• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Radyasyondan Korunma Eğitimi

Fatma A.

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
10 Şubat 2018
Şehir
Ankara
Firma
atık yönetimi
merhaba radyasyon ölçüm cihazı kullananlar için soruyorum bu cihazları kullananlara eğitim aldırdınız mı ve bu eğitimin yasal dayanağını söyleyebilir misiniz ?
 
Merhaba,

Tehlikesiz atık geri kazanımı veya toplama ayırma işlemi yapan tesisler eğer metal atıkları ile çalışıyorlar ise radyasyon ölçüm cihazı ve "yeterlilik eğitimi" almış en az bir personel bulundurma şartı tebliğde mevcut. Ancak eğitimin tam adı radyasyondan korunma eğitimi miydi hatırlayamadım. Yönetmelikteki yeri şöyle:

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

(Madde 11 fıkra 2 bent c / Madde 12 fıkra 1 bent d)


Tabi bahsettiğiniz konu bu ise.
 
Üst