• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Risk değerlendirmesi

ecenil

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
1 Kasım 2012
Yeni mezun çevre mühendisiyim aynı zamanda da mayıs ayı İSG sınavına hazırlamaktayım işverenim risk değerlendirmesi yapmamı istedi henüz belgem yok 2 -3 ay da süre verdi şimdi yap belgeni alınca imzalarsın gibi bir durum oldu ben merak ediyorum bu tecrübesizlikle risk degerlendirmesi yapılabilir mi yapılabilirse nasıl bir yol izlenir yardımcı olursanız sevinirim
 
Risk degerlendirmesi için son 10-30 yılın yagış rejimi ,rüzgar ,hava raporları olmak zorundamı çok gereklimi bunlar?
 
Ben bir şey daha sormak istiyorum risk değerlendirmesi için gürülü toz vs ölçümlerini yaptırdık mesela lazerde gürültü 80 db tehlikeli risk değerlendirme tablosunda tehlike kısmına yazdım fakat punç makinesinde 78 sınırın altında tabloda tehlike olarak gürültüyü belirtmelimiyim aynı şey diğer ölçümler içinde geçerli olurmu çok acil takıldım kaldım
 
herkese kolay gelsin bir kaç sorum olacak
1-)tat tesisi için ana faaliyet koduna göre az tehlikeli sınıfta yer alıyor bunun risk değerlendirmesini işg uzmanı olmayan biri yapabilir mi?
2-)Bir işg uzmanı başka bir tesis için risk değerlendirmesi hazırlayabilir mi?
 
çalışan sayısı 50 nin altındaysa ve az tehlikeli sınıf ise hazırlayabilirsiniz. Ama bir uzman arkadaşınız var ise ondanda yardım almanızı kesinlikle öneririm.
 
@Can Doğan

ambalaj atığı mı? nasıl az tehlikeli sınıfındasınız?o_O
 
gözlükçüdeki riskleri şöyle sıralamak mümkün;
iş yeri giriş ve çıkışları,
elektrik panoları,
cam taşlama tezgahı,
topraklama,
kaygan zeminler,
merdiven basamakları kaydırmaz bantları,
havalandırma,
yeterli aydınlatma,
ekranlı araçlarda ergonomi,
hijyen,
bütün malzemelerin ve kullanılan takım ve avadanlıkların işe uygunluğu,
çalışanların eğitimleri,
olarak dikkate alınarak risk haritası çıkartılabilir,
kolay gelsin,
kazasız günler,
servet yortumluk,
 
@Can Doğan

o doğrudur da faaliyet kodunuz yanlış sanırım :) bu kod hangi faaliyete denk geliyor acaba
 
38.11.01
Tehlikesiz atıkların toplanması (çöpler, geri dönüştürülebilir maddeler, tekstil atıkları, vb.) (inşaat ve yıkım atıkları, çalı, çırpı, moloz gibi enkazlar hariç)


Tehlikeli








38.21.01 Tehlikesiz atıkların ıslahı ve bertaraf edilmesi ve bertarafı için depolama alanlarının işletilmesi Tehlikeli
 
@Can Doğan

TAT lar 38.11.01 olmalı Tehlikesiz atıkların toplanması (çöpler, geri dönüştürülebilir maddeler, tekstil atıkları, vb.) (inşaat ve yıkım atıkları, çalı, çırpı, moloz gibi enkazlar hariç)
Atık Hurda Toptan ticareti yapmıyoruz; topluyoruz.
 
@Gülay Kudret Birdal

anladım siz benim yerimde olsanız nasıl bir yol izlerdiniz vergi levhasındaki koda göre mi yoksa şu an yapılan işe göre mi?
 
@Can Doğan

şimdi 2 yol var.Öncelikle TAT lisansınızı ne zaman aldınız ve Kapasite raporunda faaliyet kodunuz ne onu öğreneyim
 
Üst