” hükmü ile “g) Çok hassas ve hassas kullanımların içinde ve bu kullanımlardan itibaren en az 350 metre mesafede; mekanik veya motorlu dikiş makinesi, matkap, testere, öğütücü, çim biçme makinesi, koşu bandı veya benzeri araçların 19.00–07.00 saatleri arasında çalıştırılması veya çalıştırılmasına izin verilmesi yasaktır.” hükümlerine uyulacak olup, yönetmelikte belirtilen saatler dışında çalışma yapılmayacaktır. Gece çalışmasının zaruri olduğu durumlarda 4857 Sayılı “İş Kanunu” Madde 69 “Gece Çalışmaları” başlığındaki hükümlerine uyulacak ve izin için Bölge Çalışma Müdürlüğüne müracaat edilecektir. Bölge Çalışma Müdürlüğünden izin alınmadan gece saatlerinde çalışma yapılmayacaktır.
 
Üst