• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Pu (poliüretan) köpükler

Mehmet Ünlüdere

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
24 Mart 2010
herkese merhabalar,

PU (Poliüretan) köpük atıklar tehlikeli atık sınıfında olması muhtemel atıklardır(M) . Daha önce İşletmemizden çıkan poliüretan atıkları 07 02 14 kod ile tehlikeli atık geri kazanıma gönderdim. Ancak tabii bu biraz maliyetli oldu vede olacak:)

Aynı atıklar birikip bir sevkiyat yaptırana kadar bu atıkları analiz ettirmeyi düşünüyorum, aramızda daha önce PU(Poliüretan) köpük atıkları analiz ettiren oldumu?
 
PU atıklar bizde de var fakat EWC atık katalogunda tehlikeli olarak sınıflandırılmamış. Biz de şu an için tehlikeli atık olarak değerlendirmiyoruz. Fakat yine de bu benim de aklıma takılan bir soru işareti. Bir gelişme oldu mu konu hakkında?
 
bu konuyu tekrar canlandırabilir miyiz ? lisanslı çimento firmasına sözleşme kapsamında gönderiyoruz PU köpük atıklarımızı. Atık yönetim planı için bir sorun oluştururlar mı ?
 
Ayçelen Hanım,

Benimde bir müşterim böyle bir talepte bulundu bu atığı siz hangi kodla ve hangi çimentoya gönderiyorsunuz. Nakliye hariç yaklaşık maliyeti ne kadardır acaba?

Saygılarımla
 
Merhaba,

Polyol ve izosiyanat karıştırılarak poliüretan üretilmektedir.
Her ne kadar polyol ve izosiyanat tehlikeli olsa da poliüretan hale geldikten sonra tehlikeli değil diye biliyorum.
Üretim artığı olarak oluştuğu zaman evsel ile beraber karıştırılamayacağından dolayı çimento fabrikasına gönderilmesi doğru bir seçimdir ve atık yönetim planında bunun belirtilmesi gerekmektedir.
 
@Mehmet Ünlüdere

toplam organik karbon (TOC) dan tehlikeli çıkar, bakanlığın mantığına göre şekerli çay da tehlikeli ama içiyoruz :) tehlikeli tehlikesiz atık kriterleri değişmeli .

galiba konuyu hortlatmışız :D
 
ben sana daha iyi bir öneride bulunayım.
benim firmam bunları başka bir firmaya ürün olarak satıyor.
 
Poliüretan atiklarinizin bertaraf edilmesi konusunda tarafima iletisim bilgilerinizi mail atarsaniz yardimci olabilirim
 
Peki ambalaj bildiriminde nasıl bildirim yapıyorsunuz poliüretan köpükler ile ilgili? İkincil ambalaj olarak kullanılan pu köpükleri sistemde ne olarak bildireceğiz, yardımcı olur musunuz?
 
Üst