• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Ramazan bayramınız kutlu olsun..

Can Avşar

Antalya İl Temsilcisi
Etkinlik Grubu
Katılım
25 Şubat 2009
Şehir
Antalya
Firma
ARÜV ÇEVRE MÜH. A.Ş.

318232_278652482152349_100000227978550_1323028_8128028_n.jpg

Ramazan Bayramı, Arapça: عيد الفطر Ayd-ül Fitr, Farsça: عید فطر), İslam aleminde, oruç tutma ayı olan Ramazan'ın ardından üç gün boyunca kutlanan dini bir bayramdır. Hicri takvime göre onuncu ay olan Şevval ayının ilk üç gününde kutlanır. Bayramdan bir önceki gün, Ramazan ayının son günü olan arifedir.
Hicri takvim bir ay takvimi olduğu için yıllar güneş temelli miladi takvimden 11-12 gün kısadır. Bu nedenle Ramazan Bayramı her sene 11-12 gün daha erken kutlanır. Yaklaşık 33 senede bir Ramazan Bayramı aynı tarihlere tekabül eder.
Arapça kökenli bir sözcük olan Ramazan, "Ramaza" (çok sıcak olma) kökünden gelir. Bunun nedeni muhtemelen Ramazan orucu ibadeti ilk uygulanmaya başlandığında yaz aylarına tekabül ediyor olmasıdır.Bu bayrama halk arasında Şeker Bayramı da denir.
Ramazan Bayramı, Hicret'in ikinci yılından sonra kutlanmaya başlandı. Bu bayramda yapılması gereken tüm törenler ve ibadetler Muhammed tarafından düzenlendi. İlk ramazan bayramıyla ilgili işlemler de onun tarafından yapıldı.
Ramazan Bayramı, Ramazan ayı boyunca tutulması farz kılınan orucun da sonunu ifade eder. Ramazan Bayramı'nın ilk günü aynı zamanda Şevval ayının birinci günüdür ve bu günde oruç tutulmaz.
Ramazan Bayramı'nın ilk gününde camilerde bayram namazı kılınır. Bayram namazını yalnız erkekler kılar. Bayram namazından sonra ise hutbe okunur. Bayram boyunca müslümanlar eş, dost, akraba ziyaretleriyle birbirlerinin bayramını kutlarlar. Bu ziyaretler esnasında genellikle kolonya, tatlı ve şekerlemeler ikram edilir.
Bayramda bakımlı ve temiz olmak adettendir. Herkes en yeni kıyafetlerini giymeye çalışır. Ramazan bayramında çocuklara ailelerin bütçesi elverdiğince yeni kıyafetler alınır. Bazı büyükler ellerini öpen çocuklara hediye veya harçlık verirler. Çocuklar ufak gruplar halinde kapı kapı dolaşarak şekerleme toplarlar.
Müslümanlar zekat görevini bu bayramda yerine getirirler.
İslam ülkelerinde arife günü ve Ramazan Bayramı'nı kapsayan günler resmi tatil ilan edilirler. Diğer ülkelerde farklı uygulamalar olmakla birlikte Batı'daki bazı büyük firma ve devlet kurumları Müslüman çalışanlarına bayram izni verir. Türkiye'de 2011 yılı Ramazan Bayramı resmi tatili -29 Ağustos - 1 Eylül tarihleri dahil- 3,5 gündür. 29 Ağustos günü arife (yarım gün), diğerleri bayramın 1, 2 ve 3. günleridir.

318232_278652482152349_100000227978550_1323028_8128028_n.jpg
 
Cevap: Ramazan Bayramınız Kutlu Olsun..

konu için teşk...tüm arkadaşlarımızın ramazan bayramı hayırlara vesile olması dileği ile hayırlı mutlu birlik ve beraberlıkle nice güzel, temiz çevreli.))) bayramlara.....
 
Cevap: Ramazan Bayramınız Kutlu Olsun..

İnternet problemim ancak düzeldi. Tüm islam aleminin ramazan bayramı mübarek olsun. Tüm dünyada barış dolu nice bayramlar diliyorum..
 
Cevap: Ramazan Bayramınız Kutlu Olsun..

@Can Avşar

Müsaadenizle bu kısımda bir düzeltme yapmak istedim.
1- Dini bayramlarımızda herhangi bir törene rastlamak mümkün değildir. Bayramlarımızın öncesinde o bayrama has ibadetler (oruç ve kurban) edilir. Ve sonrasında da eş,dost,akraba ziyaretleri yapılarak bayramlaşılır.Bundan ibarettir.
2- Muhammed isminin öncesine bir saygı ibaresi olan Hazret kelimesini veya sonuna selam göndermenin kısaltması olan (s.a.v) kısaltmasını eklersek daha anlamlı olur kanaatindeyim.
3- Yapılması gereken ibadetler peygamberler tarafından değil onlarında yaratıcısı olan Allah tarafından belirlenip düzenlenir.Peygamberler sadece duyurmak ve göstermekle görevli elçilerdir.

Bu saatte herhalde bize de geçmiş olan bayramı tebrik etmek düşüyor.
Hepimizin geçmiş bayramı mübarek olsun.
Tekrardan İyi Çalışmalar...
 
Üst