• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Radyoaktif atıkların bulunduğu kurşun depoları hk.

Berrak Ören

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
24 Ocak 2014
Firma
UĞUR METAL İNŞ. MAD. NAK. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.
Arkadaşlar Merhaba,

Radyoaktif atıkların muhafaza edildiği kurşun depoları hakkında bilgisi olan var mıdır? Bu depoların ne şekilde olması gerekiyor, nereye konması gerekiyor gibi bir prosedür var mıdır? ya da bir yönetmelik. ben bulamadım. yardımcı olabilecek var ise çok sevinirim.
 
@Berrak Ören

RADYOAKTİF MADDE KULLANIMINDAN OLUŞAN ATIKLARA İLİŞKİN YÖNETMELİK , Dördüncü Bölüm madde 11 - madde 12 .
Burda belirttiği şartlara göre uygun malzeme ile zırhlanma konusunda direk kurşun diye bir ibare yok ama kurşun tercih sebebi. Bizde uygulaması; katı atıklar için kurşun depo, belli bir yarı ömür bekletilir, yine aynı yönetmeliğin belirttiği değerlere kadar düştükten sonra tıbbi atık olarak bertaraf edilir. Sıvı atıklar için atık bekletme tankı var, yine yarı ömrüne göre bekletilerek sınır değerler sağlandıktan sonra kanalizasyona verilmektedir.

İyi Çalışmalar
 
@Elif İlkem İnci
Elif Hanım Teşekkürler cevabınız için. bizde o şekilde yapıyoruz aynı. benim merak ettiğim bu kurşun deponun durması gereken bir yer var mı özellikle? nasıl muhafaza edilmeli? bununla ilgili bir yönetmelik var mı?
 
@Berrak Ören

Berrak Hanım, yönetmelik dayanağı hakkında bir bilgim yok ama genel olarak atık depolarının sağlaması gereken şartları sağlamak yeterlidir diye düşünüyorum. İnsan trafiğinden uzakta, atık üreticisinin imkanları dahilinde oluşturacağı optimum şartlar. Bizde, hastane koşullarında, hasta trafiğinden uzakta, atığın çıktığı bölümün yer aldığı binanın zemin katında..

Katı radyoaktif atıklar da oldukça büyük iğneler var o yüzden kesici delici atık kaplarında ( 60 lt ve üzeri ) muhafaza etmek uygun olur. Atığın oluştuğu alanda uygulama yaparken de çöp kovaları kurşun bir cihaz içerisinde, doldukça geçici depoya alınıyor.
 
Üst